Skocz do zawartości

Ten sam serwer,2 domeny na innych IP i ban na zapytania w G

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 domeny na tym samym serwerze, mają one różne adresy IP. Odpaliłem z pierwszej domeny skrypt który generuje dużo zapytań do G. i dostałem bana, przy próbie odpalania tego samego skryptu z drugiej domeny która jest na tym samym serwerze ale ma inne IP dalej ban.... O co chodzi, jak to ominąć ?

Podobno żądania serwer -> Google są z jednego, wspólnego IP serwera - to że podpiąłeś domene pod inne IP działa podobno tylko w jedną stronę - czyli Google -> serwer

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

To nie nie da, bo żądanie HTTP zawsze będzie z tego samego IP wykonywane "że z 1 głównego IP serwera wysyłane są zapytania do G. "

Jedyne wyjście to pośredniczące proxy. Chyba, że faktycznie zadziała

"CURLOPT_INTERFACE The name of the outgoing network interface to use. This can be an interface name, an IP address or a host name."

"Please note that the CURLOPT_INTERFACE setting only accepts IP addresses and hostnames of the local machine. It is not meant to send a URL to a specific IP address."

Możesz zrobić test wykonując żądanie cURL tak ustawione z skryptu php zamieszczonego na tych dwóch kontach na jakiś adres np https://hot.net.pl/ip.php ze skryptem php który pokaż IP klienta realizującego żądanie.

Napisz czy to działa :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

nieprawda - na dedyku mam pokonfigurowane kilka klas IP i tak sie sklada że nowe, ktore dostałem maja bana w G :)

edit: kwestia podkonfigurowania interfejsu na dedyku i wskazania z jakeigo IPka maja iśc odpytania do G

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tylko ta "nieprawda " czego się tyczy ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

I dlatego PHP jest takie "fajne", bo chyba wszystko czego potrzebujemy mamy w zasięgu ręki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności