Skocz do zawartości

blog na wordpress, 30.000uu dziennie - ile mogę zarobić?

asia.ll

Rekomendowane odpowiedzi

Pobawię się z Adsense w najbliższym czasie, ale nie chce mi się wierzyć, że uda się z tego wyciągnąć 300zł lub więcej dziennie ;(

Mam jednak nadzieję, że się mylę :pisze:

PS: Krzysztof, jak możesz to opróżnij proszę swój priv, to napiszę ci coś na temat BV i YG

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jedna jednostka Adsense w miejscu najbardziej klikalnym, reklama jakiejś strony/produktu z Novem, Netsales, Affilo itp. i w footerze reklama CPMProfit (przy twojej liczbie wyświetleń otrzymałabyś ok. 50zł / dzień). Testuj różne kombinację, a wyciągniesz ze swojego bloga całkiem fajne pieniądze :pisze: Już więcej Harnasia nie będziesz musiała pić ( jeżeli wiesz o co chodzi B) )

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Przy dobrym ustawieniu reklam adsense możesz spokojnie wyciągnąć CTR na poziomie 1%. Nie wiem dokładnie jaka tematyka, ale 10 centów za klika zgarniesz średnio. Daje to 300 klików dziennie, czyli 30euro dziennie (120zł). Dołóż jeszcze jedną dopasowaną reklamę z sieci tak byś otrzymała stawkę za klika + prowizja od sprzedaży, myślę że jeśli trafisz z reklamą to dołożysz 100-150zł. Miesięcznie wychodzi naprawdę niezła sumka i ja polecam uzbierać trochę kaski, stworzyć portal z prawdziwego zdarzenia w tej samej tematyce, przekierować ruch i sprzedawać powierzchnię reklamową osobiście. Przy takim ruchu, jeśli jest dobra domena i strona jest estetyczna i rozbudowana możesz zgarnąć 3x większe pieniądze.

To możecie mi Panowie polecić do jakiej sieci reklamowej napisać, gdzie dostanę bardziej indywidualne traktowanie i ktoś faktycznie będzie chciał zająć się moją stroną i zaproponuje ładne stawki?

PS: Do tej pory byłam zadowolona z tego co miałam (ok. 120zł dziennie), ale może jest szansa na coś dodatkowego

Kiedyś jak miałam 5 razy mniej wejść to napisałam do Glossymedia, a oni powiedzieli, że w kategorii, do której pasuje moja strona mają już za dużo witryn i za mało reklam, więc nie ma sensu, abym do nich dołączała ;(

I co ja mogę biedna począć?

Zatrudnić kogoś kto się tym zajmie. Żadna siec Cie nie wezmie i nie da ci najlepszych pieniedzy od reki. W sieciach wbrew pozorom tez trzeba sie starac i walczyc o swoje. Firmy posiadajace wieksze portale nie raz zatrudniaja taka osobe na pelny etat, ktora zajmuje sie tylko i wylacznie kontaktem z sieciami reklamowymi, wspolpraca przy przygotowywaniu pakietow itp. Taki ruch da sie spieniezyc na bardzo fajnym poziomie, nawet wyzszym niz 1000 zł dziennie, ale to wymaga wiedzy i doswiadczenia. Wystaw ofertę na forum, zaoferuj np. 20% przychodów, które komuś uda się osiągnąć i może zgłoszą się doświadczone firmy.

To nie tak, że tu nikt nie chce Ci pomóc tylko nie ma po prostu złotej rady typu "wstaw idm tu, adsensa tam, a adtaily siam i bedziesz trzepać kasiure". Dobre dochody z takiego serwisu wymagaja ciaglej pracy, optymalizacji i analizy, a jak juz wspomnialem nierzadko jest to praca na caly etat doswiadczonej osoby.

Zatrudnić kogoś kto się tym zajmie. Żadna siec Cie nie wezmie i nie da ci najlepszych pieniedzy od reki. W sieciach wbrew pozorom tez trzeba sie starac i walczyc o swoje. Firmy posiadajace wieksze portale nie raz zatrudniaja taka osobe na pelny etat, ktora zajmuje sie tylko i wylacznie kontaktem z sieciami reklamowymi, wspolpraca przy przygotowywaniu pakietow itp. Taki ruch da sie spieniezyc na bardzo fajnym poziomie, nawet wyzszym niz 1000 zł dziennie, ale to wymaga wiedzy i doswiadczenia. Wystaw ofertę na forum, zaoferuj np. 20% przychodów, które komuś uda się osiągnąć i może zgłoszą się doświadczone firmy.

To nie tak, że tu nikt nie chce Ci pomóc tylko nie ma po prostu złotej rady typu "wstaw idm tu, adsensa tam, a adtaily siam i bedziesz trzepać kasiure". Dobre dochody z takiego serwisu wymagaja ciaglej pracy, optymalizacji i analizy, a jak juz wspomnialem nierzadko jest to praca na caly etat doswiadczonej osoby.

Tak, ale to jest baaardzo duża maxymalizacja przychodów, odpowiednie rozmieszczenie reklam da mniejsze, ale w tym przypadku też sensowne rezultaty. Na miejscu Asi dałbym adsense w widocznym miejscu i zobaczył jak to idzie, najwyżej opublikowałbym tu co, jak, gdzie i ile zarobiłem w ciągu jednego dnia potem czekałbym na dalsze rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności