Skocz do zawartości

Mapa strony w OsCommerce

Artur_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na pewno sie spotkaliscie z pozycjonowaniem sklepu na OsCommerce. Jaka mape najlepiej zastosowac?

Ja znalazlem takie narzedzie: googlesitemap. Tworzone sa tu 3 pliki:

sitemapcategories.xml

sitemapindex.xml

sitemapproducts.xml

zawierajace odpowiednio spis kategorii, adres do spisu produktow i kategorii, spis produktow. Czy takie rozwiazanie bedzie dobre? Jak to najlepiej umiescic na stronie by Google zlapalo a klientom nie przeszkadzalo? W koncu jak wejde na strone ze spisem kateorii to sa to tylko adresy do kategorii (nawet nie podlinkowane, w postaci samego adresu, bez nazwy kategorii, na bialym tle). Ludziom to moze przeszkadzac...

Moim zadaniem wystarcza w zupełności lista wszystkich produktów - zwyczajowo dostępna w oscommerce - zlinkowana np.: ze stopki.

Zawiera anchorteksty (czyli nazwy produktów) czym lekko pozycjonuje wewnętrzne.

Linki Do kategorii zazwyczaj standardowo są na stronie głównej więc nie ma potrzeby wprowadzania ich do mapy.

Przykład: https://www.elate.pl/cennik.php

w zupełności wystarcza. I sprawdza się dla ilości produktów nawet rżedu kilku tysięcy (konieczny wtedy podział na strony).

jezeli nie zapewnisz link popularity do serwisu to na nic zda się mapa, będzie partially index - postaraj się powyciagac podkategorie wyżej, ew zastosuj seo moda do os

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

ja korzystam z delikatnej modyfikacji allprods

spisuje sie swietnie

moze az za dobrze bo robot caly czas lazi po sklepie i transfer zjada ;)

zobacz

skypt udostepniam tutaj

nalezy sie zarejstrowac na forum zeby pobrac załącznik

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

"pod linkiem" podanym przez ciebie, nie ma zadnego skryptu, chyba ze ja slepy jakis jestem. :D

91354[/snapback]

skypt umieszczony jest jako zalacznik

aby go zobaczyc nalezy byc zarejstorwanym uzytkownikiem forum oscommerce.esklep.org

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

• 2 miesiące temu...

W koncu jak wejde na strone ze spisem kateorii to sa to tylko adresy do kategorii (nawet nie podlinkowane, w postaci samego adresu, bez nazwy kategorii, na bialym tle). Ludziom to moze przeszkadzac...

wg mnie dobre, jak ktos da wyszukiwanie typu sklep nagrywarki dvd i ty masz kategorie nagrywarki dvd to po kliknieciu na takim linku klient od razu bedzie u Ciebie w interesujacej go kategorii

oczywiscie musisz miec dobre meta tagi

--

Marek

Ja z kolei przygotowałem:

https://www.jgs.pl/sitemap.php - ogólna mapa strony, strony informacyjne + kategorie

https://www.jgs.pl/cennik.php - wszystkie produkty z linkiem "Do koszyka"

Na codzień prowadzę sklep oferujący kosmetyki oraz kosmetyki naturalne

a zawodowo zajmuję się czymś takim jak tworzenie stron - Siedlce

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności