Skocz do zawartości

blog na wordpress, 30.000uu dziennie - ile mogę zarobić?

asia.ll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tu mi pasuje jedna stronka do tego profilu, która mnie intryguje już od kilku dni.

staty tutaj:

https://www.adtaily.pl/search?q=gwiazdunie

byle co, byle jak, byle o czym, a z 25.000 uu wyciąga na dobę i do tego bez jakiegoś tam pozycjonowania

tylko skąd ta osóbka ma taki hosting ?

o podróbę nie ma co sie martwic bo mało kto będzie walił 10 postów dziennie

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

No dobra panowie, jestem i odpowiem wam. Tylko proszę już mi nie nie pisać takich dziwnych propozycji na prywatną wiadomość, bo to nie jest miłe, a niektórzy troszkę przesadzają, jeżeli wiecie o co chodzi!!! Dostaję prywatną wiadomość o 1,2,3,4 w nocy, mail/sms na telefon, wstaję, czytam, a tam takie hmm ... rzeczy.

Nie chcę podawać stronki, jak niektórzy tu mi radzili, ale mogę powiedzieć coś więcej. Nie jestem żadną szafiarką ani plotkarką. Po prostu gierki i coś w stylu ubieranek dla dziewczyn/kobiet w formie bloga i forum to taka niby gra forumowa. Najwięcej wejść ma forum vbulletin i ludzie wchodzą przez to na bloga, ponieważ są one jakby połączone troszkę.

Teraz relacja z adsense...

ogólnie

- no więc zarobki podskoczyły o około 15%, czyli troszkę lepiej jest

- jednak kliki miały był za 10 centów dolarowych, a są w większości za 1-2 (co robić?)

na blogu

- ctr wynosi 0,8-1

na forum...

- ctr wynosi 0,06 (nie rozumiem tego)

Odnośnie Adtaily...

- mieliśmy (z koleżankami) chyba jakieś z trzy miesiące temu wstawione, ale nawet za 5zł nikt nie chciał kupować, więc...

Odnośnie Afilo...

- kieeedyś miałam wstawione, ale marnie szło, ale to było dawno temu

Odnośnie Novem...

- podobnie jak z Afilo

Czekam na wasze rady, bo miałam zarabiać 600zł dziennie, hihihi?

PS: Jeszcze jedno, co mam zmienić lub czy pisać do sieci reklamowej, bo tam będzie lepiej?

jeszcze jedno, bo ktoś się pytał... statystki mi tak mówią w awstats

PS: o statystki wejść mi chodzi, heh

PS2: na razie muszę gdzieś jechać, bardzo liczę na waszą pomoc, potem na pewno odpowiem na ewentualnie pytania

PS3: Tylko proszę bez seksistowskich i niemoralnych prywatnych wiadomości panowie

Nie jestem żadną szafiarką ani plotkarką. Po prostu gierki i coś w stylu ubieranek dla dziewczyn/kobiet w formie bloga

Z tego co piszesz to jest to strona z grami ubiernkami dla dziewczyn tak? Jeżeli tak to nie licz na kokosy z klików z adsense. A na pewno już 600pln dziennie. Możesz spróbować jakaś agencję Arbomedia zawsze jakieś 3-4 tyś na miecha uda Ci się wyciągnąć. Ale na prawdę nie jest łatwe szukanie reklamy pod strony z grami innymi niż adsense i jakieś agencje żeby z tego zarabiać. Ale jak na stronę z takim rodzajem gier to i tak CTR masz troszkę słaby. Jak masz na WP to pewnie masz jakiś plugin do gier tak? Spróbuj pokombinować z reklamami albo zainstaluj sobie plugin ( jak taki jest ) albo zleć komuś dopisanie wyświetlania reklam podczas ładowania się gry powinno podnieść CTR. Ale trudno coś powiedzieć bez ustawienia strony jak rozmieścić reklamy.

Jeżeli mówisz, że na forum masz najwięcej wejść to też zmienia to postać rzeczy z tym co powiedziałaś na początku, że masz 30 tyś uu na WP bloga. Więc razem forum + WP daje 30 tyś czy też sam WP? Dla mnie to ważne przynajmniej jeżeli chodzi o reklamę chodź wydaje mi się, że walka o reklamę na stronach rozrywkowych z grami nie jest łatwa prócz standardowych reklam, chyba że masz stronę ładnie wykonaną to można poszukać indywidualnych reklamodawców.

- jednak kliki miały był za 10 centów dolarowych, a są w większości za 1-2 (co robić?)

Życie:), tak na poważnie tak niestety płacą na stronach rozrywkowych z grami, a w wakacje często trochę spadają. Poczekać musisz niestety pod koniec wakacji:( zaczynają się zwykle nowe kampanie skierowane dla dzieci, nastolatków i wtedy zwykle trochę więcej płacą za klika. Ale z CTR musisz powalczyć bo spokojnie 2-3% możesz go wyciągnąć.

No dobra panowie, jestem i odpowiem wam. Tylko proszę już mi nie nie pisać takich dziwnych propozycji na prywatną wiadomość, bo to nie jest miłe, a niektórzy troszkę przesadzają, jeżeli wiecie o co chodzi!!! Dostaję prywatną wiadomość o 1,2,3,4 w nocy, mail/sms na telefon, wstaję, czytam, a tam takie hmm ... rzeczy.

wiesz... nikt nie może sobie wybaczyć, że latami się bawi w pozycjonowanie, a tutaj młoda kobietka ma takie rezultaty heheh ;-)

Asiu, jeśli teraz masz 120 zł za dzień w takiej tematyce, to nie jest źle. Adsense wstaw koniecznie ale nie przesadzaj z iloscią, a AdTaily możesz sobie mieć gdzieś na dole byś była widoczna w ich katalogu, czasem coś wpadnie na pewno. Niestety, pozyskiwanie reklamodawców to odwieczny problem i w tej dziedzinie nie jest łatwo. A jeśli chodzi o 600 zeta to mało realne.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Witam, jeszcze raz. Już odpowiadam...

1.) Przepraszam bardzo, bo obiecałam szybciej zdać relację, ale troszkę mnie nie było i tylko logowałam się aby poczytać wasze odpowiedzi.

2.) Wróciłam w nocy i na szybko coś tam wam naskrobałam, bo potem znowu musiałam kogoś odwiedzić.

3.) Dziękuję za pomocne odpowiedzi na forum i niektórym za ciekawe wiadomości na prywatną skrzynkę

4.) Wiem, że troszkę namieszałam ze statystykami, ale już tłumaczę: jest sobie blog na wp oraz forum na vb

5.) Blog w poddomenie na wp służy głównie do różnych komunikatów dla userów z forum, ale żeby nie było posuchy staram się tam wrzucać na szybko różne gierki, ubieranki, oczywiście dopasowane do gustu czytelniczek. Blog ma 10k-15k, ale przez wakacje staram się wysyłać trochę ruchu z forum i ma dzięki temu codziennie 25k-35k.

6.) No i jest to główne forum na vb, czyli specjalna gra forumowa (taki wirtualny świat). Wejścia to z reguły dwa razy więcej niż wejścia na bloga.

7.) Adsense już jest wgrane od dwóch tygodni, jak mi polecaliście, ale mnie nie było i nie mogłam pobawić się kolorkami w reklamach, itp. Teraz to nadrobię i zapewne troszkę jeszcze poprawię ctr.

8.) Poczytam jeszcze więcej o arbo i innych, planuję też pobawić się smsami premium i do coraz większej sekcji do działu dla userów z USA, planuję także jakieś specjalne reklamy dla nich wrzucić.

10.) Jeszcze raz dziękuję za miłą pomoc

asia.ll

PS: Odnośnie pozycjonowania, to przepraszam wszystkich, że mam troszkę więcej wejść od niektórych. Ja się nigdy nie bawiłam w takie rzeczy. Po prostu poczta pantoflowa i koleżanki zapraszają koleżanki i idzie powolutku do góry.

PS2: Co mogę Wam poradzić, to u mnie sprawdza się, że dostęp jest na zaproszenie (ewentualnie rejestracja jest otwierana co jakiś czas) i ludzie są bardzo ciekawi, co takiego jest wewnątrz forum. Tym bardziej, że dotychasowi userzy są zadowoleni, więc inni też chcą wejść do środka.

piernicze wszystkie anty komenty bany itp

ale wydaje mi się że ten wątek to ściema :)

początkowo samem się nabrałem,

ale po kilku wypowiedziach zaczynam podejrzewać jakiś podstęp tylko nie bardzo wiem do czego do wyciągniecia jakis rozwiązań sam nie wiem ...

ciężko jest pogodzić niby niewiedzę z prowadzeniem serwisu z takim ruchem administracją serwisem, posiadaniem hostingu ...

to mi śmierdzi jakąś podpuchą ...

typu cześć jesem asia i mam 14 lat, cześć jestem marek i też mam 14 lat ;) (byla taka rekama ze siedzi gruby spaslac i pisze na gg)

takie moje zdanie ...

popieram to doświadczeniem w materii 30k uu dziennie, z dnia na dzień sie tego nie osiąga, oczywiście są złote strzały, ale ta sytuacja raczej do takich nie pasuje ...

więc człowiek przez te kilka lat się uczy, zresztą wiedzę nabywa się non stop ...

więc w takie niewiniatko co ma 30k uu i nie wie jak ze 120 zł zrobić x2 x3 mi coraz trudniej jest uwierzyć

Hej,

naprawdę, nie jest to żadna ściema. Tak naprawdę fora jak PiO czytam już od bardzo dawna. Jestem więc naprawdę doświadczona w tym temacie. Mój serwis to zwykle forum z wymyślonymi różnymi ciekawymi zadaniami, kategoriami przedstawiające niby taki wspaniały świat dla dziewczyn. itp. Jest również kilku bezinteresownych moderatorów, więc nie wiem co tutaj takiego trudnego. To tylko wydaje się trudne do opanowania, ale wystarczy nauczyć dobrego planowania i mieć kilka świetnych osób do pomocy w razie problemów. Serwis działa już prawie trzy lata, więc na początku owszem nie było różowo plus dopiero od niedawna jest tak dużo wejść. Owszem były różne poważne kłopoty na początku, ale udało się wszytko w miarę ładnie opanować.

Były problemy techniczne z obciążeniem i wywalaniem z kolejnych firm hostingowych, jednak teraz mam świetnych adminów od serwerów, którzy mi pomagają w przypadku problemów.

PS: Korzystamy z dedyka w Niemczech, od niedawna z litespeeda co dużo pomogło i różnych innych takich rzeczy, więc naprawdę trochę się w tym orientuję. Po prostu zawsze były reklamy mrugane, a o adsense nie miałam dużego pojęcia, więc napisałam.

no i właśnie w tym tkwi problem

wpierw udajesz kompletnie zieloną, później że czytasz forum od 3 lat, że masz adminów od obciążeń itp że ma moderatorów do forum...

querwa pinche za przeproszeniem jak taki z ciebie dobry menadżer to powinnaś wiedzieć jak ze 100 zł zrobić 300...

takie jest moje odczucie po kilku twoich wypowiedziach ... nie wiem nazywaj to przeczuciem h... wie czym

oczywiście winszuję takiej popularności i w ogóle wiem że niełatwo takie wyniki osiągać ...

tylko nie bardzo mi się chce wierzyć w kwestię tego iż jesteś taka zielona z $$ jak z wszystkim innym sobie tak super radzisz ...

hm...ciekawy wątek, ale pachnie lipą.

Podsumowując:

- brak adresu strony ( nie rozumiem dlaczego ) ?

- korzystałaś z 6 sieci reklamowych, a później piszesz, że przez 2 godziny męczyłaś się z dodaniem Adwordsów.

- sterowanie przepływem ruchu pomiędzy forum, a stroną nie jest łatwe, a Tobie się to udaje tak jak piszesz z całkiem niezłym wynikiem.

- korzystasz z zaawansowanego hostingu dedykowanego, czy nastolatka wie co to są dedyki?

Nie bardzo rozumiem po co ten wątek. Chcesz zarabiać więcej to zatrudnij specjalistę od sieci reklamowych. Im szybciej tym lepiej, za pół roku ruch może spaść :)

Bilans:

prawie 1kk uu /mc - teraz około 4kzł/mc, może być 20-60k zł/mc

specjalista od reklam - 5-7k zł/mc

serwer+obsługa - 1k zł/mc

programista do drobnych poprawek - 1k zł/mc

Wniosek:

Zatrudnij odpowiednich ludzi i będziesz zarabiała krocie ;)

Luksusowe apartamenty pod Krakowem - Ulica Srebrna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności