Skocz do zawartości

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP

Oki

Kaczyński vs Komorowski - Debata TVP  

119 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przed debatą popierałem Kaczyńskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      20
    • Żaden mnie nie przekonał
      12
    • Zaznacz jeżeli nie wybrałeś żadnej z powyższych odpowiedzi
      34
  2. 2. Przed debatą popierałem Komorowskiego, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      19
    • Komorowski
      37
      13
      19
  3. 3. Przed debatą byłem niezdecydowany, w debacie bardziej przekonywał mnie?

• Kaczyński
      22
    • Komorowski
      26
      12
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem, istnieje niebezpieczeństwo - że jeśli "damy im się wykazać" to pod koniec kadencji nie będzie już można ani o tym legalnie mówić ani pisać. Strony przeciwników politycznych wylądują w jakimś filtrze, "żeby chronić biedne dzieci"... a biznesy będą zamykane dla "ochrony głupich dorosłych" i interesów partyjnych kumpli.

Ciekawe kiedy w końcu ludzie zrozumieją, że ta partia niczym nie różni się od zgrai komuchów. Próba cenzury i rejestracji wszystkich bloggerów już była. Pewnie się do tego wróci po wyborach, w okresie tzw. "spokoju" ;) Może kiedy wprowadzą mięso na kartki to w końcu parę osób pomyśli, że to taki trochę dziwny ten ich "liberalizm"...

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
radoslaus,

przecież nikt na forum nie będzie pisał Pan prezes K, Pan marszałek itp... Kaczor, Bronek jest krócej i nie wydaje mi się aby to było obraźliwe,

nie ma o co się burzyć

Jeśli Bronek to chyba powinien być Jarek? ;)

Nie chodzi o obrażanie tylko o jakiś styl wypowiedzi. Jak widzę, że jedna osoba jedzie ciągle to samo dodatkowo argumentując to wyżej wspomnianym kaczorem to mnie coś trafia. Wymagamy od polityków a sami zachowujemy się jak dzieci i gównarzeria. PiO to nie onet czy nk, większość ludzi ma tutaj głowę na karku a czasami ich wypowiedzi są niskie... Nie wiem czy niektórzy są jakimiś działaczami partyjnymi czy mają rodzinę w partiach czy inne korzyści? Zapalczywość niektórych wskazuje właśnie na takie coś...

Jak dla mnie mamy fatalny system demokratyczny, wprowadzony właśnie przez środowisko lewicowe. Gdybym był zwolennikiem spiskowych teorii to napisałbym, że jakaś niemiecka czy rosyjska ręka głosami fundacji czy sprzedajnych polityków nam to zafundowała.

Przypomnijcie sobie jak wyglądała sytuacja w II RP. Mnóstwo rządów, niestabilne rządzenie, sejm podzielony. To wszystko przez idiotyczny podział władzy na rząd i prezydenta. To samo mamy teraz, prezydent nic nie może, rząd ma wymówkę że nic nie robi, ordynacja jest taka, że bezwzględną większość jest trudno uzyskać.

Na moje oko powinno być tak aby osłabić prezydenta i wzmocnić premiera. Oczywiście, nie chodzi o jakieś moje sympatie tylko o praktykę. Rząd ma budynki, urzędy, całe zaplecze. Większe uprawnienia rozłożą się naturalnie nie będzie przestoju. Z kolei prezydent nie ma tego zaplecza, należałoby powoływać nowe instytucje. Zrobić z urzędu prezydenckiego takiego dziadka od podpisywania ustaw i imprez masowych, wybieranego przez np. Zgromadzenie Narodowe.

Po cichu liczę (coś o tym było kiedyś), że może PO po zwycięstwie Komorowskiego poszłaby na to i takie zmiany zaproponowałaby. Gdyby tak było to mimo, że jestem antydemokratą mieliby mój głos. ;)

No o kartkach na mięso oczywiści (jeszcze) nie wspominając, ale pozostała część postu jest już całkiem realna nieprawdaż? Katarynie jakoś zamknięto usta i brał w tym udział minister sprawiedliwości... pewnie tak to wyglądało za starych dobrych czasów. Nie wiem, zbyt młody jestem - Bronek pewnie pamięta ;) Z tym, że kobita nie wylądowała w więzieniu. Takiego PR stunu nawet PO by nie przeżyło. Pierwsze dostaliby kopa od wyborców a potem jeszcze mocniejszego od organizaji międzynarodowych. Więc tutaj masz Mmarek dzisiejszą "granicę bezpieczeństwa" demokracji.

Sam sobie odpowiedz na pytanie, czy tak działa partia liberalna czy raczej takiego działania nie powstydziłby się działacz PZPR ;) Może ten "liberalizm" polega po prostu na "liberalnym" podejściu do zasad demokracji ;)

Co do kartek to zastanawiając się nad tym głębiej... Polacy są zbyt głupi, żeby wiedzieć na co wydawać pieniądze i co czytać - nałogowy hazardzista może tylko stracić majątek. Nałogowy żarłok może się nażreć na śmierć albo przytyć i umrzeć - więc to jest pewnie następny sektor do regulacji. Po prostu trzeba zdelegalizować wszystkie "prywatne" sklepy spożywcze i restauracje - zdrowe jedzenie w odpowiednich proporcjach dostarczą koledzy Wodza (przecież dla nich to pryszcz, skoro wymyślili zdrowy i legalny hazard).

Dziwi mnie jak bardzo ludzie byli oburzeni, kiedy LPR wprowadził swój program cenzury internetu do szkół i wylądowały tam strony gazety wyborczej. Teraz PO chce cenzurować wszystko, zarejestrować ludzi ośmielających się posiadać strony WWW w jakimś "ministerstwie prawdy"... no i cisza :) A kto się nie zgadza to pewnie terrorysta, hazardzista albo jakiś inny pedofil ;) W porównaniu z nimi LPR nie domagał się praktycznie żadnej "kontroli", przynajmniej nad dorosłymi ludźmi ale to byli "faszyści", "nacjonaliści" i inne "iści" :P

Prezydent jest po to m.in. aby w razie czego użyć "hamulca bezpieczeństwa" jakim jest veto. Mozna zrobić tak jak jest w Niemczech, ale po co w tedy prezydent?

Bronek i Jarkek maja mniej wiecej po połowie poparcia w Polsce, wiec się szanujmy na wzajem, nie zależnie od poglądów, bo wyjdzie z tego tematu wielkie bagno :)

@pffshop.pl

Nie, nie jestem żadnym magistrem ekonomii, ani żadnym ekspertem w tej dziedzinie. (za młody jestem ;) ) ale pisze to co myśle i wydaje mi się " na chłopski rozum". Bo chyba ekspertem nie trzeba być żeby zauważyć, ze 50% wynagrodzenia zabierane na rozne podatki to jednak za dużo.

Nie którzy glosuja wg własnych przekonań, inni tak jak rodzina, a jeszcze inni tak jak ich ulubiona stacja "każe".

Wracając do debaty. Ta wczorajsza nie watpliwie wygrał Jarek, widać ze wie o czym mówi. Bronek pózniej przed budynkiem TVP z podpisu Jarka cieszył się jak dziecko ;)

Bo chyba ekspertem nie trzeba być żeby zauważyć, ze 50% wynagrodzenia zabierane na rozne podatki to jednak za dużo.

Dołóż bo masz z czego.

Nie wypowiadam się w tej dyskusji kto jest lepszy, kto ładniej kłamie, kto lepiej wciska kit. Mój kandydat przegrał i moje poglądy raczej całkowicie się rozmijają z "programami" obu panów kandydatów. Idę na wybory postawić krzyżyk przy jednym i drugim. Nie podoba mi się używanie sformułowania "liberalny" w stosunku do p. Bronisława, bo to co reprezentuje niestety liberalne nie jest. Z kolei p. Jarosław również mnie do siebie nie przekonuje. Ciekawe co dzisiejsi wyborcy będą mówić kiedy przyjdzie im przejść na emeryturę. Jak wtedy będą zadowoleni z polityki socjalnej. Każdy wcześniej czy później dojdzie do wniosku, że państwo żeby coś dać musi komuś zabrać. Zawsze więcej zabierze niż da bo jeszcze musi opłacić urzędników. Proste ja pier...e. Pseudo obniżki podatków nic nie dadzą bo odbiją sobie na czymś innym.

baner_mini.jpg

Problemem nie są kandydaci, tylko stojące za nimi mafie, chcące rozkradać Polskę" - pisze na swoim blogu Janusz Korwin-Mikke i namawia do głosowania na Jarosława Kaczyńskiego, bo "mafia stojąca za Bronisławem Komorowskim znana jest z większego rozmachu".

Za to szanuje Korwina. Ten wyszydzany przez wszystkich człowiek zawsze ma trafne diagnozy!! Rozumiem , że pan Janusz odwdzięczył się tym, że po raz pierwszy TVP nie robiła z niego wariata. A kto rządzi TVP, wszyscy wiedzą.

Mamy szybki rewanż za wczorajszą debatę

https://www.tvn24.pl/0,1663109,0,1,kaminski-bedzie-oskarzony-ws-afery-gruntowej,wiadomosc.html

Próbowałem słuchać Sławka Nowaka jak w TVn24 tłumaczył , że to nie działania w stylu 4 RP . Że to czysty przypadek , że zarzuty stawia się kilka dni przed wyborami!!

Chyba nawet sam siebie nie przekonał !!!

Próbowałem słuchać Sławka Nowaka jak w TVn24 tłumaczył , że to nie działania w stylu 4 RP . Że to czysty przypadek , że zarzuty stawia się kilka dni przed wyborami!!

Chyba nawet sam siebie nie przekonał !!!

Pisał o tym RAZ dzisiaj rano. Jasnowidz jak nic!

https://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/30/teraz-prokuratury/

i tu: https://www.rp.pl/artykul/501862_Ziemkiewic...az_straszy.html

Interesuję się trochę polityką, tą krajową i nie tylko. Warto wiedzieć co się w kraju i na świecie dzieje. Nie słyszałem, aby jakiejś partii czy kandydatowi udało się 2 razy wygrać wybory grając na tej samej nucie. W 2007 r PIS przegrał wybory za koalicje z Samoobroną i LPRem i nie udaną próbą tworzenia IV RP(bo ona nigdy tak naprawdę nie powstała). I koniec kropka. To by był fenomen w skali światowej, żeby wygrać wybory na tych samych strachach 2 razy z rzędu.

Polacy nie gęsi i wiedzą kto rządzi od 3 lat !!!

Zamiast II Irlandii mamy palikotyzację (palantyzację ) życia publicznego. Jak jeszcze p... zostanie prezydentem to powiem jak murzynek bambo :

Mój kraj Bantustan się nazywa.

Bo jaki król jest każdy może zobaczyć od 3 lat!!

Wracając do debaty. Ta wczorajsza nie watpliwie wygrał Jarek, widać ze wie o czym mówi.

Tak to było sprytne ze strony kaczki, zawsze jak się zgłasza projekt budżetu to opozycja (czyli w tym momencie PiS), żeby się przypodobać zgłasza setki nierealnych poprawek: dajmy tym, dajmy tamtym, zróbmy podwyżki o 100% nauczycielom, policjantom, emerytom w ogóle wszystkim - chociaż wiedzą, że nie ma na to pieniędzy w budżecie i te poprawki nie przejdą.

Można to fajnie później wykorzystać np. w debacie, albo innej kampanii (np. w wyborach do parlamentu) pokazując jakie to złe jest PO albo Komorowski bo za tymi poprawkami nie głosował.

Ciemny lud i tak się nie zorientuje a w telewizji ładnie można z przeciwników zrobić bezduszne sknery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności