Skocz do zawartości

Pozycjonowanie przez forum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie wiem czy dobrze zatytułowałem temat postu,, ale jakoś nie wiem jak go sprecyzować :)

Chodzi mi czy rejestrowanie się + dodawanie w stopkę anchorów takich jakie nas interesują zgodnie z regulaminem i udzielenie się w paru tematach + napisanie kilku postów na danym forum

Czy to pomaga w pozycjonowaniu?

Może pomóc, choć nie musi. Na pewno gra nie warta świeczki, żeby robić to ręcznie.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

W mojej opinii warto tak robić ale tylko na tych forach, na których rzeczywiście coś Cię interesuje. Tzn. jesteś na nich już przez jakiś czas, masz napisane kilkadziesiąt postów i wiesz, że co jakiś czas tam zaglądasz. Wtedy ma to sens i może przynieść wymierne korzyści, nawet w postaci nowych użytkowników przekierowanych na stronę.

Natomiast rejestrowanie się tylko w tym celu można łatwo wyłapać i może okazać się, że poświęcony czas pójdzie na marne, bo moderator usunie takiego użytkownika za spam.

Sposób jest dobry, lecz trzeba być bardzo systematycznym w działaniu, mieć jak największą listę for i tworzyć posty na nich regularnie.

Jeśli chodzi o trudniejsze frazy, robi to za dobre uzupełnienie/wzmocnienie pozycjonowania.

Klient mnie poprosił żebym wstawił w stopkę link do jego strony na 5 forach (na próbę) i napisał 100 postów (łącznie)

Efekt był taki że, strona na średnią frazę z 8 miejsca "poszybowała" na miejsce 3

A to był tylko mały test potencjału, jeśli Was to zainteresowało, kliknijcie w link w stopce.

bunga bunga

@fahofiec

nic nowego nie wniósł ten link do tematu, oprócz tego że nabija tobie wejścia...

To był praktyczny przykład-demonstracja wykorzystania techniki opisanej pod linkiem (i jak widać bardzo skuteczna - strona po kilku minutach została zindeksowana, a prawie nikt się nie połapał) :) :)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• 2 tygodnie później...
możesz zawsze spróbować kupić konto z historią na danym forum... i później zmienić tylko sygnaturę.

no tak ale jedna rzecz mnie zastanawia

powiedzmy uzytkownik napisal 200 postow w latach 2005-2008,

nastepnie konto bylo nie uzywane przez 2 lata lecz posty sa do dzisiaj,

konto staje sie moja wlasnoscia, ja zmieniam sygnaturke, od teraz patrzac na posty tego uzytkownika widzimy moja nowa sygnaturke

ale czy google rowniez zwraca uwage na to ze sygnaturka jest nowa? czy musze w jakis sposob zwrocic uwage wielkiego G ?

Na problemy z wzrokiem pomoże tylko zaufany optyk Bydgoszcz

Badanie wzroku Bydgoszcz sprawi że przejrzysz na oczy!

Dobieramy soczewki kontaktowe Bydgoszcz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności