Skocz do zawartości

Brać się za to?

kyrtek4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż zastanawiam się czy trudnym zadaniem byłoby wypozycjonowanie strony na frazy "bux" i "buxy".

Mam wybór pomiędzy:

1. Poświęceniem czasu i próbie pozycjonowania samodzielnego

2. Poszukaniem kogoś, kto zrobi to za mnie

Tak więc - próbować samemu, szukać kogoś? Jak ocenilibyście podane wyżej frazy pod względem trudności?

Z góry dziękuję za pomoc.

Po pierwsze w jakim kraju chcesz pozycjonowac strone ? Jaki budzet przeznaczyles na reklame ?

Pozycjonować chcę tylko w Polsce, reklamowac jeszcze nie zacząłem.

Jeżeli nie masz o pozycjonowaniu bladego pojęcia, to lepiej zlecić, niż bawić się samemu.

Podstawową (ale tylko podstawową) wiedzę myślę, że mam.

Przeleciałem już tematy podklejone, poczytałem trochę o linkowaniu wewnętrznym, zewnętrznym, preclach, katalogach, PR, anchor tekstach itd. itp... Poza tym wychodzę z założenia, że przy poświęceniu swojego czasu wszystkiego można się nauczyć ;)

kupujesz z aftermarketu domene www.bux.pl i już dla google.pl jesteś w top 10;P

później ją linkujesz i masz top1 ;)

wszystko zależy czy będziesz miał chęci aby dowiedzieć się najistotniejszych informacji na temat pozycjonowania i czy później będziesz je realizował.

na zachętę powiem, gdy kilka lat temu zaczynałem zabawę w pozycjonowanie udało mi się wbić na znacznie trudniejszą frazę

pozdrawiam

koon 

Przeciez to jest banalna fraza ?

Poza tym po co Ci strona o firmie, ktora nie placi ?

1. Widać, że nie jesteś w temacie :)

Jest mnóstwo firm, które płacą.

Ale nie rozmawiajmy o tym, po co mi ta fraza :P

2. Mówisz, że banalna? Dobrze wiedzieć ;)

Ja dopiero zaczynam, zobaczymy co z tego będzie.

Teraz ogólnie przeszukuje forum, żeby się z tematem zaznajomić, ale z tego co widzę, to pozycjonowanie łatwe nie jest.

Ani szybkie. Teraz wiem, że muszę się uzbroić w cierpliwość i powolutku brać się za robotę.

Najpierw zacznę od przerobienia wpisów pod roboty, zrobie odpowiednie nagłówki, anchor teksty, popracuję nad linkowaniem wewnętrznym.

Zacznę też budować zaplecze, najpierw użyje stron, które mam od dawna, ale ich nie używam. Potem zajmę się katalogowaniem.

Dobry mam plan działania? Co mógłbym jeszcze dodać?

Przelicz to sobie tak , ile Twojego czasu potrzeba na wyzej wymienione dzialania ?

Teraz dla porownania :

mozesz kupic blast z xrumera ode mnie lub od innego dostawcy (to koszt powiedzmy od 50 do 300 zl w zaleznosci od bazy for itd)

mozesz zlecic komus katalogowanie publikerem

mozesz komus zlecic katalogowanie reczne

Moim zdaniem samemu wykonywanie tego typu czynnosci jesli masz o nich nikle pojecie po prostu sie nie oplaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności