Skocz do zawartości

Nowy Prezydent

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Pewni i by było, gdyby nie księża, którzy wołali w kościele, że głosowanie na Komorowskiego to grzech śmiertelny... serio: [/url]
Nie przeceniałbym znaczenia kleru. O dziwo tam gdzie biskup najbardziej sprzyja PO (Życiński w Lublinie), to jedyne duże miasto gdzie wygrał Kaczor.

Tu też śmieszna sprawa, bo jeszcze niedawno Palikot wydawał ultrakatolicki tygodnik Ozon. Ale to było zanim porzucił pierwszą żonę...

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Specjalnie poszedłem na wybory, by prezydentem nie został ten ch##. Wczoraj przeczytałem, że znoszą ulgę VAT na samochody z kratką, teraz czytam, że w 2011 dłużej popracujemy na Fiskusa. Problem w tym, że ciemny motłoch nie rozumie, iż nie głosuje się na hasła wyborcze, czy na reklamy, ale na program, poglądy itp. Teraz PO zrobi co chce, a w TV pokażą tylko jak to uśmiechnięty Obama ściska Polakowi łapki. Oczywiście media pominą, że jest uśmiechnięty, bo znów nas, Polaków wyruchał. No, ale przecież połowa Polaków głosowała na niego, bo pierwszą damą zostałby kot. K####

No i na deser wpuścimy Rosjan do naszych baz wojskowych, by im żyło się lepiej.

ja tu spokojnie, ale widzę że jeszcze nie wszyscy ochłonęli po wyborach i nie każdy jeszcze łapie że obaj kandydaci to ta sama opcja, która w dodatku po pierwszej rundzie wyborów bardzo pokochała lewicę:) - dla mnie samo to wystarczyło aby nie iść na drugą turę.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Ciekawi mnie kiedy zaczną się posty typu .....czy nikt nie może czegoś zrobić z tą p...ą PO bo całkiem niedługo doprowadzą polskę do ruiny ... ? i tym podobne

Ludzie mają bardzo krótką pamięć i szybko zapominają że PO to przemalowana świnia z byłego aws, że z programu wyborczego nie zrealizowali dosłownie nic a wręcz przeciwnie bo np. zamiast wycofać wojska z Afganistanu zwiększono kontyngent, pielęgniarki zobaczyły podwyżki jak świnia niebo zresztą tak samo jak i nauczyciele a tusk lata po całej Polsce i spuszcza się nad powodzianami, którzy i tak zostaną pozostawieni samym sobie.

Komorowski jako Pajacyk tuska będzie robił to samo co kwaśniewski kilka lat temu czyli nic dla Polski za to gadał czemu to Polska powinna włazić zachodowi w d..ę jak wcześniej Moskwie.

Jesteśmy jedynym krajem, który nie rozliczył komunizmu i jedynym z byłego bloku wschodniego co dalej wybiera idiotów na prezydenta dziwiąc się potem, że zostali zrobieni w jajo. Nie obrażając wyborców ale dla mnie ta istota niczym się od lewicującego kwacha nie różni. Może Polacy kiedyś zrozumieją że dbać to my powinniśmy o własny kraj, tradycje (w tym wiarę), a nie popierać ludzi którzy je niszczą. Drzewo bez korzeni usycha a korzeniem polski jest jej kultura, tradycja i narodowa przynależność niestety .... dla co po niektórych. No ale ...

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Gielo tylko np. Wiara Katolicka to nie jest rdzennie Polska wiara i została nam narzucona niejako przymusem.

To była decyzja polityczna Mieszka i jeszcze wiele lat po niej Polacy (no powiedzmy Polanie i sprzymierzone plemiona) cichcem odprawiali modły do swoich bóstw:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Religia_S%C5%82owian

Zresztą do dzisiaj ta wiara do końca nie zginęła - są ludzie którzy spotykają się i obchodzą noc kupały:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Noc_Kupa%C5%82y

Zresztą swego czasu był w Polsce bunt przeciwko wierze katolickiej który został krwawo stłumiony i od tamtego czasu musieliśmy płacić Watykanowi podwójną daninę i być "wyjątkowo żarliwi w wierze" - mam wrażenie, że dzisiejszy konkordat to jeszcze pokłosie tamtych wydarzeń - to nie żart, w Watykanie czas płynie trochę inaczej.

Polska przez większość swojej historii to był bardzo zróżnicowany kraj pod względem narodowościowym, wierzeń i tak dalej - aż do czasów II wojny światowej i później komunizmu. Prze dość długi czas byliśmy czymś w rodzaju USA dla innych narodów - i czerpaliśmy z tego korzyści !

Dbanie o naszą narodowość i tradycję to szacunek do flagi, godła, prawa, ojczystego języka... ale żeby wiara zaliczała się do tradycji Polskiej w sensie całego narodu ??? Jak dotąd na fladze Polski krzyża nie widzę ani innego symbolu religijnego.

Wiara to jest bardzo indywidualna i prywatna sprawa - trochę mnie denerwuje jeżeli ktoś twierdzi, że "prawdziwy" Polak to musi być chrześcijanin. Takie trochę odniosłem wrażenie z tego co napisałeś - no, chyba, że pod słowem "Wiara" masz na myśli inną niż katolicka/chrześcijańska, ale w sumie to i tak na jedno wychodzi bo patriotyzm z religią niewiele ma wspólnego.

Czym się kończy nadmiar religii we władzy to się mogłem przekonać w moim mieście, kiedy grupa żarliwych działaczy PiS z posłem Piętą na czele chciała je*nąć na środku miasta na reprezentacyjnym placu zamiast fontanny kilkunastometrowy krzyż, żeby każdy wiedział kto w mieście rządzi.

Bo to strasznie obrazoburcza fontanna jest - to są NAGIE figury i w ogóle takie frywolne, gorszące, a fe:

img_8098_wgkrgnsn4s.jpg

Na szczęście tym oszołomom się to nie udało.

Dlatego wolę prezydenta który się tak ze swoją wiarą nie afiszuje.

Dla mnie było to bez znaczenia czy wygra Komorowski czy Kaczyński. Wcześniej głosowałem na Napieralskiego bo nie wiem czy moje podejście będzie cieszyło się aplauzem czy też nie ale PO jak i PiS są partiami stworzonymi przez powiedzmy wygnańców. Zdecydowanie bardziej popieram SLD bo dla mnie prawdziwy polityk to osoba, która od początku do końca ściśle określa po której stronie stoi a nie robi przeprowadzkę, żeby być przy korycie. Nie wierze również w to, że wybór prezydenta ma duże znaczenia na moje życie codzienne ponieważ żeby zmienić Polskę, powinniśmy tak naprawdę zacząć od samych siebie.

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

A wiesz że telewizja kłamie i przedstawia wszystko tak żeby PO była ukazana w dobrym świetle? To samo jest z "wyborczą". Kiedyś wyborcza była bardziej liberalna, zero podwyżek podatków, najlepiej wprowadzić liniowy, a teraz mówią że rzad robi "reformę" podnosząc ZUS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności