Skocz do zawartości

OnetKontekst - umowa

novy*

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dostałem odpowiedź, że moja umowa doszła i zaproponowali mi:

"wynagrodzenie w wysokości 20% od przychodu brutto z emisji boksów"

Co o tym sądzicie? bo mam sie zgodzić albo wyslać uwagi.

Tak prosto kalkulując (mam nadzieje, że matematyka nie poszła w las :)) to

żeby dostac 10 gr za klik to reklamodawca musiałby dac 50gr za klik co w polsce jest raczej niemożliwe.

Pozatym... 1000 klików przy założeniu j/w = ja dostaje 20zł a onet kasuje 80zł!

Chyba ich lekko po... z doświadczenia miesięcznego wiem, że kliki to pare groszy sa warte więc... przez ponad miesiąc miałem około 400klików i zarobiłem prawie 14zł:piwo:

Zakładając, że uzbieram 100zł (kiedyś) to będzie mniej więcej około 10 miesięcy :zeby: lol..

Czy jest sens wogole w tym onecie cokolwiek robić?

...żeby dostac 10 gr za klik to reklamodawca musiałby dac 50gr za klik co w polsce jest raczej niemożliwe....

Sam sobie udzieliłeś odpowiedzi

Pozatym... 1000 klików przy założeniu j/w = ja dostaje 20zł a onet kasuje 80zł!

To typowe polskie myślenie... co Ciebie interesuje ile oni z tego mają ? Patrz ile Ty bedziesz mial i czy Tobie to odpowiada.

Dziś dostałem odpowiedź, że moja umowa doszła i zaproponowali mi:

"wynagrodzenie w wysokości 20% od przychodu brutto z emisji boksów"

Co o tym sądzicie? bo mam sie zgodzić albo wyslać uwagi.

google daje podobno okolo 30%

Tak prosto kalkulując (mam nadzieje, że matematyka nie poszła w las ;)) to

żeby dostac 10 gr za klik to reklamodawca musiałby dac 50gr za klik co w polsce jest raczej niemożliwe.

Alez skadze, teraz jest *minimum* 5 gr, kiedys bylo 20 albo 50 - nie pamietam.

Wiec czemu narzekasz?

Pozdrawiam, Lech.

lol... Widać, że jestes powiązany z Onetem... lol

"Alez skadze, teraz jest *minimum* 5 gr, kiedys bylo 20 albo 50 - nie pamietam."

Z moich wyliczeń (podsumowanie zarobków od początku trwania onetkontekst) tylko jeden dzień podtwierdzał by to co piszesz... reszta wskazuje na to, że kontekst onetu to poprostu jeden wielki syF!

"google daje podobno okolo 30%"

Google na payouty przeznacza: 40-70%

Pozatym jeden cent.. minimum w adsensie to i tak 3 razy więcej niż w onecie! Biorąc pod uwagę jeszcze to, że AdSense to program dzięki któremu można zarobic... a OnetKontekst to zwyczajny syf dzięki któremu nawet na stronie z ctr 5% i 100uniq/dobę na dobe zarobki stoją na poziomie... szkoda gadać.. nawet trudno nazwać to zarobkami!!!

"Wiec czemu narzekasz? "

Bo myślałem, ze z onetu może cos będzie a to jest zwyczajny syF, który najlepiej jakby szybko znikł z rynku, bo go tylko zasmieca!

Pozdr...

• 1 rok później...

Zostało zaproponowane mi 45%, myślę że to niezła stawka, część moich znajomych dostała o wiele niższe propozycje z rzędu 20% bądź 30%... jak Wy myślicie, czy to dobra stawka? Myślę że będzie po 10-15 GR za klik, to i tak stosunkowo mało... w tradedoubler dostajemy z ceneo 10 gr za klik, bez żadnych umów.

Mam około 35-40 tysięcy odsłon dziennie, przy tym 15 tysięcy unikali. W Adsense zarabiałem nawet po 25 $ na dzień, lecz dostałem niedawno e-maila, aby usunąc obrazki koło reklam, i zarobki spadły do 10$ na dzień, dlatego zastanawiam się nad onet kontekst, jestem dość "młodym" internautą, co mi polecacie, i jak uwazacie ile będę mógł zarobić z onetkontekst, pozdrawiam,

Nie szastałbym aż tak słowami - na początku mojej przygody w adkontekst też miałem podobne odczucia (zyski niewiele gorsze niż w adsense) - niestety potem trochę się ta różnica pogłębiła i wróciłem w 90% do adsens'a

Natomiast moje testy onetkontekst trwały kilka dni, po których stwierdziłem, że więcej stracić nie mogę.

Tak więc myślę, że wszystko zależy od wielu czynników. W moim przypadku adkontekst był zdecydowanie lepszy od onetkontekstu - natomiast wszystko bije adsense.

• 3 miesiące temu...

do dziś współpracowałem przez 2 lata z onetem i nie wiem czemu ale dostałem właśnie wypowiedzenie umowy.... wszystko fajnie się układało, 30% prowizji wystarczało spokojnie na zus.

co do adkontekst to faktycznie obroty były, ale tylko puste kliknięcia. W onetkontekst to przekładało się na klientów i była to opłacalna reklama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności