Skocz do zawartości

[Prywata] Praca licencjacka SEO

Mastiff

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na półmetku mojej pracy lic. na temat wpływu pozycjonowania na pozycję strony w serpach. W zakończeniu jednak muszę napisać, coś na temat wpływu pozycjonowania na samego przeciętnego użytkownika.

Jak napisał mój promotor:

Potrzeba jeszcze zakończenia, w którym dobrze byłoby wspomnieć o konsekwencjach/implikacjach pozycjonowania na komunikowanie i wyszukiwanie informacji w internecie.

Szczerze przyznam, że o ile o samym procesie pozycjonowania, się rozpisałem to jeśli chodzi o skutki, nie umiem ugryźć tematu. Czy moglibyście podrzucić jakieś "inspirujące" ;) artykuły poruszające zbliżoną tematykę?

Wymienię się linkiem tekstowym

Takie ogólnikowe hasła:

Klient zarabia, Klient przedłuża z nami umowę, Zostajemy poleceni innym firmom.

A z takich mniej fajnych: Filtr, Ban, Nieuczciwa konkurencja (której ponoć nie ma).

Możesz napisać również, coś o normalnym marketingu, że gdy strona jest już widoczna i rozpoznawalna zaczynamy (a raczej ciągniemy dalej wraz z dodatkowymi działaniami) promować markę.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Gość Krzysztof Cichocki

Wspomnij, że w wielu przypadkach pozycjonowanie to działania spamerskie, które mogą zakłócić poruszane się użytkownika w internecie - na pewno o to chodzi Twojemu promotorowi. Postaw się na miejscu użytkownika, który zamiast wartościowego contentu dostaje spam, jeśli opiszesz to zjawisko zakończenie będziesz miał z głowy. Tylko warto też nadać temu osobny charakter, żeby pozycjonowanie nie było traktowane tylko jako spam i negatywne działanie.

Napisz o black seo, o kopiach dmoza, śmietnikach, zapleczach, statusach gg, tekstach piosenek etc. Nie wiem co jeszcze można?

Dla wieli polaków praca w Niemczech wydaje się atrakcyjna jednak dopiero gdy zobaczysz jaka jest Dania przekonasz się, że praca w Danii opłaca się bardziej.

Chcesz zarobić za granicą - praca w Holandii czeka na ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności