Skocz do zawartości

Depozycjonuje swoją stronę

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę minimalnie zdepozycjonować jedną z moich stron, aby inna moja ją prześcignęła (za cholerę nie mogę wbić się z nią wyżej). W tym celu usunąłem z title jedno słowo kluczowe i zmiana już została zaindeksowana, jednak strona wciąż zajmuje tę samą pozycję. Czy jest możliwe że spadek pozycji spowodowany usunięciem słowa kluczowego nastąpi nieco później, czy może muszę jeszcze coś zrobić?

Linkman: a nie pomyslales o tym zeby zamiast "zdepozycjonowac" zajac sie bardziej ta druga strona?

Jak napisałem w tytułowym poście, "za cholerę nie mogę wbić się z nią wyżej" dlatego taka decyzja. Nie chcę rozpoczynać tu dywagacji dlaczego tak jest, po prostu chcę trochę zdepozycjonować. Wciąż w title jest jeszcze jedno słowo kluczowe (w dopełniaczu) i ewentualnie to też usunę a zastąpię synonimem. Wówczas jednak może się okazać, że jej pozycja na owe słowo spadnie o wiele bardziej niż bym tego chciał a poza tym nie wiem czy brak kluczowego słowa w title nie wpłynie negatywnie na tematyczność linków z tej strony, z takim właśnie anchorem.

Może powinieneś poczekać.

Jeśli zależy Ci na niewielkich zmianach, lepiej odczekaj 2-3 tygodnie po każdej zmianie, bo możesz przedobrzyć. To, że zaindeksowało się "nowe" nie musi znaczyć że strona automatycznie spadnie.

Zamiast w kolejnym kroku wywalać keyworda z title może zamieszaj trochę w keywordach w treści i description?

• 2 tygodnie później...

Może pokombinuj z treścią na stronach. Generalnie może uzupełnij tylko stronę niżej w kolejne treści związane z pozycjonowaną frazą. Może ta wyżej obecnie strona jest lepiej zoptymalizowana i ma właśnie więcej wartościowej treści.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Chcę minimalnie zdepozycjonować jedną z moich stron,

.....czy może muszę jeszcze coś zrobić?

być może twoim rozwianiem są informacje z innego wątku https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=717909

tj. 'it_management' odkrył że można obniżyć pozycje linkując stronę z SWL

Nie linkuj do strony glownej jak napisal Shaun bo skonczy sie to filtrem.

osobiscie uważam że to bzdura ale wiesz możesz sprawdzić czy gosc ma racje

Marketing internetowy dla firm

Moim zdaniem powinieneś delikatnie przebudować strukturę strony którą chcesz mocniej wypozycjonować. Sprawdź nagłówki h1-h6, może trzeba zwiększyć ich liczbę? Sprawdź także oprócz samej zawartości treści, pod kątem optymalizacji witryny (FF ma dodatek Page Speed) - google zwraca uwagę na to, czy masz dobrze zoptymalizowany kod html/css, wielkości obrazków są dobrze zoptymalizowane, a powinno prędzej czy później pomóc :)

--

www.Domenka24.pl - tania rejestracja i tanie odnawianie domen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności