Skocz do zawartości

[MySQL]Błędne kodowania katalogu

xxxpitrekxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Podczas przenoszenia swojego katalogu opartego na skrypcie qlweb by jachu wyeksportowałem bazę danych tak jak zawsze (nigdy nie było problemów).

Po wgraniu wszystkie go nowe serwer wszystkie polskie znaki są wyświetlane jako "?"...

Porównywanie napisów dla wszystkich tabel jest: "latin1_swedish_ci" a dla całości "utf8_general_ci" (czyli tak jak miałem na poprzednim serwerze).

Niestety jeśli o bazy danych jestem bardzo zielony :D Czy może ktoś wie jak to naprawić?

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności