Skocz do zawartości

Rejestracja dwuliterowej .net

optymalizator

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jeszcze jakaś firma domenowa, która ma możliwość rejestracji dwuliterowej domeny .net?

W 2005 roku na aukcji sedo kupiłem taką domenę, więc wiem że wtedy jeszcze było to możliwe. Ale nie uaktualniłem adresu mailowego dla kontaktu technicznego, przez co nie przyszło przypomnienie o przedłużeniu domeny i jej nie przedłużyłem, wygasła 8 miesięcy temu. Teraz widzę że jest wolna, według whois "No match", a u każdego rejestratora jest błąd że domena za krótka, minimum 3 znaki. Niektóre firmy pozwalają "zarejestrować" taką domenę, ale później pojawia się błąd EPP czy błąd autoryzacji.

Jest jakaś szansa na ponowne zarejestrowanie tej domeny czy już nie?

edit literówka, 2005 a nie 2002

Obecnie chyba nie można rejestrować dwu literowych domen globalnych, jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

Jeśli to nie była domena IDN czyli bez znaków typu ą,ę to zmartwię Cię, nie przedłużyłeś domeny wartej dziesiątki, a może setki tysięcy $? :D

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Obecnie chyba nie można rejestrować dwu literowych domen globalnych, jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

Prawdopodobnie tak jest, bo nawet firmy takie jak Joker czy Gandi nie chcą zarejestrować, tylko nie wiem jaki byłby cel takiego ograniczenia.

Jeśli to nie była domena IDN czyli bez znaków typu ą,ę to zmartwię Cię, nie przedłużyłeś domeny wartej dziesiątki, a może setki tysięcy $? :D

No wiem co zrobiłem, ale już tego nie zmienię. Miałem tam tylko przekierowanie i dopiero teraz mi się przypomniało.

Setki tysięcy raczej nie, bo kupiłem za czterocyfrową kwotę, to jest .net a nie .com.

IDN to można dalej rejestrować, nawet jednoliterowe, zwykłych chyba nie, ale wysłałem maila do VeriSign z pytaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności