Skocz do zawartości

Ile jest warty link na mojej stronie?

fazik

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie myślę, że czemu by nie zrobić z mojej strony płatnego-mini-katalogu. Mam na tejże stronie wypisane szkoły jazdy z mojego miasta. Do największych porobiłem podstrony z informacjami, linkiem (nofallow) itd. Już dwa razy miałem prośbę o dodanie takiej podstrony i danych od szkół, które się na tą promocje nie załapały. Tyle, że do tej pory byłem chętny uczynić to w zamian za backlinka. Niestety nie da się dogadać w takiej sprawie z Panem Zenkiem ze Szkoły Jazdy Zenek. Więc mógłbym dać opcję zrobienia tego za opłatą.

Tzn. podstrona szkoły z danymi itd, link bez nofallow z tejże podstrony + bonusowo np. pogrubienie na liście szkół.

https://www.prawojazdykielce.info/szkoly-jazdy-osk/

Strona (co prawda główna, nie ta z listą) ma PR3, stale gdzieś ją dodaje, jest 1. na 'prawo jazdy kielce'.

W sumie to jak rozbudowany wpis w tematycznym katalogu. (nie?)

Ile mógłbym za takie dodanie zażądać, żeby nie wyjść na głupka jak spojrzy na to ktoś kto się zna? Czy w ogóle byłoby to coś warte?

Pytania bonusowe:

1. da się przez googla sprawdzić ilość linków wychodzących?

2. ile to jest (za)dużo wychodzących linków na stronie?

3. czy linki wychodzące z nofallow też się liczą?

4. apropo tego pierwszego miejsca na podaną wyżej frazę, śledzenie na web-tools.pl pokazuje mi co innego niż google, od dłuższego czasu, czy to ta strona się myli czy mi google pokazuje jakieś przekłamane wyniki (lokalne? nie wiem.) ?

@faHoFiec ty go będziesz pouczac?:)

Pytania bonusowe:

1. da się przez googla sprawdzić ilość linków wychodzących?

2. ile to jest (za)dużo wychodzących linków na stronie?

3. czy linki wychodzące z nofallow też się liczą?

4. apropo tego pierwszego miejsca na podaną wyżej frazę, śledzenie na web-tools.pl pokazuje mi co innego niż google, od dłuższego czasu, czy to ta strona się myli czy mi google pokazuje jakieś przekłamane wyniki (lokalne? nie wiem.) ?

1. wychodzące możesz sprawdzić różnymi narzędziami np tym

2.Ja zawsze sobie mowie na każde 10 tys przychodzących 1 wychodzący ;) może duża skala ale... Standardowo 3-5 to max potem to już dla mnie farma

3. Linki NAFALLOW sie nie liczą :P(nofollow)

4.Różnica dc lub czasu sprawdzania.

Starczy?:)

Czy np. SEOKatalog na subdomenie, a co za tym idzie zwiększenie site wpływa na pozycje domeny głównej?

Subdomeny są na ogół traktowane przez Google jako oddzielne, niezależne serwisy, więc nie będzie to miało bezpośredniego wpływu na moc domeny głównej.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Subdomeny są na ogół traktowane przez Google jako oddzielne, niezależne serwisy, więc nie będzie to miało bezpośredniego wpływu na moc domeny głównej.

Mhm. A w jaki sposób można taką subdomenę wykorzystać dla zwiększenia mocy domeny-matki?

Link jest warty tyle ile ktoś za niego zapłaci... Wszystko zależy od tego jak to podlinkujesz;)

Każdą taką podstronę każdej ze szkół? A jak dodaje stronę do katalogu to tam nikt nie linkuje każdego wpisu, a bule za to np. 10zł..

Mhm. A w jaki sposób można taką subdomenę wykorzystać dla zwiększenia mocy domeny-matki?

Po prostu linkować z niej domenę-matkę.

Ja często robię coś takiego:

- mamy domenę główną strona-firmowa.pl

- tworzymy blog.strona-firmowa.pl, forum.strona-firmowa.pl, katalog.strona-firmowa.pl, galeria.strona-firmowa.pl, porady.strona-firmowa.pl itd.

- na każdej z subdomen stawiam wartościowy serwis nawiązujący do tematyki strona-firmowa.pl i w integralny sposób ją dopełniający, osobno pozycjonuję i dodaje do katalogów każdą z subdomen, po czym linkuję z każdej stronę macierzystą, która dostaje niezłego kopa :)

To jest najprostszy i najtańszy sposób na posiadanie dobrego zaplecza dla osób, które nie dysponują wystarczającymi zasobami zewnętrznymi.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności