Skocz do zawartości

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP

Oki

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP  

119 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przed debatą popierałem Kaczyńskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      20
    • Żaden mnie nie przekonał
      12
    • Zaznacz jeżeli nie wybrałeś żadnej z powyższych odpowiedzi
      34
  2. 2. Przed debatą popierałem Komorowskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      19
    • Komorowski
      37
      13
      19
  3. 3. Przed debatą byłem niezdecydowany, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      26
      12
      28

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie żaden nie przekonuje ale to co robi Pan Kaczyński jest dla mnie nieporozumieniem.

Szkoda, że nie ma alternatywy i trzeba wybierać mniejsze zło.

Ankiety w pierwszej chwili nie "skumałem" to napisałem;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Kaczynski został po prostu znokautowany... tyle było mowy o wpadkach Komorowskiego że to taki pionek... to kim jest Kaczyński skoro znokautował go taki pionek?:)

Ja szczerze mówiąc nie dostrzegłem w tej debacie żadnego zwycięzcy, oboje prezentowali się ze swoich gorszych, bardziej socjalnych stron pozycjonując się pod kątem wyborców lewicy, oboje byli zdenerwowani, mało konkretni. Kaczyński nie chciał za wszelką cene powiedzieć co sądzi o Invitro, wybieg Komorowskiego z kartką to wg. mnie taka dziecinada, jakby na siłę wynajdywany hak.

Ogólnie moim zdaniem beznadziejna debata, lepsza była w I turze, jak było 4 kandydatów.

roli o jakim nokaucie piszesz? Podaj w której minucie;p Dla mnie to wygrał na punkty Kaczyński. Podwyżki nauczycieli (WSZYSCY nie dostali, więc prawdą to nie jest) i zagrywka z tą kartką na końcu była żenująca.

Poziom debaty (tylko z nazwy) strasznie niski, na moje oko to Komorowski zmiażdżył Kaczyńskiego. Nie chodzi oczywiście o wypowiedzi tylko o sposób kłamania. Komorowski kłamał jak najęty ale robił to w doskonały sposób (1000km dróg jak on to nazwał? gruntowych? szutrowych? haha :)). Był przekonywujący. Z kolei Kaczyński... szkoda słów, nie nadaje się do współczesnej polityki i tyle.

Najśmieszniejsze jest oburzenie odnośnie wypowiedzi o Białorusi. Rozumiem, że zarówno politycy jak i dziennikarze robią sobie jaja. Przecież Kaczyński powiedział prawdę, aby coś zdziałać na Białorusi trzeba gadać z Moskwą. Białoruś od wielu lat nie jest już niezawisłym państwem, była może 1-2 lata, kto tego nie rozumie ten chyba jest jakimś całkowitym ignorantem. To Rosja rozdaje tam karty.

Podsumowując

Kaczyński starał się przedstawić realne rozwiązania jakie wprowadził kierowany przez niego rząd, robił to niestety w fatalny sposób. Z kolei Komorowski wszystko przypisał sobie, nawet nie PO, mówił bardzo zręcznie, ciemny lud to kupi. ;)

P.S. Zawiodła mnie Olejnik, wyglądała jakby wpadła tam prosto z ulicy. Podobnie jak Kaczyński zupełnie nieprzygotowana a liczyłem, że może jakieś jaja odwali właśnie odnośnie niego. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności