Skocz do zawartości

Jak szybko dodawać linki do katalogów?

dibup

Rekomendowane odpowiedzi

1. Czy to znaczy, ze jak dodam wpis do jakiegoś katalogu o np. projektowaniu mebli, to niekoniecznie zostanie on zaindeksowany przez Google? W takiej sytuacji powinienem na jakiejś swojej stronie z zaplecza dodać link do takiego wpisu, żeby Google na niego trafiło?

Taka sytuacja może mieć miejsce i podejrzewam, że często tak właśnie jest. Wszystko zależy od tego jak dany katalog jest linkowany. Jeśli jego autor dba o to, by prowadziły do niego jakieś linki to taki wpis powinien być zaindeksowany. Ale nie jest to regułą, dlatego najbezpieczniej jest samemu o to zadbać. Czasem stron w danej kategorii jest tak dużo, że ciężko by kolejne podstrony zostały zaindeksowane.

2. Czyli, że gorszych katalogów Google w ogóle nie indeksuje? Jak poznać dobry katalog? Po PageRank, po tym że jest moderowany?

Tu nie zupełnie chodzi o to czy katalog jest dobry czy nie. Raczej o to co napisałem wyżej, czyli ilość linków jakie do niego prowadzą. To tak jak z każdą inną stroną.

3. Jeśli w jakimś serwisie społecznościowym, albo na forum link do mojej strony znajdzie się np. na 120 podstronach, to Google zaliczy mi 120 linków, czy tylko jeden link?

Tutaj raczej nie ma to większego znacznia, czy będzie to 120 podstron z linkiem, czy też tylko jedna. Istotne jest czy ta jedna właściwa jest zaindeksowana i jak dużą "moc" posiada.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli naprawdę zależy Ci na stabilności strony to lepiej odrzuć skrajne rady tutaj padające. Te zrównoważone są jak najbardziej OK.

M

Takie wypowiedzi potwierdzają tylko, że nie miałeś styczności z katalogowaniem powyżej 1000 katalogów dziennie....

Do autora tematu: ludzie będą Ci pisać "max 10 bo dostaniesz filtra" bo wiekszość srednich fraz da się wypozycjonować katalogami.

Wal ile wlezie!

3. Jeśli w jakimś serwisie społecznościowym, albo na forum link do mojej strony znajdzie się np. na 120 podstronach, to Google zaliczy mi 120 linków, czy tylko jeden link?

Tutaj raczej nie ma to większego znacznia, czy będzie to 120 podstron z linkiem, czy też tylko jedna. Istotne jest czy ta jedna właściwa jest zaindeksowana i jak dużą "moc" posiada.

Ale abstrahując od mocy i tego, że być może lepszy jeden dobry stały link, niż 10 kiepskich i tymczasowych:

Google liczy, że 1 domena = 1 link, czy z jednej domeny może prowadzić do mojej strony nawet 1000 linków i każdy zostanie policzony jako pełnowartościowy backlink?

Content is a king, backlinks is a queen. Pozycjonowanie stron, tworzenie stron.

10 linków z katalogów?

no bez przesadyzmów Panowie, za katalogi nie idzie się do kąta;)

a tak na marginesie to systematyczne linkowanie jest naturalne? rozumie, że ludzie "piszą" o naszych stronach codziennie w takiej samej ilości? a może ta ilość codziennie zwiększa się o x?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

a tak na marginesie to systematyczne linkowanie jest naturalne? rozumie, że ludzie "piszą" o naszych stronach codziennie w takiej samej ilości? a może ta ilość codziennie zwiększa się o x?

Nie wiem czy systematyczne linkowanie jest naturalne. Ale wiem, że jeśli dodasz stronę w tydzień do 10 000 katalogów, to do czego będziesz dodawał później? Skąd będziesz brał linki, jeśli jeszcze nie masz zaplecza? Co z różnorodnością linków? Co z linkowaniem do podstron - w jaki sposób chcesz w ciągu miesiąca zdobyć również odpowiednio dużą, proporcjonalną do ilości katalogów, ilość linków do podstron? Co będzie z linkowaną stroną za pół roku, gdy już pojawi się we wszystkich katalogach? Czy utrzyma pozycję przy braku nowych linków?

Jest dużo rzeczy, które trzeba przemyśleć. Powyższe to tylko niektóre z nich. Może lekko przesadzone - może nie. Jak pisałem wcześniej, nie jestem specjalistą i nie uważam się za takiego. Dzielę się jedynie moimi spostrzeżeniami i jeśli ktoś chce, może z nich korzystać. Ale to jest na własne ryzyko.... :)

Łatwiej jest zapewnić choćby po 100 linków dziennie w dłuższym okresie czasu, niż po 1000. W pozycjonowaniu chodzi nie tylko o to, by strona szybko pojawiła się na pierwszych miejscach, a później równie szybko z nimi się pożegnała. Tutaj ważna jest również stabilność osiągniętych pozycji - co jest w moim mniemaniu trudniejsze, niż tylko wybicie się na jakiś czas.

Wal ile wlezie!

Kolejny.....

Do autora wątku. Zauważ jedną prawidłowość - każdy kto udzielił Ci tutaj takiej odpowiedzi jak wyżej ma w tym swój interes - oferując (lub przymierzając się do oferowania) usługi z tym związane......

Sam wybierz, czy prawdziwe są odpowiedzi ludzi bezinteresownie odpowiadających, czy tych, którzy na tym forum tylko promują odpowiadające im tezy.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

1. Czy to znaczy, ze jak dodam wpis do jakiegoś katalogu o np. projektowaniu mebli, to niekoniecznie zostanie on zaindeksowany przez Google? W takiej sytuacji powinienem na jakiejś swojej stronie z zaplecza dodać link do takiego wpisu, żeby Google na niego trafiło?

2. Czyli, że gorszych katalogów Google w ogóle nie indeksuje? Jak poznać dobry katalog? Po PageRank, po tym że jest moderowany?

Bardzo często bywa tak, że wpis nie zostanie zaindeksowany bez podlinkowania.

Jednak ja na sprawdzenie katalogu mam prosty sposób. Wchodzę do kategorii, która mnie interesuje i sprawdzam kilka losowych wpisów. Jak widzę, że zostały dodane np. miesiąc temu i nadal nie ma ich w cache'u googla, to sobie odpuszczam i szukam następnego katalogu.

Często bywa tak, że na tych niby słabszych katalogach, wpisy są indeksowane błyskawicznie, nawet po kilku godzinach, także nie ma reguły - wszystko zależy jak się trafi.

Co do ilości wpisów, to ja bym chciał zwrócić uwagę, że bardzo często jeden katalog, nie równa się jeden BL do naszej strony... Często jest ich kilka (np. w różnych kategoriach), a jeśli jeszcze gdzieś damy wpisy premium, to może być ich znacznie, znacznie więcej. Ja miałem ostatnio problemy dodając tylko do kilku katów dziennie - kilka wpisów premium spowodowało, że nagle przybyło mi prawie 4000 BL, co skończyło się gdzieś 1,5 miesięcznym filtrem na pozycjonowane frazy.

Także, trzymanie się na sztywno danej ilości katalogów dziennie, jest trochę bez sensu...

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Ilość nie jest ważna, choc może nie tyle nie ważna, co nie to jest istotne, istotne by ciągle to robić, dasz rade 1k dziennie przez cały czas? wal, a nie wystrzelasz się w jeden dzień a potem zapominamy i samo się wszystko jakoś ułoży* :)

*- sa frazy, że jak wejdą w topy to można sobie odpuścić temat, bo tam te frazy siedzą i nic ich nie rusza, a sa takie, że jak zaczynasz olewac temat, to powoli pozycja zaczyna iśc w dół

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Mario pokaż mi stronę, która wpadła w filtr bo ktoś ją przekatalogował.

Ty masz manię z tymi usługami - tak mam 4 licencje publikera i zarabiam na tym kasę :) Masz mnie! Prawda jest taka, że wciskanie opcji 10 linków dziennie to interes tych, którzy zajmują sie pozycjonowaniem w domu na małą skale.

Panowie, żeby nie zakładać kolejnego tematu a jest podobny to mam pytanie:

Podlinkowując wpisy np. e-webem ile przykładacie punktów na wpis i na jaki czas, żeby załapało. W jaki sposób sprawdzać, czy wpis został zaindeksowany :

Wpisać link do wpisu w cudzysłowiu , czy są jakies inne metody na sprawdzanie czy wpis został zaindeksowany ?

Z góry dzięki za odpowiedzi

@wojtekk temat: Odpowiadanie na Jak szybko dodawać linki do katalogów? to o czym chcesz tu pisać? o optymalizacji strony? ;]

@wyciorex

1k na tydzień powinien wystarczyć, jak nie starczy przykładaj albo wiecej, albo na dłużej, nic nie zastapi Twojej wiedzy popartej obserwacjami

czy zaindeksowany? no możesz sprawdzać np cache strony w G

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności