Skocz do zawartości

Problem z domeną

chitan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku chciałbym poprosić moderatorów, jeżeli wykonałem posta w złej kategorii, o poinstruowanie mnie a nie "najeżdżanie" z góry jak to ma miejsce na innych forach.

Problem jaki mam, jest dla mnie dziwny, gdyż pierwszy raz się z nim spotykam. Nie jestem mistrzem od SEO, jakieś tam podstawy wykonuję, ale tylko na potrzeby stron jakie tworzymy.

Została stworzona bardzo prosta "wizytówka" osoby prywatnej, zajmującej się muzyką, oprawą imprez. Dotychczas był "pozycjonowany" za pomocą portali z tzw. kontami. Teraz zarejestrowaliśmy mu domenę, podpięliśmy witrynę, wszystko "HULA" ... ale tylko pozornie. Po wpisaniu w wujka google frazy: www.domena.pl gdzie domena to jego nazwa, wpisana m.in. w tagi nie pojawia się adres jego strony na szczycie wyszukiwania. O ile ma to jakieś znaczenie, gość nie jest firmą, świadczy usługi na zlecenia, nie ma siedziby po za adresem zamieszkania. Na górze pojawiają się jego "profile" na wspomnianych wyżej portalach branżowych. Jego adresu w ogóle nie ma nigdzie.

Czy ktoś mi powie, co można z tym zrobić - jemu nie zależy na osiągnięciu pozycji od razu na jakieś słowa, bo jako tako rozumie filozofię pozycjonowania. Jak wiadomo, w internecie jest pełno "ignorantów", dla których "pasek adresu" jest rozumiany jednoznacznie z paskiem wyszukiwania google (sic!).

Został dodany do Centrum Firm Lokalnych w google na razie, mimo, że nie jest firmą.

Serdecznie dziękuję za ew. wyjaśnienie co jest nie tak i jak można to rozwiązać.

Pozdrowienia

Chitan

Witaj,

Bez obaw, ja miałem podobnie, że mojej strony nie było w google (chyba z 1,5 -2 tygodnie). Dodałem do paru katalogów, do tych ważniejszych czyli wp, onetu i dmozu. Po jakimś czasie nazwa mojej domeny zaczęła się pojawiać:D

Radziłbym już dobrać odpowiednie słowa kluczowe i tytuł wraz z opisem, bo możesz "trochę" poczekać zanim Ci pan G. znów Ci zaindeksuje :D

Bez obaw, dodaj do google i czekaj. Albo nie dodawaj i tylko dodawaj do katalogów a Pan G sam znajdzie!

Forum Młodzieżowe Dyskusje na każdy temat!

Ja na Twoim miejscu starałbym się zebrać linki na stronach o wysokim PR. Postaraj się założyć kilka swoich stron np. na darmowych serwerach takich jak webpark, republika, yoyo.pl. Ja tak zrobiłem i staram się wypozycjonować dobrze te stronki. Potem dodajesz tam linki swoich stron. U mnie w taki sposób nowe strony w google się pojawiają po 2-3 dniach.

Najlepsze rozwiązanie dla każdej firmy to Aplikacja dla firm CRM , a szkolenia znajdziesz w bazie szkoleń

• 2 tygodnie później...

dodana to może i jest ale czy już ją moderator zaakceptował?

o dmozie często można sobie pomarzyć, onet akceptuje chyba ze dwa miesiące(darmowe wpisy) tak że skup się na innych katalogach a stronka szybko się pojawi, zacznij tutaj:

https://www.katalogiseo.info/

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności