Skocz do zawartości

Test kosztów pozycjonowania, Xrumer - e-weblink.com i innych metod

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym nie istnieniem frazy to nie do konca prawda. Na Twojej stronie wiele razy paza haslo : xann - ksan jest bardzo podobne bo google czesto stosuje zamiennik : x = ks wystarczy wspomniec seks i sex

Wiec test niestety jest obardzony blednym zalozeniem poczatkowym.

seks/sex to powszechnie używane zamienniki

a xann to jednak coś innego niż ksann - nie widziałem, żeby ludzie powszechnie synonimizowali to słowo.

Myślę, że google też raczej nie ma większych powodów do podobnego skojarzenia.

Xan można pomylić z XEN - pod kątem literówki, ale ciężko o podciągnięcie pod np: ksenofobię - chyba że ktoś ma tu XANOFOBIĘ - bo tym to śmierdzi.

#seo @ ircnet

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Anyways z checia zobacze jak xann.net dogoni moja strone na haslo pozycjonowanie

Njśmieszniejsze jest w tym to, że w teście tym wogóle nie chodzi o fraze: pozycjonowanie :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ta dyskusja do niczego nie prowadzi.

Najlepiej jest korzystać z każdego narzędzia, które może pomóc w indeksacji lub uzyskaniu mocy, która zostaje zdobyta w miarę łatwy i tani sposób. Sądzę więc, że korzystanie z XRUMERA + np. Publikera / Addera lub innych narzędzi pomagających w zdobyciu stałych linków oraz dowolnego SWLa, otrzymamy z pewnością lepsze efekty od korzystania wyłącznie z jednego typu dostępnych narzędzi.

Różnicowanie linkowania, dywersyfikacja IP itd. to plus, który gwarantują wszystkie narzędzia tego typu. Linkowanie za ich pomocą pomaga też w zamaskowaniu linków z własnych zaplecz, które moim zdaniem stanowią ogromną część całkowitej mocy kierowanej do strony pozycjonowanej.

it_managament - mówiłem to już raz, powtórze i drugi - jesteś krótki jak Twoje pozycjonowanie. Działanie krótkoterminowe charakteryzuje krótkowidzów, którzy dzisiaj są w chmurach, by za rok uderzyć z wielkim impetem pyskiem o glebe.

Chodzi mi jednak o zatwardziałą metodę pozycjonowania bez wsparcia metod bardziej profesjonalnych i stałych, zapewniających większą stabilność na przyszłość. Promujesz jeden sposób i kilka narzędzi, a to działanie krótkoterminowe.

Sądze, że osiągałbyś zdecydowanie lepsze wyniki i byłyby one o wiele stabilniejsze i pewniejsze na przyszłość, gdybyś różnicował metodykę.

Zawsze każdy będzie się opierał na stwierdzeniu, że jeśli coś może nam zaszkodzić, to może szkodzić konkurencji, jednak zapewne o takich pojęciach jak flagowanie, banowanie, filtrowanie i deprecjonowanie wartości linka ze strony wiesz, więc powinieneś łatwo wywnioskować krótkoterminowość swoich jednokierunkowych metod. BHS jest skuteczne, jednak niestabilne i może sprawić olbrzymią barierę dla budowania marki Twoich klientów w internecie.

Wcześniej systemy wymiany linków przestaną działać niż XRumer.

Nowy Nostadamus, czy jak?

Chodzi mi jednak o zatwardziałą metodę pozycjonowania bez wsparcia metod bardziej profesjonalnych i stałych, zapewniających większą stabilność na przyszłość. Promujesz jeden sposób i kilka narzędzi, a to działanie krótkoterminowe.

W pozycjonowaniu, tak jak w każdym innym biznesie, są dwie podstawowe strategie:

1. przewidywanie zmian

2. dostosowywanie się do tych zmian

Która z nich jest bardziej skuteczna? Wydawałoby się, że pierwsza, jednak życie pokazuje coś zupełnie odwrotnego. To właśnie umiejętność dostosowania się przynosi większe korzyści. Dlaczego? Z powodu mniejszych kosztów.

1.Niestety nie ma mozliwosci przewidywania zmian na rynku seo. Tutaj mamy do czynienia z autonomicznym podmiotem (google) o ktorego dzialania tak naprawde niewiele wiemy.

Mozna sobie gdybac na temat tego ze swl nie beda dzialac, ze xrumer zostanie calkowicie wyeliminowany i wiele innych rzeczy.

Szczerze mówiąc bardzo zastanawiam się jakim cudem w branży utrzymali się ludzie którzy działają mega zachowawczo ,krytykują po całej linii odstępstwa od normy, i mówią że white seo wedle wytycznych googla jest jedyną drogą do wysokiej pozycji w serpach. Czy wy uczciwi nie zastanawialiście się że Google też was może zrobić w trąbkę i zasady do których dostosowywaliście się latami (typu naturalne linki itp itp) mogą w ciągu tygodnia wyjść z czynników promowanych przez naszą wielkiego G.

SEO wiąże się z ogromnym ryzykiem, im większy klient tym większe ryzyko i czy jeden używa xrummera, drugi rotacji, trzeci stałych, piąty jedzie tylko na swoim zapleczu a jeszcze inny kupuje linki z PR to jeden fakt jest niezmienny- niczego być pewni nie możemy.

Google nie pytało się nikogo jak wprowadzało Caffeina :D...

Czy wy uczciwi nie zastanawialiście się że Google też was może zrobić w trąbkę i zasady do których dostosowywaliście się latami (typu naturalne linki itp itp) mogą w ciągu tygodnia wyjść z czynników promowanych przez naszą wielkiego G.

Albo mogą stać się tak absurdalne, że i WH SEO przestaną ich przestrzegać.

Kilka ostatnich przykładów z googlepolska.blogspot.com:

... Pamiętaj jednak aby nie reklamować swojej strony ...

... użytkownicy dzielą się treściami rozrywkowymi więcej niż kiedykolwiek. Widzieliśmy różne rodzaje zabawnej zawartości, od ASCII w kodzie źródłowym strony ...

... oferowanie serwisów z zakładkami do witryn społecznościowych takich jak Twitter czy Facebook może pomóc Ci ...

Podsumowując:

- reklamuję swoją stronę na stronie głównej Onetu, to jestem groźnym spamerem i moje strony nie mają prawa pojawiać się w G

- wstawię cycki narysowane ascii artem do źródła strony to moja strona stanie się super wartościowa

- jak na Twitterze zacznę pisać o wbijaniu gwoździ, to obserwujący nazwą mnie idiotą, część usunie mnie z listy, ale mam tym się nie przejmować - bo przecież muszę linkować z Twittera aby osiągnąć cokolwiek w Google

:D

1.Niestety nie ma mozliwosci przewidywania zmian na rynku seo. Tutaj mamy do czynienia z autonomicznym podmiotem (google) o ktorego dzialania tak naprawde niewiele wiemy.

Można próbować przewidywać i niektórzy to robią. Google to firma globalna, nie zarządzana jednoosobowo, więc aby utrzymać swoją pozycję jej działania powinny być racjonalne a więc i przewidywalne (przynajmniej w jakiejś części).

Niestety, historia uczy, że już niejedna firma poszła na dno przez niezrozumiałe decyzje. Podobnie może być i z google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności