Skocz do zawartości

Statystyki wejść z Google

dibup

Rekomendowane odpowiedzi

Czy możecie podrzucić jakiś link do wiarygodnych statystyk dotyczących tego ile ruchu na stronach (średnio) jest dziś generowane przez Google? Szukam jakichś ogólnych uśrednionych danych dla stron z różnych branż, ale też z podziałem na branże. Może coś takiego serwuje gdzieś Google na swoich stronach? A może macie jakieś linki do badań/prac dyplomowych na ten temat?

Wiem, że pytanie już pewnie wiele razy było, ale nie mogłem nic ciekawego znaleźć. Z góry dzięki za pomoc.

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

Dzięki, bardzo mi się te staty przydadzą.

Ale ogólnie chodzi mi o coś innego, tzn. na ile wizyt (procentowo) pochodzących z wyszukiwarek może liczyć dzisiaj przeciętna polska strona? Wiadomo, że inną ilość będzie miała strona np. biura podróży, a inną mała domowa strona z galerią zdjęć z wakacji. Ale może masz jakieś uśrednione wiarygodne dane na ten temat? Pewnie są jakieś firmy, które takie padania prowadzą.

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

jak ktos inwestuje w pozycjonowanie a olewa inne kanaly reklamy to ma 95% ruchu z googla

jak ktos wogole nie pozycjonuje a reklamuje sie kupujac reklame na stronach tematycznych/marketing szeptany/pp to caly ruch bedzie mial ze stron z reklama nie z wyszukiwarki (pomijajac wyszukiwania urla)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

dobrym narzędziem jest "Propozycje słów kluczowych" w adwords tam podane są średnie wejścia na dane słowo kluczowe.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności