Skocz do zawartości

Jaki telefon do pisania?

Tolek22

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykła poczciwa 3310 w wersji lekko zmodernizowanej ;-) (ciekawie to wyglądało po rozłożeniu 5510 na części pierwsze...)

Jest podobna do 3310 ;)

Ogólnie nokia 5510 jest budowana na tych samych podzespołach co 3310 z kilkoma ulepszeniami typu radio/mp3 ;)

Dużo się nasłuchałem o tej nokii 5510. Odpada.
A co konkretnie się nasłuchałeś? Mam jeszcze taką nokie w szufladzie i nadal działa :) A używałem jej przez ładne pare lat ;)

Obecnie mogę polecić HTC Kaiser ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Żeby odpalić nokię 3100 nigdy nie cykaj zapałką:)

Jak znajdę linka do forum supportu nokii gdzie pokazywali to na zdjęciach to podrzucę, ale na razie musi wystarczyć opis, może Ci się uda.

Z tego co pamiętam musisz otworzyć telefon, tam gdzie się wkłada baterię, następnie pod spodem jest cienka płytka, należy ją podważyć delikatnie nożem z kilku stron najlepiej, bo jest bardzo cienka i może się ułamać. na tym zdjęciu zaznaczyłem która:

https://www.fototube.pl/pix/img3/d41d863be5...d87396784e3.jpg Pod tą płytką powinieneś znaleźć kilka kabelków:

różowy

zielony

niebieski

żółty

pomarańczowy.

Aby zafundować sobie nokię odpalaną na "włożenie baterii" musisz nadciąć kabelek różowy (wiadomo, teraz prąd w różu robią) oraz niebieski. Zdejmij z nich izolację na tyle aby móc połączyć te dwa kabelki. Niebieski odpowiada za włączenie/wyłaczenie telefonu i "odpala" go po przyciśnięciu gumki której nie masz, więc połacz "na twardo" i powinno działać, ja tak robiłem i jedyny problem występował jak miałem wyłaczyć gdzieś na wykładach itp bo się dziwnie ludzie patrzyli jak wyjmowałem baterię a później wkładałem :)

Tylko dobra rada, nie łącz różowego z pomarańczowym, bo te pedalskie kolory mogą spowodować że bateria się przegrzeje i może eksplodować np. w spodniach :/ tak przynajmniej pisali na tamtym forum, nie próbowałem.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Cześć. Chciałbym kupić sobie jakiś telefon z wygodną klawiaturą do pisania sms'ów. Od telefonu wymagam tylko wygodnej klawiatury, no i niskiej ceny - do 40 zł. Czy są właściwie takie?

proponuje n900 :)

N900 to nie telefon tylko tablet internetowy z funkcją dzwonienia :) Ten model zupełnie się nie sprawdza, gdy chce się napisać SMS jedną ręką, więc w tym przypadku nie polecam.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

A co konkretnie się nasłuchałeś?

Małe klawisze, ciężko się przyzwyczaić do pisania.. takie pierdoły.

Gość sobie z Was jaja robi

I co jeszcze z was robię niby?

Aby zafundować sobie nokię odpalaną na "włożenie baterii" musisz nadciąć kabelek różowy (wiadomo, teraz prąd w różu robią) oraz niebieski. Zdejmij z nich izolację na tyle aby móc połączyć te dwa kabelki. Niebieski odpowiada za włączenie/wyłaczenie telefonu i "odpala" go po przyciśnięciu gumki której nie masz, więc połacz "na twardo" i powinno działać, ja tak robiłem i jedyny problem występował jak miałem wyłaczyć gdzieś na wykładach itp bo się dziwnie ludzie patrzyli jak wyjmowałem baterię a później wkładałem smile.gif

Tylko dobra rada, nie łącz różowego z pomarańczowym, bo te pedalskie kolory mogą spowodować że bateria się przegrzeje i może eksplodować np. w spodniach :/ tak przynajmniej pisali na tamtym forum, nie próbowałem.

Ciężko podważyć tą blaszkę.

Zdecydowałem się na 3310 (jeżeli nie naprawię tej nokii 3100...).

Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności