Skocz do zawartości

poszukuję dobrego hostingu

lukasz84

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja polecam GłowaNET.pl i WebH.pl, masternet.pl, linuxpl.com też jest dobry

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Nie wiem czy nie-krajowe hostingi tez podpadaja pod ten temat.

Jeśli tak: mogę polecić JustHost.com

Transfer/Miejsce na Serv/MySQL/Zapytania/Konta: UnLimited :)

Cena:42 eu (normalna 72eu - ale mozna łatwop zbić --szczegóły na prive)

Za dopłatą 22$ -szybsze serwery:przepystowość,RAM

BARDZO szybki support / możliwość chatu w razie problemów

Korzystam od roku.jestem Bardzo zadowolony.

Możliwość dołożenia dodatkowych usług w niższych cenach.

Przyjazny cPanel

W cenie:1 domena zagraniczna za darmo

Mi pasuje.Chyba ,że ktoś ma inne doświadczenia

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

@MaxPan - nie, wszystkich nie miałem ale np Citroena też nie miałem, ale nawet najbardziej wypasiony to nie będzie ta sama klasa co Audi czy Mercedes ;)

a jeśli chodzi o home - to uptime, stabilność, support czy co innego jest według ciebie u nich słabe? nie jestem ich wielkim fanem bo można mieć za tą cenę lepszy hosting (IQ,KEI) - bez dopłaty za marketing, lecz home to na prawdę solidna firma i przez 6 lat jak mam z nimi do czynienia nie miałem nigdy z nimi problemów.

@MaxPan - nie, wszystkich nie miałem ale np Citroena też nie miałem, ale nawet najbardziej wypasiony to nie będzie ta sama klasa co Audi czy Mercedes :)

a jeśli chodzi o home - to uptime, stabilność, support czy co innego jest według ciebie u nich słabe? nie jestem ich wielkim fanem bo można mieć za tą cenę lepszy hosting (IQ,KEI) - bez dopłaty za marketing, lecz home to na prawdę solidna firma i przez 6 lat jak mam z nimi do czynienia nie miałem nigdy z nimi problemów.

Z tego co widzę, proste.pl do najtańszych nie należy. Nie wiem dlaczego, ale nie uważam twojej opinii za do końca obiektywną. 2GB miejsca / 12GB transferu mc to dla mnie za mało, jak na 130zł rocznie, ale może komuś się wydaje inaczej...

Osobiście testuję https://hostit.pl i muszę powiedzieć, iż mam pozytywne odczucia na temat tego hostingu. Przede wszystkim jest tani, szybki, a BOK odpowiada wręcz momentalnie (czy poprzez mail, czy też przez helpdesk w panelu klienta) ;) Dodatkowo darmowa domena PL i - o czym już wspomniałem - dobre parametry za niewielką cenę to czynniki, które zachęcają mnie do pozostania przy tej firmie :D

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Więc tak czy tak każdy będzie miał własne zdanie poparte zapewne autopsją.

Pytanie do autora wątku - jak więc chcesz wybrać dobry hosting choćby po naszych poradach? ;)

Pakiet domen z 30 nazwiskami - Aukcja AM, koniec: poniedziałek 4 pazdziernika godz 22:00

Dobry zagraniczny hosting (reflink, warto)

@bold - moja opinia jest w 100% SUBIEKTYWNA ;)

powiem tak - można kupować "rozdmuchane" konta hostingowe lecz warto mieć świadomość iż to tylko overselling - w 99% przypadków przy próbie wykorzystania maksimum parametrów takiego hosta do czegoś innego niż hosting fotek dostaniemy grzeczne podziękowania za współpracę :-)

kwestia tego czy wolimy płacić wiedząc dokładnie za co (i wiemy że to dostaniemy), czy za parametry które ślicznie wyglądają w ofercie ale nie wykorzystasz ich nigdy....

co do hostit vs prosto- opinia w 100% obiektywna: zwróć uwagę iż hostit.pl korzysta z serwerów OVH, nie podaję żadnej gwarancji uptime (nawet 99%) a za awarie do 12 godzin w żaden sposób nie odpowiada. Parametry z kosmosu - nie da sie czegoś takiego zagwarantować za 7 zł miesięcznie (cena minus vat i pp). Brak także pełnych danych firmy - może się mylę ale wygląda to na jednoosobową firmę hostingową . Domeny dostajesz w promocji tylko na pierwszy rok, o przedłużenie będziesz się musiał martwić sam - czyli np: w AZ możesz to mieć tak samo za free bez żadnego hostingu :D

Prosto - wiadomo kto za tym stoi, nie najwyższe ale realne parametry, gwarancja uptime 99,9% oraz natychmiastowej interwencji w przypadku awarii 24/7.

Pytanie - która z firm oferuje profesjonalny hosting?...

Co innych polecanych tutaj firm korzystnie prezentuje się Unixstorm (oferta nie tak śliczna bo nie z kosmosu), mam też konto w glowanet ale stoi tam tylko 1 stronka html (która w ogóle nie wykorzystuje parametrów konta :) ) także ciężko mi powiedzieć coś więcej niż to iż w przypadku 2-krotnej potrzeby kontaktu z bokiem odpowiedzi były bardzo szybko.

co do hostit vs prosto- opinia w 100% obiektywna: zwróć uwagę iż hostit.pl korzysta z serwerów OVH, nie podaję żadnej gwarancji uptime (nawet 99%) a za awarie do 12 godzin w żaden sposób nie odpowiada. Parametry z kosmosu - nie da sie czegoś takiego zagwarantować za 7 zł miesięcznie (cena minus vat i pp). Brak także pełnych danych firmy - może się mylę ale wygląda to na jednoosobową firmę hostingową . Domeny dostajesz w promocji tylko na pierwszy rok, o przedłużenie będziesz się musiał martwić sam - czyli np: w AZ możesz to mieć tak samo za free bez żadnego hostingu :)

Zgodnie z informacją od hostit, można przenieść domenkę za darmo gdzie tylko się chce. Po drugie: dane firmy są podane (tak trudno wejść na stronę "Kontakt"?). Wątpię więc, aby to była jednoosobowa firma hostingowa.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

@ bold

Ja nie napisałem iż nie ma danych firmy, ale iż nie ma PEŁNYCH DANYCH. Tak trudno zrozumieć co się czyta? Hostit nie podaje bowiem swojej formy prawnej - spółka z o.o./s.c./s.k. itp. Według prawa jest obowiązek podawania tych danych. Podejrzewam iż jest to jednoosobowa działalność gospodarcza - co wbrew prawu właściciel ukrywa. Np: unixstorm, lh czy głowanet podają wszystko, nie ukrywając swojej formy prawnej.

Co do domen - a czy ja napisałem iż nie można ich przenieść? Poprawiasz mnie pisząc coś co ma ten sam sens, czyli iż o przedłużenie tych domen musimy zatroszczyć się sami. Generalnie - promocja dla naiwnych. Można to mieć bez kupowania hostingu, więc nie jest to żaden argument za jego wyborem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności