Skocz do zawartości

Błędne przekierowanie adresu w google

Łukasz Janik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po wszelkich moich próbach dojścia do rozwiązania problemu postanowiłem napisać tutaj.

Od wczoraj zauważyłem, że w wyszukiwarce google jakąkolwiek z moich stron przekierowuje na adres, który prowadzi do usług seksualnych bądź do strony, która nie istnieje. Serwer mam na nazwa.pl a na nim cztery strony, każda w innej domenie i z każdą jest identyczny problem. Mam też dwie strony na internetdsl i problem nie występuje. Żadnego włamania też nie zauważyłem, do kont ftp jest dostęp tylko z 4 adresów ip. Atrybuty plików prawidłowe.

Więc jak wpisuje np remonty rudnicki to na drugim miejscu pojawia się moja strona. Po najechaniu na link pojawia się prawidłowy adres lecz gdy klikam na link przekierowuje mnie do stron wyżej opisanych. Problem ten dotyczy jak wspomniałem każdej strony zainstalowanej na tym serwerze. Są to trzy strony w joomli i jedna w phpfusion. Dzwoniłem dziś również do nazwa.pl lecz oni nie widzą problemu. Nigdy nie zlecałem pozycjonowania i twierdzą, że to wina w kodzie strony bądź ze strony google. Na wyszukiwarkach konkurencyjnych problemu nie zauważyłem np na netsprint. Proszę o pomoc, gdyż nie wiem co dalej mam zrobić.

Pozdrawiam

Łukasz Janik

Korzystasz może z Total Commandera? Jeżeli tak to mam przykre wieści - Do Twojej strony dokleił się taki wstrętny kod który robi to co robi... musisz:

a) Zmienić dane do serwera

B) Zmienić program (np WinSCP, Filezilla)

c) Usunąć doklejony kod z każdej podstrony.

Kolejność chyba dowolna. Pozdrawiam!

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Wstępnie przywróciłem funkcjonalność moich stron, lecz forum na jednej ze stron wywala błędy po napisaniu posta. Niestety moja wiedza jest na zbyt niskim poziomie by znaleźć przyczynę, chyba coś jeszcze w bazie jest namieszane... Od 2005 roku nie miałem żadnej włamy do dziś i wiem, że to boli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności