Skocz do zawartości

Hosting pod publikera

shaun_black

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ludziska to naprawdę nie ma dobrego serwera pod publikera?

Może jakaś firma się wreszcie zlituje i przedstawi na PiO ofertę hostingu pod Publikera, wraz z maksymalną ilością wysyłek, jaką można uzyskać...?

Z tego co widzę, to pozycjonerzy mający kilkaset stronek pracują na localu...ale przy np. 40 stronkach i wysyłkach 30 dziennie (suma 1200) co polecacie?

Z doświadczenia moge powiedzieć jak jest na home.pl - nikt sie nie czepia z administracji, minus to cron co 5 minut, maksymalnie 400 wysyłek dziennie.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

ja mam na laohost, musiałem jednak podnieść zużycie procka. Na razie ciągnie w granicach 2%, czasem są dni gdy podskakuje do 3%. Bez tych 4% nie mógłbym już dodawać projektów, a jeszcze ich trochę w planach mam.

staty z jednego dnia:

Wysłanych: 3504 (do katalogów: 1325, do precli: 2179)

Opublikowanych: 2802 (w katalogach: 1161, w preclach: 1641)

Ja też mam na laohost i jeszcze mnie nie wywalili ;) ale procek mam na 5% wykupiony, ale mam tam jeszcze addera. Przy 10 stronach to mysle ze laohost najtansze konto wystarczy i procek na 2-3 %.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Ja mam na Laohost (konto średnie) i ciągle dostaje info o zbyt dużym zużyciu całości zasobów i nieoptymalnych zapytaniach.

Proc i pamięć ledwo co wykorzystane. Jednym słowem, kiszka.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Zależy ile masz podlinkowanych/pingowanych projeków

Dla porównania średnio podlinkowane 10% precli dla moich projektów dawało jakieś 2% zużycia. Po podniesieniu pakietu do 4% mieszczę się przy tej samej ilości projektów z podlinkowanie precli 30% pingowaniem precli 20%, a katalogi podlikowuje na 5% i 10% pinguje.

bo publiker to kiszkowaty skrypt ;-). postawilem sobie na czystym kimsufi 1,2 GHz dla testow ostatnio i robi mi 1,5k dziennie... no bez przesady.

Stosunek ceny do jakości mi tam odpowiada, ale na pytanie "czy mogło by być lepiej?" odpowiedź zawsze brzmi "ZAWSZE!" ;-]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności