Skocz do zawartości

problem z google, tylko 2 linie w spisie?

Artur wadi.com.pl

Rekomendowane odpowiedzi

KazioR

Bardzo bardzo ciekawy raport :-) MERCI ;-)

Czy możesz przedstawić mi na przykładzie slow:

"Bilety Rosja"

oraz "Bilety Krym" ("Bilety Na Krym")

"Wizy do Rosji" tu ciekawe podpowiedzi poprawimy ;-)

Trzymamy się 80/220/220 ?

ilosc znaków tutulu/desckription /kluczy, wiadomo z przecinkami.

A jak to sie ma np do:

klucze: "wiza rosja" do wiza, Rosja, "," czy google inaczej takie klucze czyta? rozdzielone przecinkiem?

jestem CHEMIK, nie informatyk ;-) stąd i brak wiedzy podstawowej.

kazda podpowiedz mile widziana :-)

PS>

Zastosowalem kilka zmian za Twoja rada zobaczymy czy będą efekty ;-) obyy obyy :-)

słowa oddzielone przecinkami w tagach to zasada zapisu w tagu tak jak reguły w tworzeniu stron językiem html, na ogół specjaliści twierdzą, że google nie czyta słów kluczowych z tagu niby to pomija ja zawsze w swoich stronach ten tag stosuję zgodnie z zaleceniami ilościowymi, tagi to nie książka telefoniczna po drugie nikt poważny nie pozycjonuje strony na taką ogromną ilość ilość fraz..

"Artur wadi.com.pl"

jestem CHEMIK, nie informatyk ;-) stąd i brak wiedzy podstawowej.

kazda podpowiedz mile widziana :-)

jeśli wiedza jest nikła to nic innego nie należy robić jak ją zdobywać sama się nie objawi.

Co to następnych raportów porównywawczych twojej strony w zakresie 10 najlepiej stojących stron na tą frazę to zrobi ci to każda porządna firma pozycjonerska zajmująca się w sposób profesjonalny pozycjonowaniem, bo znalezienie odpowiednich słów kluczowych oraz przegląd konkurencji, porównanie tego i przygotowanie twojej strony pod pozycjonowanie to pierwszy krok w pozycjonowaniu. Ja tylko pokazałem jak powinno to wyglądać w przypadku twojej strony aby szanse jej były podobne do stron stojących na świeczniku.

Aby przygotować taki wykaz porównań a ja go ograniczyłem tylko do tych danych jakie przekazałem należy posiadać odpowiedni profesjonalny program a takie rzeczy kosztują.

OK, rozumiem,

napisz prywatnie na skypa: arturo@wadi.pl

Poprawki są co prawda, myslalem o innych zwrotach ale "Wizy do Rosji" trafna uwaga ;-)

Swoją drogą nasza wadi.pl ma silna pozycje przy słabej www EWENEMENT ;-)

hasło: Bilety Rosja... stad prośba o raport ;-)

Dziki za pomoc...

może wadi.,com.pl google wreszcie zindeksuje? narazie wyświetla nam

1- słowo TYTUŁU

i link...

:-/

KazioR

my się chyba jakoś znamy ;-) dość trafnie wybrałeś Hasło te "wizy... ale dzięki :-)

hmm, jednak właściwie opisane treści w HEAD mają wpływ na to co widzą wyszukiwarki, piszesz, że nie indeksuje waszej głównej google w sposób taki jaki byłbys sobie życzył, ale ja sprawdzam co masz obecnie w google i jest ponad 400 podstron może przyczyną, że nie ma głównej tkwi w kodzie strony?

w okienku google - site: www.wadi.com.pl

opis na google :

Wczasy Tadzykistan. Wakacje w Tadzykistan z www.wadi.pl ...

www.wadi.pl - oferujemy wczasy w Tadzykistan, wycieczki last minute do Tadzykistan oraz wczasy w innych atrakcyjnych turystycznie krajach.

www.wadi.com.pl/Tadzykistan.html - Kopia

a taki ta podstrona ma kod na początku :

<html>

<head>

<title>Wczasy Tadzykistan. Wakacje w Tadzykistan z www.wadi.pl. Zorganizowane Wczasy i wycieczki do Tadzykistan oraz oferty Last Minute</title>

<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=windows-1250'>

<meta name='description' content='www.wadi.pl - oferujemy wczasy w Tadzykistan, wycieczki last minute do Tadzykistan oraz wczasy w innych atrakcyjnych turystycznie krajach'>

<meta name='keywords' content='wczasy w Tadzykistan, przewodnik Tadzykistan, wakacje w Tadzykistan, wycieczki do Tadzykistan, last minute do Tadzykistan, lastminute Tadzykistan, wczasy Tadzykistan, wakacje Tadzykistan'>

Porównaj zapisy pomyśl jak to zmienić dokonaj korekty a może wtedy google dobrze zapisze stronę.

Warto poczytać : tutaj

Na forum jest temat o książkach z pytaniem warto czytać, niektórzy odpisują, że nie warto, a ja polecam czytaj na temat i wszystko a wyciągaj to co najważniejsze z czytanego tekstu. Musisz wiedzieć, że ja kilka godzin dziennie poświęcam na czytanie net i książki... no może dlatego, że jestem na emeryturze ale i tak doba jest dla mnie za krótka.. Jeśli lubisz zwierzęta możliwe że mnie znasz -:D w stopce jest mój serwis o zwierzętach od 10 lat w necie.

Problem w tym ze nie mam pełnego dostępu do kodu www.

(i dobrze bo pewnie bym coś zepsuł)

Starsze podstrony google właśnie pamięta, a głównej jakoś nie :-/

nie umiemy ustalić przyczyny...

Dziwnie to wygląda jak główna strona nie jest OK a podstrony działają poprawnie :-/

Duze PIWO ;-) dla tego kto powie Dlaczego?

zmiany jakie były tylko z kluczem, description, tytuł,... przekierowania innych linków... i się... rozwaliło coś :-/

Czy w Deskriptions można dać odwołanie aby odwoływało się tez do Kluczy?

i jak to zapisac poprawnie?

<meta name='description' content= bilety kolej transsyberyjska, wizy do rosji < FCK:meta name= <Keywords content=Wadi.com.pl, Wizy, Bilety, Kolej, Transsyberyjska, Syberia, Hotel>

W edytorze Descriptions miałem znacznik FCK: meta name= , czy usuniecie go dużo namieszało?

Moze to jest problem?

i jescze jedno pytanie....

www.wadi.com.pl google Nie zindeksował poprawnie...

ale...

www.wadi.com.pl/index jest Poprawnie.... ok

Co jest nie tak? zagadka? prawie jak kryminalna... :-/

Problem w tym ze nie mam pełnego dostępu do kodu www.

(i dobrze bo pewnie bym coś zepsuł)

Jak nie wiesz o co chodzi to najmij do tych prac człowieka co robi strony

Starsze podstrony google właśnie pamięta, a głównej jakoś nie :-/

nie umiemy ustalić przyczyny...

Starsze - wiadomo im dłużej plik istnieje tym większe szanse na to aby go Google zaindeksowało

Dziwnie to wygląda jak główna strona nie jest OK a podstrony działają poprawnie :-/

Duze PIWO ;-) dla tego kto powie Dlaczego?

Czytaj to co piszę ja i inni wyciągaj wnioski w pytaniach zaczynasz się powtarzać, podałem ci jako przykład zapis head podstrony i głównej - dalej nie dostrzegasz różnicy - trudno nie potrafię nic więcej podpowiedzieć

zmiany jakie były tylko z kluczem, description, tytuł,... przekierowania innych linków... i się... rozwaliło coś :-/

jak podałem powyżej powinien twoją stroną a jest to duży serwis zając się człowiek umiejący to robić, twoja partyzancka działaność może doprowadzić stronę do podziemia czyli niebytu

Czy w Deskriptions można dać odwołanie aby odwoływało się tez do Kluczy?

i jak to zapisac poprawnie?

<meta name='description' content= bilety kolej transsyberyjska, wizy do rosji < FCK:meta name= <Keywords content=Wadi.com.pl, Wizy, Bilety, Kolej, Transsyberyjska, Syberia, Hotel>

----------------------------------------------------------------------------

Podam ci przykład ze strony która ma pierwsze miejsce na swoją frazę:

<title>Family-Dent Dentysta Skała stomatolog Gabinet stomatologii rodzinnej</title>

<meta name="description" content="FAMILY-DENT. Nowoczesny gabinet dentystyczny w Skale ul. Krakowska 53 - zaprasza. Dentysta stomatolog" />

<meta name="keywords" content="stomatolog, dentysta, leczenie zębów, protezy, Family-Dent, gabinet stomatologii rodzinnej, gabinet stomatologiczny, Skała, prywatna praktyka stomatologiczna" />

Zapis ma być sensowny wskazujący co prezentuje strona i słowa mają być dobrane w ilości rozsądnej

-----------------------------------------------------------------------------

W edytorze Descriptions miałem znacznik FCK: meta name= , czy usuniecie go dużo namieszało?

Moze to jest problem?

Ja nie znam tego znacznika moja wiedza do moich stron wystarcza

i jescze jedno pytanie....

www.wadi.com.pl google Nie zindeksował poprawnie...

ale...

www.wadi.com.pl/index jest Poprawnie.... ok

Co jest nie tak? zagadka? prawie jak kryminalna... :-/

Dokonaj korekty swoich ustawień a może i będzie to aż tak poważna zagadka

KazioR

jeszcze raz dzięki za pomoc,

Trochę poprawiliśmy, trochę pogmeraliśmy i już efekty są lepsze ;-)

przy okazji google załapało :-)))) co mnie cieszy jak dziecko!

Z tego coś się udało dowiedzieć? - google miało jakieś ostatnio zmiany, i indeksuje nieco wolniej, usprawniają wyszukiwarkę.

ogólnie max po 30 dniach wszelkie zmiany powinny być zindeksowany na 100%,

czasem szybciej, czasem wolniej... nam załapało po 2-3 tygodniach?

Wadi.com.pl Wizy do Rosji Bilety do Rosji Wiza Rosja Bilety na ...

Wadi.com.pl Wizy do Rosji, Bilety Kolejowe, na Krym, Rosja, Kolej Transsyberyjska, Syberia, Hotel, Moskwa

Petersburg, Bajkał, Pekin, Tanio Wycieczki, ...

www.wadi.com.pl/ - Kopia - Podobne

Właśnie O TAKI 4 wierszowy efekt nam chodziło :-)

• 2 tygodnie później...
To powiedzcie mi teraz co jest lepsze?:

<meta name="robots" content="index, follow">

czy...

<meta name="robots" content="all" >

czy...

<meta name="robots" content="index, follow, all">

czy zamykając musze dać np. /> ? "/" - tak czy nie?

Ja stosuję index,follow (bez spacji po przecinku), ale jest to równoznaczne z all.

3 parametr stosują czarodzieje SEO, którzy do końca nie wiedzą po co w ogóle jest parametr robots w nagłówku strony.

Zamknięcie stosuje się w zależności od wartości typu dokumentu DocType. Jeżeli stosujesz xHTML to powinieneś zamknąć.

...

Przykład: <title>Tytuł twojej strony web</title>

Ich zawartość

Nr Tytuł Dokumentu

1. Wspólnota 2000 - Wizy Do Rosji - po¶rednictwo wizowe wyjazdy służbowe, turystycze, usługowe

2. " Kliknij Tutaj " po Wizy do Rosji i Białorusi. Biuro GLOB™

3. Wizarussia.pl - najtańsze wizy do Rosji - wizy Rosja, wizy Białoruś

4. Rosja, Ukraina i kraje b. ZSRR / Wizy do Rosji

5. Wizy do Rosji, Wizy, Bilety do Rosji, Hotele w Rosji, Incentive Rosja

6. Wizy do Rosji, Wizy, Bilety do Rosji, Hotele w Rosji, Incentive Rosja

7. Wizy do Rosji.Rosja wizy.Wiza do Rosji.Tanie wizy do Rosji

8. Intourist POLSKA - wizy Rosja, wizy Kazachstan, wizy Białoruś, Ukraina, wizy do Rosji, wizy na Białoruś, hotele Moskwa, hotele Petersburg, hotele Mińsk, hotele Wilno, hotele Kijów, hotele Lwów, hotele Donieck, hotele Ryga, hotele Irkuck, hotele Krasnodar, hotele Dniepropietrowsk, hotele Jerewań, hotele Baku, hotele Tallinn, hotele Tibilisi, hotele Almaty, hotele Taszkient, tania Rosja, ubezpieczenie, hotel, hotele Rosja, rezerwacja, Kolej Transsyberyjska, wiza, wizy, voucher, vouchery

9. Wizy do Rosji

10. Wizy do Rosji, wizy na Bialorus, wizy Rosja, wizy Bialorus, voucher

Twoja zawartość

Wadi.com.pl, Wizy do Rosji, Bilety Rosja Ukraina Krym Mongolia Bejing, Tanio Wycieczki Petersburg, Visa Wiza Białoruś, China Kyrgyzystan Uzbekistan Kazachstan

Wykonaj następujące kroki by poprawić ranking twojej strony web na Google.pl (Szukaj w Internecie) dla warunku wyszukiwania "Wizy do Rosji"

> Ilość: Możesz użyć warunku wyszukiwania "Wizy do Rosji" więcej niż raz w tytule dokumentu, ale jest to opcjonalne.

OK Gęstość: Gęstość słów kluczowych dla warunku wyszukiwania "Wizy do Rosji"wynosi 15,0%. Jest to zgodne z zaleceniami dotyczącymi tytułu dokumentu.

OK Pozycja: Umieściłeś warunek wyszukiwania "Wizy do Rosji" w 14 pozycji znaku tytułu dokumentu. Jest zgodne z zaleceniami.

> Ilość: Możesz użyć warunku wyszukiwania "Wizy" więcej niż raz w tytule dokumentu, ale jest to opcjonalne.

>> Gęstość: Powinieneś zwiększyć gęstość słowa kluczowego dla warunku wyszukiwania "Wizy" z 5,0% do 36,4% w tytule dokumentu. Możesz to zrobić poprzez dodanie warunku wyszukiwania "Wizy" do tytułu dokumentu lub poprzez usunięcie innych tekstów.

OK Pozycja: Umieściłeś warunek wyszukiwania "Wizy" w 14 pozycji znaku tytułu dokumentu. Jest zgodne z zaleceniami.

> Ilość: Możesz użyć warunku wyszukiwania "do" więcej niż raz w tytule dokumentu, ale jest to opcjonalne.

OK Gęstość: Gęstość słów kluczowych dla warunku wyszukiwania "do"wynosi 5,0%. Jest to zgodne z zaleceniami dotyczącymi tytułu dokumentu.

OK Pozycja: Umieściłeś warunek wyszukiwania "do" w 19 pozycji znaku tytułu dokumentu. Jest zgodne z zaleceniami.

> Ilość: Możesz użyć warunku wyszukiwania "Rosji" więcej niż raz w tytule dokumentu, ale jest to opcjonalne.

OK Gęstość: Gęstość słów kluczowych dla warunku wyszukiwania "Rosji"wynosi 5,0%. Jest to zgodne z zaleceniami dotyczącymi tytułu dokumentu.

OK Pozycja: Umieściłeś warunek wyszukiwania "Rosji" w 22 pozycji znaku tytułu dokumentu. Jest zgodne z zaleceniami.

OK Liczba słów: Użyłeś 20 słów w tytule dokumentu. Jest to zgodne z zaleceniami.

OK Liczba znaków: Użyłeś 158 znaków w tytule dokumentu. Jest to zgodne z zaleceniami.

Meta Keywords

Tag Meta Keywords pozwala Ci zdefiniować, które warunki wyszukiwania są według twojej opinii ważne dla twojej strony web. Powinieneś go umieścić pomiędzy tagami <head>...</head> kodu HTML twojej strony web. Ten rozdział próbuje znaleźć odpowiedź czy Google.pl (Szukaj w Internecie) nadaje znaczenie dla warunków wyszukiwania w tagu Meta Keywords.

Przykład: <meta name="keywords" content="słowo kluczowe, inne słowa kluczowe">

...

jaki programik taki raport generuje?:)

pozdrawiam

Katalog Stron Turystycznych - moderowany, tylko wartościowe, tamatyczne strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności