Skocz do zawartości

Reklama nowej firmy.

connect

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow.

Za 2 miesiace bede otwieral we Wroclawiu firme zajmujaca sie projektowaniem wnetrz. Strona firmy jak i domena beda zupelnie nowe. Oczywiscie zalezec mi bedzie na relkamie w internecie, nie wiem jednak, czy warto jest inwestowac w AdWords czy moze lepiej zlecic klasyczne pozycjonowanie. Jaka kwota miesiecznie powinienem dysponowac by skutecznie reklamowac sie poprzez AdWords? Ile czasu potrzeba na wypozycjonowanie do pierwszej 10tki?

Prosze o porade i pozdrawiam.

kamil

ADWORDS 200-5000 ZŁ/M-C - zależy ile i jakie frazy i na których miejscach chcesz być

pozycjonowanie - 500-5000 zł/m-c - zależy ile i jakie i gdzie chcesz się pozycjonować

to tak ogólnie w skrócie bo nie podałeś żadnych konkretnych informacji.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Moim skromnym zdaniem jeżeli fraza jest prosta pod pozycjonowanie a jest banalna w tym przypadku(przyjmujac "projektowanie wnętrz Wrocław") lepiej zainwestować w pozycjonowanie niż pchać kasę w adwordsa;) A stronę możesz zrobić juz i wy pozycjonować z wiadomością "Wkrótce pojawi się tu bla bla bla "

Moim zdaniem warto, przede wszystkim dlatego, że dowiesz się na jakie frazy "poboczne" warto zwrócić uwagę przy późniejszym pozycjonowaniu. Często po takiej kampanii znajduje się wiele fraz, prostych do pozycjonowanie, których szukają potencjalni klienci ...

No i oczywiście zapewnia Ci to reklamę przed osiągnięciem wysokich pozycji ..

Ja bym zaczął jednocześnie i adwords i pozycjonowanie. Wraz ze wzrostem interesujących pozycji w wynikach naturalnych części kampanii można zmniejszyć budżet lub całkiem zlikwidować. Ale z tego co dotychczas miałem okazję zauważyć, to warto korzystać ze wszystkich możliwych narzędzi zdobywania klientów. Czasem może tak być, że opłaca się być w Adwords na daną frazę, nawet jeśli jesteś na pierwszym miejscu w wynikach naturalnych.

Odnośnie kwoty, to niestety już zależy od konkretnie tego, co i jak chcesz zareklamować. Zarówno w jednym, jak i w drugim wypadku ciężko napisać konkrety.

Bardzo wszystkim dziekuje za odpowiedzi.

Skoro fraza jest banalna to w jakim czasie firma/osoba zajmujaca sie pozycjonowaniem zawodowo jest w stanie wepchac mnie 'na szczyt' 5-6miesiecy?

Czy w przypadku frazy 'latwej' 150zl/miesiac pozycjonowania jest kwota zawyzona?

Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności