Skocz do zawartości

4 BL i miejsce w TOP 10

piotr_as

Rekomendowane odpowiedzi

Walczę ostatnio nad wypozycjonowaniem pewnej domeny. Jestem na 12 miejscu. Pozycjonowana domena pochodzi z 2002 roku, PR 3, stron zaindeksowanych w Google - 325, BL - 200. Główne działania pozycjonerskie to precle, katalogi, sitemap, portale społecznościowe, fora branżowe.

Przeanalizowałem strony, które w wyszukiwarce zajmują wyższe miejsca. W większości przypadków wyższą pozycję da się obiektywnie wytłumaczyć (więcej BL, wyższy PR, starsza domena), ale są w TOP 10 dwa przypadki jak dla mnie zupełnie niezrozumiałe.

Strona zajmująca miejsce 10 - domena z 2004 roku, PR 0, stron zaindeksowanych 45, BL - 4 (słownie: cztery, wszystkie PR 0).

Jak to możliwe, że taka strona zajmuje tak wysokie miejsce? Czy da się to jakoś wytłumaczyć?

Sprawdziłem tą domenę w wariantach, które naturalnie się nasuwają, czyli com.pl, .com, .net.pl, .net, .eu, .org - nie ma takich stron.

W źródle strony głównej słowo kluczowe występuje 3 razy. Strona konkurencyjna na pewno nie przewyższa merytorycznie mojej strony pozycjonowanej.

Czy można sprawdzić, czy na stronę konkurencyjną są jakieś przekierowania 301?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności