Skocz do zawartości

Test kosztów pozycjonowania, Xrumer - e-weblink.com i innych metod

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dziwię się, że Tomek do porównania dał starą domenę xann.net, a nie jakąś nowszą, no ale zobaczymy co z tego wyniknie :]

Życie mnie nauczyło że podchodzi się do tematu praktycznie a nie teoretycznie, a w praktyce pozycjonujemy przeróżne strony, stare czy nowe, nie wybieramy klientów z funkiel nówkami tylko przygladamy się stronie i ją analizujemy

Nie liczę na to że dając dwa 2k pkt na frazę pozycjonowanie "coś" wogle się starnie tym bardziej ze ta fraza jest w filtrze od roku czasu :)

ale licze na to że na takie frazy jak "pozycjoniwanie gdynia", pozycjoniwanie gdańsk", "uczciwe pozycjonowanie" coś te 2 tys punktów da." a co to się okarze niebawem zresztą na uczciwe pozycjonowanie wystarczyło dodać fraze do strony

Tak jak powiedziałem wcześniej każdy moze się sam przekonać co musi zobić zeby zaistniec dla tych fraz :D

Marketing internetowy dla firm

No ja nie liczyłem, że chodzi o pozycjonowanie, czy pozycjonowanie stron w teście, a wyłacznie o te z miastem i z wyrazem tanie i uczciwe, zastanawiam się też czy fakt wczesniejszego ustawiania tych 2 pierwszych fraz może (jak bardzo) pozytywnie wpłynąć na te frazy co teraz testujesz :)

ps. nie wydaje mi się byś na pozycjonowanie miał filterek - jak to stwierdziłeś, że ma?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W jakim sensie nie jest miarodajny ? To nie jest porownanie technik pozycjonowania tylko odpowiedz na pytanie czy da sie wejsc do top10 na haslo pozycjonowanie w 6 miesiecy.

W pierwszym poście piszesz:

"Wykorzystana metodyka : LFE + Xrumer"

Dlatego ja spodziewałem się, że tylko tych 2 narzędzi będziesz używał.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

ps. nie wydaje mi się byś na pozycjonowanie miał filterek - jak to stwierdziłeś, że ma?

Bo doszłem kiedyś do 19 poz. a potem bum i sobie odpuściłem :) ostatnio google zreszą lubi dawać filtry na pojedyńsze frazy

Tak czy siak zachęcam innych posiadających swoje blogi czy firmowe strony o spróbowanie wepchania się pod te "testowe" frazy i podzielenia się swoją metodą

Xann - skad wiesz jakich narzedzi i w jakiej ilosci uzylem ? Możesz poprzeć swoją tezę jakims argumentem ?

Posłuchaj uwaznie powiem to tylko raz

Jeżeli chcesz przeprowadzić test jakiegoś narzędzia na skutecznośc jego pozycjonowania to przeprowadza się to w taki sposob ze pchasz nim fraze ktorej nie ma na stronie tzn np strone o pieninach pchasz na fraze sprzedawca butów - wówczas mozesz ocenić co to narzędzie dało

W twim teście nie jest wiadomo ile dała budowa strony, optymalizacja i linkowanie wewnetrzne a jak każdy szanujący pozycjoner to wie jest to najwazniejsza i najskuteczniejsza czynnośc

Dlatego śmiało twerdzę ze akurat w tym wypadku narzędzia jakie użyłeś nie wiele dały fakt faktem ze odsłoniły jedną rzecz a mianowicie pokazały nam BL jakie możemy dostać od Xrumera a analizując te BL do strony pozycjonowanie-google.us to każdy jest w statnie wyrobić sobie zdanie sam - ja mam juz wyrobione

Tu mamy eweidetny przyklad blednego myslenia . Wpisz w google paul backlinks, wpisz angela backlinks . To sa autorytety na zachodzie. Zapytaj ich to wyjasnia Ci czemu Yahoo nie pokazuje pewnych linków a mimo to wplywaja one w istotny sposób na pozycję strony.

Piszesz o Bl tylko ,ze to są bl zaindeksowane w yahoo a nie w google. A to olbrzymia roznica . Sensem pozycjonowania nie jest wzrost licznika BL w yahoo tylko wzrost pozycji strony w google.

Przyklad :

na haslo pozycjonowanie gdańsk :

4 pozycja comweb 194 tys bl

8 pozycja atom seo - 440 tys bl

1 pozcyja = ja 10 tys bl

Mowie o bl prowadzacych do calej domeny. Jak widzisz nie trzeba budowac setek tysiecy linkow (tak jak ma Twoja strona wedlug yahoo 550 tys ) aby byc wysoko.

To takze pokazal konkurs na pozycjonowanie gdzie majac wielokrotnie mniej linkow bylem 9.

Piszesz o pewnych warunkach testowania narzedzia : sam zoptymalizowales strone , sam wczesniej miales podobne anchory . Jedyna fraza ktora do tej pory znalazla sie wysoko to :

uczciwe pozycjonowanie

Jak widac : https://www.xann.net/ znajduje się ona w kodzie strony.

Dlatego Ty robisz test na pozycjonowanie strony pod hasło pozycjonowanie a nie test na skuteczność narzedzia a ja zrobiłem test na najtańszą metodę pozycjonjowanie a nie na najskuteczniejsze narzedzie :D

Twój test nie wykazał żadnej skutczności narzędzi ktorymi to robisz mój pokazał ze po przyłożeniu 2 tys pkt fraza poszła na top3

Robie różne testy. Robilem testi dodawarki eweblinka i wypadla slabo.

Moge zaproponować Ci drugi test, dołożysz te 2 tys pkt na nowa czystą domene i sprawdzimy czy znajdzie sie w topie ? Co Ty na to ?

Eweblink w okresie 12 miesiecy na pewno nie jest najntanszym narzędziem. W zasadzie nie tylko Eweblink - żaden SWL , zeby nie ograniczac sie tu do Eweblinka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności