Skocz do zawartości

Najpewniejsye precle

kamjot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio precluąc zauważyłem, że co najmniej kilka precli do których wstawiałem artykuły - nie działa.

Przez ostatni miesiąc trochę się namęczyłem i napisałem sporo (prawie 300) unikatowych artów na 2000 znaków, co pozwoli mi zrobić koło 1000 linków. Nie chcę zmarnować tego materiału, więc jak najlepiej upewnić się, czy dany precel do którego dodaje jest pewny i czy nie zniknie z sieci za jakiś czas?

Pozdrawiam.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Możesz zapytać właściciela precla o jego plany na przyszłość ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Precli przewinęła się już cała masa. Ich wysyp było po darmowych domenach z OVH których później nie przedłużano ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dokładnie. Jest parę stron gdzie warto dodać swoje artykuły (np. ithink, artelis, eioba, effectus), ale to jest kropla w morzu. Ktoś tu oferował płatny dostęp do zamkniętych precli, poszukaj.

Od siebie mogę zaoferować mojego nowopowstałego bloga ogólnotematycznego. Ma 2 dni i nie jest jeszcze nawet zaindeksowany, ale mogę Cię zapewnić, że za parę miesięcy będzie to naprawdę solidny blog i przez kilka najbliższych lat nie zniknie.

@i przez kilka najbliższych lat nie zniknie.

Nie możesz udzielić takiego zapewnienia choćby ze względu na to, że nie znasz swojej przyszłości ... Chyba, że na wypadek nieprzewidzianego wydarzenia jakim jest nagłe zejście będziesz odpowiednio zabezpieczony. Czyli ktoś przejmie wtedy utrzymywanie tego precla, ale również ta osoba musi mieć stosowne zabezpieczenie itd...

Ogólnie to chyba większość precli ma bardzo niską przeżywalność albo nie przedłużona domena albo olanie przez właściciela albo tysiąc innych powodów. Na unikalne arty wybieraj stare i zadbane nie koniecznie precle, może właśnie też normalne serwisy z artykułami jak napisał moody, no i jak inni piszą - możesz poszukać prywatnych miejsc na artykuły, które też wcale nie muszą być preclami, bo ogólnie precel już się teraz kojarzy stricte ze spamem.

Pewnie zostanę posądzony o auto reklamę ;), ale sprawdź Zgora - artykuły w formie poradników - to jest serwis z poradnikami.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

https://www.poradniki.zogra.pl/ Firefox nie może odnaleźć serwera www.poradniki.zogra.pl.

---

Już działa...

---

I znowu nie działa ... nie ma co stabilny precel ;)

Mion zrobiłem literówkę podając adres w linku - jak poprawiałem to musiałeś kliknąć. Za szybko odpisujesz... Link, który wkleiłeś to nie prawidłowy adres - powinno być "zgora", a nie "zogra"

prawidłowy adres https://www.poradniki.zgora.pl

Jest w pełni stabilny ;) i to nie jest precel stricte, jest tam sporo poradników w ogóle bez linków, ale linki też można wstawiać, oczywiście sensownie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Precelek zaprezentowany przez Adama mogę w 100% polecić. Nie dość, że admin jest porządny to arty wpadają bardzo szybko do indeksu i w moim przypadku siedzą w nim już od ok 2 miesięcy. ;)

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Przy takiej ilości artykułów szukaj zamkniętych projektów i skorzystaj tylko z tych najlepszych, darmowych. @moody wymienił już kilka bezpłatnych, od siebie mogę dodać jeszcze np. webshock, artykuły.net, finanseibankowosc. Projekt @AdamaAGP# też sprawdza się rewelacyjnie. Dobrych, darmowych precli możnabyłoby naliczyć na palcach obu rąk, po resztę sięgaj do zamkniętych artykularni.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Dzięki Wam za odpowiedzi i wskazówki :tancze:

Napiszę do każdego podanego tutaj precla, bo mam nadzieję, że wiecie co polecacie.

Szkoda mi zmarnować tyle materiału, chyba mnie rozumiecie ;)

Pozdrawiam.

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

skoro idziesz w jakosc tekstow poradzilbym zebrac sobie w csv teksty i miejsca publikacji, po pol roku mozesz na tym zaoszczedzic (czasu lub pieniedzy) mogac powtornie wykorzystac tekst ktory zostal zdjety z sieci...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności