Skocz do zawartości

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP

Oki

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP  

119 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przed debatą popierałem Kaczyńskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      20
    • Żaden mnie nie przekonał
      12
    • Zaznacz jeżeli nie wybrałeś żadnej z powyższych odpowiedzi
      34
  2. 2. Przed debatą popierałem Komorowskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      19
    • Komorowski
      37
      13
      19
  3. 3. Przed debatą byłem niezdecydowany, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      26
      12
      28

Rekomendowane odpowiedzi

mnie natomiast najbardziej zaskakują komentarze "po debacie", ponieważ ja jednak odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie; otóż wg mnie krótko mówiąc Kaczyński wypadł znacznie lepiej, mówił rzeczowo i konkretnie, facet widać, że jest nie ugięty i robi, co uważa za słuszne i co ważne, ma plan, a co do wypowiedzi konkurenta, Komorowski, to mnie zwyczajnie rozczarował, siedział i wyciągał bajeczki jak z rękawa, przypisując sobie wszystkie osiągnięcia kraju, dobrze, że nie powiedział, że forum PIO to też jego dziecko i też jest współzałożycielem :) , pomijam też fakt, iż w wypowiedziach był chaotyczny, nie spójny i co mnie najbardziej drażniło - nie zdyscyplinowany, wręcz arogancki, poza tym nie jednokrotnie zdarzało mu się coś tam mówić w trakcie, gdy głos miała inna osoba, nawet kobieta, nie wspominając o uszanowaniu wypowiedzi konkurenta. A z tą kartką na koniec, to już w ogóle żenujące. Zabrakło mu chyba argumentów ? Reasumując, nie miałem zamiaru głosować, bo mnie to z deka guzik obchodziło, ale po tej debacie, po prostu chce, by Kaczyński wygrał i na niego na pewno zagłosuję.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak by tak popatrzeć co prezydent może i robił to albo będzie bez zmian czyli "brat xero" albo ktoś kto przynajmniej nie będzie przeszkadzał. To że oboje naobiecują i barany pójdą na nich głosować dzięki obietnicom, cóż można na to poradzić. Jak to wszystko jest pieknie przez socjologów wymanipulowane, ja to tylko mogę pogratulować tym paru osobom które tym wszystkim kręcą i nie mam na myśli polityków.

Osobiście to bym był na tym aby jedna partia wygrała wybory mając 51% + prezydent aby był z tej samej opcji , 5 lat na reformy i przy następnych wyborach ocena ;)

Teraz nie ma rządzenia bo zawsze rządzący musi iść na układy wiec w sumie stanie w miejscu i przebieranie nóżkami :)

zagrywka z tą kartką na końcu była żenująca.

Dlaczego? Bo ktos udowodnił Twojemu faworytowi kłamstwo ;)?

Kaczyński starał się przedstawić realne rozwiązania jakie wprowadził kierowany przez niego rząd, robił to niestety w fatalny sposób.

To prawda ja nie przeczę że PiS coś tam działał i jakieś słupki wskaźnikowe się podniosły bo za jego rządów nie byłem tak zainteresowany polityką ale to w jaki sposób przedstawiał swoje racje woła o pomstę do nieba, w ogóle dziwie się że zaszedł tak daleko.

Z kolei Komorowski wszystko przypisał sobie, nawet nie PO, mówił bardzo zręcznie

Z dwojga złego wolę jednak tego co potrafi się racjonalnie i przekonywująco wysłowić. Jeśli ktoś mi powie że Kaczyński był bardziej przekonywujący to niech sobie tą debatę spokojnie ze 3 razy obejrzy w domku.

P.S. Zawiodła mnie Olejnik, wyglądała jakby wpadła tam prosto z ulicy.

Olejnik jak Olejnik , co tu w ogóle ta k... Lichocka robiła?

PS Mam dylemat czy Komor czy pusty głos. Powiem szczerze Komor mnie zaskoczył, niby taki pionek niby taki słabiak a tu proszę.

PS2 nie zdawałem sobie że Kaczyński to taki lewicowiec, momentami jego gadki wiały mi SLD i to w 100% (jeden debatuje drugi chce kupić głosy pozostałych :))

ta debata pokazała jedno - jak nasz kraj jest niedojrzały

zamiast pokazywać

- co robi się dobrze i jak mogło by się to zrobić jeszcze lepiej

- co poszło źle, jak można to naprawić

- co należało by poprawić i jak szybko można było by to zrobić

powinni nie tylko pokazywać się z tej dobrej strony, przy czym mówić w takich debatach o sobie na wzajem

- dodatkowo kultura w tej debacie, była na naprawdę niskim poziomie "Komorowski"

- odnośnie Kaczyńskiego, widać próbuje (ale jak dla mnie, ma on już trochę dość tego zamieszania po tragedii w smoleńsku i stracie brata w raz z przyjaciółmi)

osobiście nie głosowałem i nie zagłosuje, jednak gdybym miał wybór 1 (*zagłosował bym na Komorowskiego)

PO robi swoje SLD swoje a PIS SWOJE. Tylko, czy nie można by było tego jakoś pogodzić :)?

- POJŚĆ NA KOMPROMIS, ZNALEŹĆ ROZWIĄZANIE - PRZEANALIZOWAĆ

Czemu to nasz kraj, trafia zawsze na takich - którzy zamiast działać, działają jedynie na własną szkodę...

HMMM :)

fajnie fajnie ! Co to za Polak co nie mieszka w Polsce.

Na uchodźctwie. Uciekł przed komuchami i liberałami bo mu nie dali uczciwie pracować. Ale jak PiS zrobi porządek to wróci.

EDIT: Zapomniałem wspomnieć o Żydach i Niemcach jeszcze - czyli krótko mówiąc żydokomuna.

Wychodzi na to ze Komorowski klamie w tej sprawie w zywe oczy...

Gdyby kłamał, znając PIS juz byli by w sądzie a skoro nie poszli coś na rzeczy jest

fajnie fajnie ! Co to za Polak co nie mieszka w Polsce.

Tu masz racje, trochę to chorę żę o życiu w Polsce mają też decydować ci co wyjechali z Polski, ale jak to mówią jaki kraj takie przepisy :D

Marketing internetowy dla firm

Osobiście to bym był na tym aby jedna partia wygrała wybory mając 51% + prezydent aby był z tej samej opcji , 5 lat na reformy i przy następnych wyborach ocena :)

Teraz nie ma rządzenia bo zawsze rządzący musi iść na układy wiec w sumie stanie w miejscu i przebieranie nóżkami :D

Nie pamiętasz już jak "kochane" SLD miało większość i władzę?

Prezydent powinien być z innego obozu niżeli partia rządząca aby blokować głupie ustawy szkodzące ludziom, Polsce.

I dziwi mnie że nadal tak kochacie to całe PO które oprócz dobrego PR nic nie ma i niewiele zrobiło przez ten czas rządzenia.

A najbardziej śmieszyło mnie jak Donald i ekipa się szczyciła że jesteśmy zieloną wyspą i że to ich zasługa.. dobre sobie jeżeli brać pod uwagę g... robienie to faktycznie ich zasługa.

Jak już będą mieć większość to wprowadzą cenzurę w necie to tak na początek a później może realu? Ogólnie będą mogli robić co tylko będą chcieli bo już nikt im na łapki patrzyć nie będzie także przed postawieniem X dobrze się zastanówcie.

Ja wyborach parlamentarnych głosowałem na PO ale możecie mi wierzyć na słowo że już drugi raz w balona zrobić się nie dam,a poza tym nie mam krótkiej pamięci:)

Głosujcie na Bronka a już wkrótce będzie tworzyć anty strony o BK.

W państwie rządzonym dobrze wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle wstyd być bogatym.

*size

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności