Skocz do zawartości

Zakup linków na allegro, 2 pytania.

teleimpact

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam małe pytanie dotyczące kupowania linków pozycjonujących min. na Allegro.

Czy uważacie że kupienie linku serwisu rozrywkowego, w serwisie o "zwierzętach, czy forum prawniczym", to pieniądze wyrzucone w błoto? Czy skuteczne pozycjonowanie poprzez zakup linków, wiąże się jedynie z zamieszczaniem linków na serwisach o podobnej tematyce. Czy mogą to być zupełnie nie podobne do siebie serwisy.

Co jest bardziej opłacalne, i pozwoli podnieść szybciej pozycję. Zakupienie 10 linków na stronie PR=2 czy 5 linków z PR=4. Czy może jednak to bez różnicy?

Pozdrawiam :)

Moim zdaniem...

- link tematyczny będzie linkiem silniejszym, ale nie przekreślam innych linków, bo one też mają moc. W ogóle tematyczność trudno określić

- pr nie wpływa na pozycję - to jest pewne. Jednak jeśli walczysz o pr na stronie to lepszy wynik będzie gdy kupisz 5xpr4. Aby podnieść pozycję zwróć uwagę

na wiek, ilość i jakość linków na stronie, na której link kupujesz i upewnij się czy twój link nie jest opatrzony rel="nofollow"

pamiętaj, że znaczna część linków z allegro do niczego się nie nadaje, ostatnio sobie przeglądałem oferty i sporo było np zbanowanych domen albo takich z kilkoma bl, jak już jest w miarę normalna strona to ma kilkadziesiąt linków wychodzących...

ciężko coś znaleźć:D

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

- link tematyczny będzie linkiem silniejszym, ale nie przekreślam innych linków, bo one też mają moc. W ogóle tematyczność trudno określić

Dowod?

Nie zgodze sie linik to link. Google nie patrzy na tematycznosc. Byl kiedys wywiad z inzynierem Google na blogu sprawny marketing i tam osoba ta potwierdzila, ze google nie bada tematycznosci.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A co w ogóle sądzicie o tych linkach kupowanych na allegro? Warto się w to bawić w ogóle?

Z tego co zauważyłem to 3/4 stron na tych aukcjach nie posiada już PR pod którym są w aukcji reklamowane. Ale to nic, ludzie i tak kupują aż im się uszy trzęsą :) (zwłaszcza jak jest tanio)

Co niektórzy tak przeginają z ilością linków, że PR często spada jeszcze w czasie trwania aukcji (nawet do 0).

Jeśli nie allegro, to gdzie kupić dobry, stały link z gwarancją, że webmaster nie będzie sprzedawał linków bez opamiętania?

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Np na PiO można znaleźć takie ogłoszenia.

Jeśli udzielasz się na forum to możesz zauważyć kto na forum jest aktywny i komu warto zaufać.

Zawsze można spisać jakąś umowę co do ilości linków, ale nie wiem jak by to wyglądało.

dokładnie tak jak pisze KNS i jak nie raz już tutaj radzono. Daj ogłoszenie na PiO i zobacz co Ci ludzie podeślą za propozycje:) samo ogłoszenie nie obliguje Cie przeciez do skorzystania z oferty ;] sam mam pare stron, na których chce niedługo wypuścić pare linków, ale od 2 miesiecy sypiam po 3-4 godziny i nie mam siły teraz tego ogarniać, a poza tym czekam na update PR żeby zobaczyć co sie stanie bo nie chciałbym tez odbierać później maili z pretensjami ;]

Co do allegro, była tam kiedys niezła oferta, link na iluś tam ksiegach gości (wiem, ze oferta sie przez wiele miesięcy powtarzała ) , sam z niej skorzystałem, ale była chyba przeznaczona dla dobrze podlinkowanych juz stron bo od dnia opublikowania mojego linka, strona szybowała do góry na zlecona fraze az wyłapała filtr:D Ale to było jakieś 5-6 lat temu ;] a teraz jak czasami zerkam na te oferty na allegro... na pewno da sie coś wyłapać, ale ogólnie to rece opadają.

Jak chcesz kupować linki to musisz najpierw poeksperymentować z ludźmi i samemu zebrać sobie taką zaufaną baze, a tam gdzie się współpraca odbędzie bez problemu, po prostu ją kontynuować.

Dzięki za odpowiedzi :)

Ogólnie szukam ofert które posiadają max kilka linków wychodzących. I tylko na wartościowych stronach (sporo za indeksowanych podstron, częste aktualizacje). Nie zależy mi na PR, tylko na pojawieniu się jak najwyżej w wyszukiwarkach (podobno PR ma z tym niewiele wspólnego, nie wiem jak jest naprawdę). Moja domena ma PR3, a bywa nawet na 6 stronie google, od kilku dni o dziwo wskoczyła na pierwszą.

Doradźcie jeszcze, czy lepiej kupić link czy wymienić się z jakąś stroną o podobnym PR. ?

Bo jeśli nie ma różnicy, to zawsze warto by się wymienić... Zamiast wyrzucać pieniądze.

Co myślicie? Pozdrawiam.

PR chyba raczej nie ma za wiele wspólnego.

Mnie męczy ostatnio, że nie mogę się wbić na TOP1 na frazę wyroby nierdzewne (chociaż nie zależy mi jakoś bardzo, bo raczej mało kto to wpisuje, ale jednak było by to miłym akcentem :) )

Jako pierwsza pojawia się strona wyrobynierdzewne.pl, która jest od dawna wystawiona na sprzedaż. Jak więc może mieć większą wartość niż strony firmowe?

Ma PR0, 5 linków, no i tyle że jest od 2008 w web archive...

A np. na 3 miejscu jest strona (akurat nie moja), która ma PR3, 2,5k linków i na pewno bardziej odpowiada zapytaniu.

Jak to możliwe? Czy sama fraza w nazwie domeny już tyle daje, że można nie mieć nic związanego z tematem i być tak wysoko?

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Osobiście polecam wymiane linków, ale tylko REFERENCYJNYCH, żeby potem nie było problemów takich jak tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=0&p=711229

Sam PR niewiele daje jeśli chodzi o pozycje, ale łatwiej znaleźć chętnych do wymiany mając wyższy PR (i nie pomogą tłumaczenia).

Ja bym poszukał stron które są w powiedzmy top20 dla interesujących Cię fraz i zaproponował im wymianę. Można sprawdzić, czy mają na stronie sekcję "Linki", "Partnerzy" czy coś w tym stylu i do nich można napisać. Sam tak robie. Niekiedy zdarza się, że ludzie nawet przelinkują bezinteresownie kiedy ich poprosisz.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Reflink, lepszy od zwykłego?

https://strona.com/polecajacy.php?=xxxxx'>https://strona.com/polecajacy.php?=xxxxx jest lepszym linkiem od

https://strona.com/ ?

To nie o to chodzi. Link referencyjny to taki, który pochodzi ze strony o podobnej tematyce.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności