Skocz do zawartości

Konfiguracja domeny

dibup

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wykupiony (u jednego dostawcy) hosting oraz dwie domeny. Dla przykładu nazwijmy je d1.com i d2.com. Na serwerze umieściłem już stronę pod pierwszą domeną. Teraz w katalogu d1.com/drugastrona chciałbym umieścić drugą stronę.

Jak mam skonfigurować drugą domenę, żeby po wpisaniu d2.com wyświetlała się strona umieszczona w d1.com/drugastrona ? Nie chcę ustawiać zwykłego przekierowania, bo wtedy zdaje się po wpisaniu d2.com zostanę przeniesiony na odpowiednią stronę, ale adres w oknie przeglądarki zmieni się automatycznie na d1.com/drugastrona. A ja chciałbym żeby ta druga strona była widziana pod moją drugą domeną, czyli d2.com.

Trzeba coś ustawiać w rekordach A, CNAME itp.? Zupełnie sie na tym nie znam, a nie chciałbym niczego popsuć. Z góry dzięki za pomoc.

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

Co to za usługodawca? Będzie łatwiej, może byc tak, że sam to załatwisz, może byc tak, że juz masz to załatwione, może być tak, że będziesz pisał do usługodawcy :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

301 miało by sens gdyby chciał by d1.com i d2.com wskazywało na ta sama zawartość, a o ile dobrze zrozumiałem, to kolega ma dwie domeny, jedna (d1.com) ma wskazywać tam gdzie teraz wskazuje, a d2.com ma wskazywać na zawartość katalogu d1.com/jakis katalog.

Ja osobiście nie mogę w tym pomóc bo w ovh mam tylko domenki, nie mam tam serwerka. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności