Skocz do zawartości

blog na wordpress, 30.000uu dziennie - ile mogę zarobić?

asia.ll

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

ja nie jestem nastolatką, tylko studentką. Zarabianie na stronie zawsze było u mnie problemem i dlatego napisałam. Chyba głównie z powodu słabej jakości userów. Teraz już wiem, w jakim kierunku udać się dalej.

Odnośnie adsense, nie miałam problemu ze wstawieniem, tylko musiałam dużo poczytać i dopasować dobrze reklamy przed moimi wakacjami.

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli troszkę was zmyliłam moją niewiedzą, to naprawdę szczerze przepraszam. Po prostu chciałam z podyskutować z wami o reklamie na dużych stronach, bo najzwyczajniej w świecie, mam z tym duże problemy. A to chyba jedyne miejsce w sieci, gdzie można o tym otwarcie porozmawiać (przynajmniej z tych które je znam).

Teraz już wiem, że w tej kwestii mam duże zaległości i jeżeli faktycznie chcę coś zarabiać, muszę się na tym skoncentrować. Zastanawiam się jeszcze czy zatrudnić kogoś od reklam, bo to byłaby dla mnie bardzo duża zmiana. Ale np. nigdy tego wcześniej nie rozważałam, a dzięki temu, iż napisałam w końcu na PiO, teraz już wiem, że takie coś jest możliwe.

Wiecie, udało mi stworzyć dużą stronę, mam pokaźna ilość wejść. Widocznie to był szczyt moich możliwości. Jak już chyba pisałam, z 0 na 100zł dziennie było dla mnie dużym szokiem. Jak chyba dla każdej młodej osoby. Przez pewien czas byłam z tego bardzo zadowolona, bo bałam się, że mogę nawet i to stracić. Teraz już wiem, co robić i zrypanie mnie w tej kwestii przez was, bardzo mi pomogło.

Cieszę się, że tak do tego podchodzisz :P Znak od wewnątrz kilka vortali, które mają podobny bądź mniejszy ruch od Ciebie i sposobów na monetaryzację jest wiele. Najlepiej zleć to zadanie komuś innemu. Każdy dzień nauki kosztuję Cię minimum kilkaset złotych, dlatego warto zasięgnąć pomocy specjalistów :)

Luksusowe apartamenty pod Krakowem - Ulica Srebrna

Hej Luman,

tak szczerze to żadnej nie było propozycji, albo może jedna. Pozwólcie mi proszę panowie to wszystko troszkę ogarnąć, bo to jest dla mnie naprawdę dużo nowości. Mam kilka osób na oku i chciałbym najpierw z nimi na spokojnie porozmawiać.

Najciekawsze jest dla mnie to, że ktoś "za darmo" spróbuje podjąć się tego w zamian za np. 20%. Zawsze myślałam, że wygląda to tak, że muszę komuś zapłacić stałą pensję plus do tego procent. Moje zarobki nie pozwalały zapłacić komuś np. 3000netto co miesiąc bez względy na efekty i dlatego na to nie wpadłam. W wyjaśnieniu tego bardzo mi pomogliście.

Według mnie lepiej zapłacić określoną kwotę niż 20% zysku ale to Twój wybór Twoja strona:) z innym targetem można było pokombinować ale z grami nie jest to takie proste kilka rzeczy Ci podesłałem na PW co do tej tematyki. Wystarczy, że poszukać na innych podobnych stronach z grami ubierankami i sama zrobisz to za freeko:) bo wielkich cudów tutaj nikt Ci nie wymyśli prócz tego, że łyknie kasę:P

Hej mimik,

dziękuję za wiadomość prywatną, już czytałam, potem przejrzę i tak jeszcze raz. Dopiero wróciłam z wakacji i mam dzisiaj małe zamieszanie, a to z wyjazdami, waszymi radami, itp.

Dokładnie, na początku na pewno sama wszystko przejrzę i dokładnie przeanalizuję.

do luman: przepraszam, jak przegapiłam, popatrzę w skrzynce odbiorczej

Dlatego nie dawaj się naciągać na jakieś % bo to jest target gier, rozrywka więc kokosów nie będzie ale przyzwoita pensja tak, nikt Ci niepotrzebny do zarządzania takim czymś jak masz tylko głowę na karku. 10-15 tyś z grami to jest nieźle ale nie ma co się kłamać, że to aż tak dużo jest żeby walczyć o jakieś indywidualne reklamy, bo jest masa stron tego rodzaju ze statami bardzo dużymi i możesz u nich zobaczyć, że nic szczególnego tam nie mają jeżeli chodzi o reklamę, praktycznie wszyscy to samo. Szkoda marnować kasy na jakiś ,,wspólników'' za %. Trzeba po prostu zejść na ziemie, kto ma strony z podobnym targetem z rozrywką pewnie wie jak to jest. To nie jakieś kobiety, banki itp, że można mieć na prawdę dużą kasę z reklam.

Dzisiaj już cały wieczór spędzam na PiO, ale jeszcze wam odpiszę...

1.) do mimik: masz absolutną rację, nigdy nikogo nie prosiłam o pomoc, dopiero panów z firmy hostingowej. Wiem z własnego doświadczenia oraz z obserwacji znajomych , że największe sukcesy osiąga się, gdy pracuje się w pojedynkę i tak właśnie staram się pracować. Po prostu muszę zrobić wiele eksperymentów, mieszać różne rodzaje reklam, aż znajdą to perfekcyjne ułożenie. Dopiero jak to zawiedzie, rozejrzę się za pomocą.

2.) Ktoś chyba napisał wcześniej (albo mi się przewidziało), że mój wątek zmotywował go, do rozpoczęcia własnego projektu. Nawet nie wiecie, jak mnie to cieszy.

3.) Jak komuś chce się przeczytać, to mogę napisać, że najważniejsza jest ciężka praca!!! Ja miałam kiedyś też inne serwisy, bardzo dużo testowałam, miałam już wszystko rzucić, aż po pewnym czasie wszystko zaczęło się powolutku składać w ładną całość. Nie poddawajcie się proszę na początku, bo na początku każdy się uczy. Jak codziennie staram się czytać najważniejsze fora, strony na tematy pokrewne z rozwijaniem strony, testuję różne rzeczy u siebie, mam kilka mini stron do testowania nowości, itp. Kiedyś jak podchodziłam do tego na zasadzie zabawy, mi również się nie udawało. Jednak gdy faktycznie wzięłam się do roboty, po pewnym czasie wiedziałam już gdzie robiłam wcześniej błędy a co przynosi korzyści i z czasem udało mi się w końcu zbudować coś sensownego.

PS: Qbexus, przepraszam, nie zwróciłam uwagi na twój post. Jest coś takiego jak "uwierzytelnianie witryny" i chyba jest dobrze, ale jeszcze poczytam na ten temat dla bezpieczeństwa

Idź do arbo! Albo lepiej biegnij. Zobaczysz co ci da twoje 30 k uu.

Dla mnie ten watek to ściema. Jeśli tematem blog są jakieś gierki ubraniowe to twoim odbiorcą nie są kobiety a co najwyżej nastolatki. Userzy z USA? Nic dziwnego, że polskie sieci cie nie chcą. Oni opierają się o statystyki gemiusa(niestety) i te dotyczą tylko Polski.

Podaj lepiej linka do strony. Bo tak to wszystko wygląda na jedną wielką ściemę.

do mekeke: czytałam już twoje inne posty i wiem, że agencje to lipa; zapewne z powodu "młodych kobiet" nie bardzo chciało mnie również glossy, które polecałeś; czytałam również dawno temu o przygodach twojego female z agencjami i szczerze mówiąc, właśnie na podstawie tego wyrobiłam sobie opinie na ich temat

edit: bazując właśnie w zasadzie tylko na twojej opinii o agencjach w stylu arbo, którą znalazłam kiedyś przez google, nigdy do nich nie pisałam bo na 99,99% jestem/byłam pewna, że będę tak samo traktowana jak ty; postanowiłam jednak, że w końcu napiszę i postawię własne warunki i zobaczę co oni na to (chociaż, wiem jakiej odpowiedzi mogę się spodziewać)

Idź do arbo! Albo lepiej biegnij. Zobaczysz co ci da twoje 30 k uu.

Oni opierają się o statystyki gemiusa(niestety) i te dotyczą tylko Polski.

Arbo jej da z 3-4 tyś za te uniki 30 tyś z tym targetem, musi sama wybrać czy ją to zadowoli.

Co do gemiusa masz tu rację, a kategoria kultura i rozrywka jest dość mocno oblegana, może jak powalczysz jeszcze z unik to uda Ci się trafić do top 20 i wtedy reklamodawcy sami przyjdą:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności