Skocz do zawartości

Jakie zmiany w nowym Onecie

Tomen

Rekomendowane odpowiedzi

Może podzielimy się spostrzeżeniami na temat "nowego" Onetu?. Poniżej to co mi się rzuciło w oczy (poza nową szatą graficzną :jezyk1: ):

1. Odmiana polskich wyrazów (chyba już była przy poprzednim upgrade ale nie jestem pewien)

2. W przypadku, gdy <Title> jest długie i występuje w nim słowo kluczowe dajmy na to w połowie, to początek jest ucinany, podobnie jak description w Google.

3. Onet znowu promuje swoje serwisy (wyszukajcie hasło militaria)

4. Wyświetlanie haseł pokrewnych z katalogu

5. Moduł "zobacz podobne" a'la Yahoo

6. Boksy sponsorowane, które stały się "linkami sponsorowanymi, aby po chwili powrócić do starej nazwy :)

7. Beznadziejne IMHO ikony strzały w tarczy na dole strony, a'la Goooooogle

8. Wyraźne odróżnienie Linków sponsorowanych na górze strony (niebieskie tło)

9. Adres URL chyba się zmienił (ale nie jestem pewien, bo wcześniej nie zwracałem na niego uwagi). Wygląda dość klarownie i łatwo go edytować i używać z zewnątrz --> szukaj.onet.pl/query.html?qt=hasło

10. Ikona kosza przy linku pozwalająca zgłosić spam i nieadekwatne wyniki.

11. Póki co, to komenda link: i site: nie działają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności