Skocz do zawartości

Podszycie w mapach google

Dombas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od niedawna pracuję w pewnej firmie, zająłem miejsce poprzedniego informatyka. Jak się okazało mocno namieszał... Mianowicie miał dostęp do wszystkich loginów i haseł. Większą część zmieniłem, ale mam problem z reklamą w mapach google. Koleś jak jeszcze pracował w firmie założył konto w google i zareklamował firmę w mapach podając wszystkie dane firmy. Konto zostało zweryfikowane itd. i stanowi dobry element reklamowy. Ostatnio zauważyłem, że zostały zmienione dane kontaktowe. Adres e-mail i strona www na... JEGO STRONĘ REKLAMOWĄ! Wyjątkowo bezczelny typ, ponieważ oczywiście nie raczył przekazać nam loginu i hasła do konta google przez co teraz mam związane ręce i nic nie mogę zmienić. Zgłosiłem nieprawidłowe informacje w google, ale jak dotąd nie otrzymałem odzewu.

Czy ktoś może mi doradzić co mogę zrobić żeby jak najszybciej przywrócić to konto do swojego poprzedniego stanu? Ostatecznością będzie zgłoszenie sprawy na policję, ale zastanawiałem się czy nie można załatwić tego w prosty sposób niż droga sądowa.

Pozdrawiam

Łukasz

Pozdrawiam

Łukasz

https://www.dombas.pl/

"... biel jest absolutem gdyż tylko w niej odnaleźć można nieskończoność barw"

Yin-Lao "Księga Życia", III w. n.e.

https://www.google.com/support/places/bin/a...p;answer=176504

sadze ze FIRMA musi zalożyć konto na siebie - inne - i zlosić do tego roszczenie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Fakty są takie, że póki co jest jeden wielki bałagan z mapami. Ty sobie dodasz wpis, ktoś inny doda wpis Twojej firmy bo ma u siebie w katalogu albo na jakiejś subdomenie, piszesz do Google i co? Wielkie nic - 2 wpisy sobie mogą wisieć (jeden zweryfikowany a drugi nie) i niekoniecznie coś z tym się da zrobić.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Daj spokój... mają taki syf, że po dodaniu wpisu (dość dobrze zoptymalizowany) znika na przykład cała "plansza" z mapkami :S i nie wiadomo, czy to filtr za pozycjonowanie(optymalizacje) i jest to jakiś bug który zamiast "znikać" jedną witrynę "znika" całą planszę czy jakieś ich widzimisię... Dodam, że po zdezaktywowaniu witryny cała plansza wraca :|

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Wyślijcie email do tej osoby z "prośbą o zmianę tych danych w przeciwnym razie będziecie musieli oddać sprawę do sądu o ingerowanie w wizerunek firmy (czyn nieuczciwej konkurencji)".

A jak do wniosku dołączycie prośbę o zadośćuczynienie poprzez wpłatę na cele charytatywne to myśle że będzie to wystarczająca kara dla osoby która bawi się w takie zabawy.

Art 5 oraz Art 3 , ust 1 Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności