Skocz do zawartości

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP

Oki

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP  

119 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przed debatą popierałem Kaczyńskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      20
    • Żaden mnie nie przekonał
      12
    • Zaznacz jeżeli nie wybrałeś żadnej z powyższych odpowiedzi
      34
  2. 2. Przed debatą popierałem Komorowskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      19
    • Komorowski
      37
      13
      19
  3. 3. Przed debatą byłem niezdecydowany, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      26
      12
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby kłamał, znając PIS juz byli by w sądzie a skoro nie poszli coś na rzeczy jest

Jestem ciekaw czy ów artykuł miał autoryzację , bo jak nie .... To jest funta kłaków nie wart!!

A nie przyszło Ci do głowy , że PiS zmienia wizerunek i chodzenie do Sądu z byle głupotami byłoby odebrane jak pieniactwo?

Nie wiem, czy wiesz XANN jak się robi czarny PR? Jestem pewien , że można na każdego znaleźć kwity, a jak nie to wydrukować.

Mały przykład.

Piszę ładny tekścik , że forum PIO jest prowadzone przez ćpunów i krętów, dla uprawdopodobnienia mojego kłamstewka podaje kilka zakręconych postów np XANNa Gniotka itd , Podpisuje się jako anonimowy ekspert do spraw marketingu

Następnie z darmowego konta pocztowego wysyłam do wszystkich ważniejszych mediów w Polsce.

Myślisz , że nikt tego nie kupi??

Jestem w 100 % przekonany , że ktoś to wrzuci na czołówkę.

Oczywiście szybko się okaże , że to lipa, ale " łatka" przylgnie i ciężko będzie się wybielić.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Prezydent powinien być z innego obozu niżeli partia rządząca aby blokować głupie ustawy szkodzące ludziom, Polsce.

Tak to może by było jakby prezydent był bezpartyjny a nie reprezentant konkretnej partii politycznej wiec tu raczej upatrywał bym że prezydent opozycyjnej partii jest kólą u nogi co bardzo pieknie pokazał poprzedni prezydent.

Zresztą dlaczego jeden człowiek ma decydować i jego decyzja ma zależeć od tego która noga stanie z łóżka , prezydent powinien sobie siedzieć np. na wawelu bawić wnuki i pić wino z Obamą co jakiś czas a politykę zostawić ludziom.

Co do głosowania za granicą to ciekawym czy inne kraje też tak mają ?

Osobiście to bym był na tym aby jedna partia wygrała wybory mając 51% + prezydent aby był z tej samej opcji , 5 lat na reformy i przy następnych wyborach ocena

Reform? Przecież obie partie to socjaliści. Ja bym nie chciał doświadczyć na własnej skórze tych "reform" które chcą przeprowadzić.

Podwyżki podatków (i wprowadzanie kolejnych, ostatnio był nawet pomysł na "podatek powodziowy"), kolejne przywileje dla idiotów i nierobów, niszczenie gospodarki (hazard, dopalacze, kolejne regulacje), cenzura internetu. Jeśli PO będzie miało monopol polityczny to są te "reformy", które nas czekają. Coraz mniej swobody, tam gdzie chociaż odrobina jeszcze jej została.

Gdyby PiS miał monopol pewnie byłoby podobnie (może mniej cenzury a jeszcze więcej podatków i socjalu). Jedyna nadzieja w tym, że te partie będą się nawzajem sabotować i żreć - tak żeby nie mogły zbyt wiele popsuć.

Gdyby 100% miał PiS to Polska kupiła by szczepionkę przeciwko grypie której nie było. Gdyby 100% miało PO to 6 latki poszłyby do szkół. Widać, że politycy to banda idiotów, która jedynie szkodzi. Bo każdy mógł sobie sam kupić szczepionkę a kto chce może dziecko posłać do szkoły rok wcześniej.

Debata... czekałem tylko na zdanie "Donek chodź tu bo nie wiem co mam mówić". Zero szczegółów, totalny brak przygotowania. To się nazywa potocznie laniem wody. Z resztą nie oszukujmy się - jeśli Komorowski wygra to i tak będzie figurantem, więc mu nie potrzebne poglądy :P

@Mela: może tak filmik z posłem Brejzą gadającym o szajce pedofili z wykopu? Albo o Tusku gadającym o cenzurze internetu? :P

Gdyby PiS miał monopol pewnie byłoby podobnie (może mniej cenzury a jeszcze więcej podatków i socjalu). Jedyna nadzieja w tym, że te partie będą się nawzajem sabotować i żreć - tak żeby nie mogły zbyt wiele popsuć.

Z tym, że PiS był i jest za obniżaniem podatków. Polecam program i ustawy które były/miały być wprowadzone podczas dwóch lat rządów.

Dymek wytłumacz mi jak się ma program "solidarnego państwa" do obniżania podatków. Żeby komuś dać - trzeba innym zabrać. Albo dodrukować pieniędzy (czyli po cichu zabrać). Nie da się sponsorować głupoty i nic nie robienia jednocześnie obniżając podatki (albo może się da, chciałbym usłyszeć jak bo bardzo chętnie oddałbym sąsiadowi nawet całą wypłatę, jeśli dzięki temu miałbym być bogatszy) :D

A PO też gada o obniżaniu podatków, w dodatku ci komuniści o zapędach totalitarnych nazywają siebie liberałami, więc to co gadają politycy wiesz gdzie można sobie wsadzić :)

Nie, żebym popierał PO (albo PIS). Ale już wolę wysokie podatki i "solidarność" niż cenzurę i powrót do czasów komuny.

Zmniejszanie podatków zwiększa popyt wewnętrzny. A także zachęca zagranicznych inwestorów do inwestowania w Polsce, dzięki czemu więcej pieniędzy zostaje "u nas" :D

Większe inwestycje zagraniczne to również aprecjacja złotówki i spadek konkurencyjności rodzimych producentów względem zagranicy.

Czy to jest również element solidarnego Państwa?

Drogi Mój - nie wchodź w polemikę, bo Cię wystrzelam jak Kaczkę. Oddaj głos wbrew babci, dziadkowi i Radiu Maryja. Bądź człowiekiem i nie prowadź nas do IVRP...

Większe inwestycje zagraniczne to również aprecjacja złotówki i spadek konkurencyjności rodzimych producentów względem zagranicy.

Nie działa to jakoś na yuana i gospodarkę Chin. :D

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

pffshop.pl co masz co babć i dziadków? Będziesz miał tyle lat co oni to będziesz mógł powiedzieć: jestem mądry i doświadczony życiowo i niejedno (nie jednego polityka) w życiu przeżyłem. Typowe dla młodzików - moje pokolenie jest najmądrzejsze i nieomylne :D

Fotografia to świetne hobby - to trzyma mnie przy życiu
FOTOseoPL - tematyczny katalog dobrych stron o fotografii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności