Skocz do zawartości

Czy podłaczanie SWL do głownej domeny obarczone jest duzym ryzykiem filtra dla domeny

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zapewne wielu z was wie najpierw metody pozycjonowania testowalem na rynku Usa jako podwykonawca aby jakis czas temu przeniesc sie na rynek Pl. Chcialbym was zapytac co sadzicie o wykorzystaniu SWL takich jak :

Gotlink

Eweblink

Do dopalania/pozycjonowania głownej(pozycjonowanej ) domeny ?

Czy stosujecie tego typu rozwiazania ?

Jak czesto powoduje to filtr?

Analizowalem BL ok 20 mocnych polskich fraz i duza czesc z nich jest wzmacniana wyzej wymienionymi systemami.

Jestem ciekawy waszych opini.

Można. Z moich obserwacji ( bo szczegółowych testów nie robiłem) można wyróżnić dwa przypadki:

1) stara mocna domena, która ma dużo mocnych linków- wtedy możemy spodziewać się wzrostu i mniejsze ryzyko.

2) nowa domena, nie linkowana nigdzie- najpierw wzrost na ładne pozycje, potem najczęściej spadek, choć czasem się utrzymują.

Często też daję małe ilości pkt na jakieś anchory, aby po prostu je zróżnicować.

jak dla mnie temat nie znajdzie rozwiązania, z prostej przyczyny *będzie tutaj zawsze ktoś za i przeciw

GOOGLE pisze jasno SWL - ZŁO

to też odpowiedź powinna być tylko 1 - BAN

wiem z doświadczenia przeglądając to forum podczas pisania artykułów, że są ludzie polecający swl i nie

- jednak regulamin jest regulaminem a niestosowanie się do niego np. w adsense oznacza BAN tak samo jest w tym wypadku

domena czy jest stara czy nowa, nie ma prawa używać systemów wymiany linków

****temat powinien iśc do zamknięcia

Kit na ludność

Wg wytycznych gugla, większość praktyk SEO jest niedozwolona, więc masz nielogiczne podejście do sprawy.

Zresztą to nie jest temat, czy SWL jest dozwolone przez Google, czy nie.

Co do głównego pytania.

Nie korzystam z SWL, w ogóle :)

jak dla mnie temat nie znajdzie rozwiązania, z prostej przyczyny *będzie tutaj zawsze ktoś za i przeciw

GOOGLE pisze jasno SWL - ZŁO

to też odpowiedź powinna być tylko 1 - BAN

wiem z doświadczenia przeglądając to forum podczas pisania artykułów, że są ludzie polecający swl i nie

- jednak regulamin jest regulaminem a niestosowanie się do niego np. w adsense oznacza BAN tak samo jest w tym wypadku

domena czy jest stara czy nowa, nie ma prawa używać systemów wymiany linków

****temat powinien iśc do zamknięcia

Politycy też nie mają prawa kraść a spora część to robi :) Temat jak najbardziej słuszny i chętnie go poczytam. Wypowiadać się nie wypowiadam bo nie mam doświadczenia w tej kwestii.

Ten klient mial budzet na poziomie $3.5 tys . Duza firma organizujaca przeprowadzki w Usa.

Nie widze powodu ,zeby mial dzielic sie swoim Know-How za darmo. Zrzuty ekranu ewidetnie potwierdzaja, ze mozna. Jesli twierdzisz inaczej masz prawo , ja przedstawilem przyklad na poparcie swojej tezy.

Moglbym posunac sie o krok dalej i podac pewna firme pozycjonerska ktora zostala wyrzucona z top10 na haslo pozycjonowanie,ale ze wzgledu na poufnosc umowy i inne kwestie prawne tego nie zrobie.

Jesli ktos ma duze srodki , wspolmierne do wielkosci strony/ilosci bl etc to mozna w istotny sposob szkodzic danej domenie. Oczywiscie nie jest to dzialanie dajace 100 % skutecznosc. Nam na ok 12 takich realizowanych projektow sukcemsem udalo zakonczyc sie 6.

..Zrzuty ekranu ewidetnie potwierdzaja, ze mozna.

nic z nich nie wynika po za tym że pozycja spadła a przyczyn jest hohohohoho, ale jak chcesz możemy powróżyć z fusów

ps. Jesteś firmą ? Można skorzystać z Twoich usług ? Podasz linka do strony firmowej?

Marketing internetowy dla firm

Dokladnie takie bylo zlecenie. Doprowadzic do spadku i utrzymac to przez miesiac.

Warto przeanalizowac sobie BL czesc zostala przy Yahoo :

Wystarczylo przeznaczyc 1 minute i sprawdzic BL :

https://siteexplorer.search.yahoo.com/searc...wm=i&bwmo=d

Zeby wysnuc wniosek ze jednym z elementow bylo wykorzystanie swl (linkme + gotlink ).

Więcej szczegółów nie dostarczę. W każdym badz razie dalej stoje przy zdaniu ze da sie zaszkodzic stronie. Moze jak bedzie mi sie nudzilo podam nastepny przyklad sklepu z francji i podobnego zlecenia.

Problem w tym Xannie, ze nie jestem teoretykiem a praktykiem. Najpierw testuje dopiero pozniej formuluje teze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności