Skocz do zawartości

Zaplecze - kilka pytań

piotrusnetpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od roku niezbyt dobrze idzie mi pozycjonowanie serwisu motoryzacyjnego. Jedyne co robiłem pod kątem pozycjonowania to katalogi, precle, systemy wymiany linków. Mimo prawie codziennej aktualizacji, w miarę dobrej optymalizacji, portal słabo sobie radzi w wynikach Google. Zauważyłem, że w internecie coraz więcej słyszy się o dość dużych i bardzo skutecznych zapleczach.

Planuję stworzyć 60 stron tematycznych objętych jedną tematyką. I tutaj moje pytania:

• Moje pierwsze pytanie, czy liczba 60-ciu stron zapleczowych wystarczy na pozycjonowanie pod mniej więcej 5 znanymi frazami? np. "audi a4"
  • Czy lepiej jest, aby strona zapl. była stałym nieaktualizującym się serwisem, czy lepiej aby była to strona w formie blogu, np. 1 news na okres jednego miesiąca ? Jaki jest lepszy efekt ?
  • Serwer pod strony zapl. - a dokładnie chodzi mi o mały i tani serwer z dużą ilością IP.

Z góry za pomoc dziękuję.

Darmowe dzwonki na telefon do pobrania | Zaawansowana porównywarka telefonów 

Ad1. Wszystko zależy od tego, jaką moc będzie miało te 60 stron.

Ad2. Dużo jest stron zapleczowych, jak nie większość które nie są aktualizowane. Ale zawsze to lepiej aktualizować serwis, tym bardziej jeżeli jest tematycznie powiązany ze stroną pozycjonowaną.

Ad3. Zależy jakiego skryptu będziesz używał, do utworzenie tych stron, czy zwykłe statyczne strony, czy np WP który potrafi obciążyć serwer.

W yahoo widzę ledwo 600 BL, nie ma się co dziwić że szału w wynikach nie robisz.

Wątpię żebyś wyrobił z tworzeniem tak dużego zaplecza samemu, pozycjonowaniem każdej z tych stron z osobna, aktualizowanie, wcześniej stworzenie i jeszcze zajmowanie się stroną docelową, dlatego polecam pomyśleć nad SWL'em.

SWL to cały czas u mnie pracuje, ale brak zadowalających efektów.

Wracając do wypowiedzi Exploita. Strony zapleczowe planuję zrobić oparte na różnorodnych systemach w tym m.in. WP, a niektóre na swoim, tak aby była duża różnorodność. Przeglądałem w google, ale za bardzo nie mogłem znaleźć ofert pod strony zapleczowe..

Darmowe dzwonki na telefon do pobrania | Zaawansowana porównywarka telefonów 

Weź jakiś standardowy serwer na początek, później ewentualnie jak zacznie Ci brakować miejsca/transferu to weźmiesz sobie wyższy pakiet i problem z głowy :) Nie ma sensu, na samym starcie kupować mocnego serwera, z którego tylko ułamek zostanie zużyty, dlatego najlepiej kupić standardowy.

Ja mam zaplecze (60 stron/od 3 lat) dla mojego paysita. I dziś nie marnował bym czasu na budowanie podobnego czegoś,szkoda czasu.

- na twojej stronie masz trochę skopiowanej treści, nie wbijałem się głęboko w szczegóły, na pewno musisz to zmienić.

- napisz w google twoje słowo na które się pozycjonujesz i przeanalizuj pierwsze trzy pozycje, to da ci jakiś wzgląd ( z kim i o co się bijesz)

- i wal na forum tematyczne z linkiem w sygnaturze - tak ja tutaj zrobiłeś

- i postaraj się o lepsze artykułu na twojej stronie (unikalne)

I za następny rok będziesz w top 10

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności