Skocz do zawartości

Do właścicieli katalogów: jaki macie współczynnik konwersji?

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę wszystkich właścicieli płatnych katalogów (choć i darmowych też by się przydało) o policzenie i podanie osiąganego współczynnika konwersji, tj. w tym przypadku stosunek ilości dodanych płatnych wpisów do liczby unikalnych odwiedzin w miesiącu, wyrażony w procentach. Dokładniej:

1. Policz ilość płatnych wpisów dodanych od 1 do 30 czerwca.

2. Sprawdź łączną ilość unikatowych odwiedzin w czerwcu.

3. Podziel liczbę wpisów przez odwiedzin i wynik dzielenia pomnóż razy 100%.

4. Podaj otrzymany wynik w tym wątku (mile widziany też adres katalogu, którego dotyczy).

To ważne!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

trochę nierealne bo nie można wyciągnąć statystyk dla płatności przelewem - zbyt dużo czasu by zajęło sprawdzenie czy w danym katalogu płacono przelewem czy nie

K1 ; K2 (2 katalogi)

dla samych SMSów: 0,8702% ;1,3833%

dla SMSów i przelewów, ktore jestem w stanie ocenić że to do danego kata: 0,9800% ; 1,6372%

a na PW poproszę po co Ci to :pisze:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

U mnie dla SeoPark.pl 2,44%.

Nie można tego tak prosto porównywać, cena sms ma tu ogromne znaczenie i będzie ogromna różnica między sms za 5zł a za 1zł.

Do tego chwalisz się wysokim współczynnikiem, co jest spowodowane jak kolega wyżej pisał niską liczbą odwiedzin,

nawet Twój katalog ma 4krotnie mniejszy site, co wpływa na długi ogon, a z długiego ogona prawie nikt nie wykupuje wpisów.

[...]

To ważne!

Tz.? by się pochwalić swoim jak wyżej? Czy masz jakąś w planach głębszą analizę?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

nawet Twój katalog ma 4krotnie mniejszy site, co wpływa na długi ogon, a z długiego ogona prawie nikt nie wykupuje wpisów.

Akurat tego już nie zmierzysz bo parametr site: jest zupełnie nie miarodajny - jednym pokazuje 100 innym 10000 a w rzeczywistości może być zupełnie odwrotnie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

im mniejszy współczynnik tym lepiej.

Przed G MAYDAY u mnie byłoby pewnie 0,01 - 0,09 co najwyżej (procentów).

@Mar: i tu się ciężko mylisz :spam:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

że z LT nie ma wpisów :)

Są, ale znikome, w każdym bądź razie tak jest u mnie, przykład dla zapytania "okna gdzieś tam, coś tam" osoba szuka na podstronie docelowej strony w nią ucieka, bo była zainteresowana oknami itp.

Są wyjątki, ale jak to mówią, wyjątek potwierdza regułę.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Też o tym już pisałem wcześniej zbyt dużo zmiennych by to porównywać... ale czekam co to takie "ważne" i do czego potrzebne?

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności