Skocz do zawartości

Przenieść pod główną domene czy nie przenieść?

moskit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Postanowiłem poddać pod dyskusje mój malutki problem:)

Blog od ponad roku w sieci, miał to być przedstart dużego serwisu, który pisany jest po godzinach i tylko jak jest na to czas więc cała operacja mocno się przedłuża i jeszcze przedłuży.

Od początku blog został umieszczony w katalogu domeny, na który jest przekierowanie z domeny głównej. Czyli domena.pl/blog .

Cieżko się kataloguje:) bo większość dobrych katalogów nie przyjmuje przekierowań, ale to pikuś. Jednak z uwagi na przedłużanie się terminu zakończenia prac nad głównym serwisem, chciałbym troszkę rozwinąć to co jest.

Indeksacja jest przyzwoita w okolicach site: 1000, blog dorobił się PR3 . Jednak sama oglądalność jest dość znikoma, na poziomie 30-50 odwiedziń/doba , bo nikt nie czynił większych kroków, aby blog ten wypozycjonować. Miało po prostu być coś tematycznego na domenie (content miał być potem wdrożony do serwisu głównego).

1) Jakie mogą być wady decyzji o przeniesieniu bloga na domenę główną? żeby pozbyć się tego przekierowania i strony w katalogu?

2) Chciałbym też wykorzystać jedną z licencji SEOkata na katalog branżowy na tym blogu i promować na nim ostatnie wpisy (narazie promuje, ale katalog promowany znajduje się na innej zupełnie domenie i serwerze. wyświetla sie na blogu 5 ostatnich wpisów w katalogu. to pewnie osłabia troche tą stronę bo to w końcu linki wychodzące?) . I też za bardzo nie wiem, czy robić ten katalog na subdomenie? czy na domenie w katalogu... bo jak zrobie w katalogu to znowu bedzie problem z katalogowaniem samego katalogu:/ A jak zrobie na subdomenie to bede mógł spokojnie promować w katalogach tenże katalog, ale znowu umieszczenie ostatnich 5 wpisów na blogu spowoduje jej osłabienie?

Kurcze.. troszke zawile chyba, ale może ktoś zrozumie moje dylematy;/ jak coś to będe prostował ;]

Z góry dziękuję, jeśli komuś będzie się chciało wypowiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności