Skocz do zawartości

[szukam] VPS na kilka stron - 1,5GB ram; 200GB transferu - solidny

Kirgo

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukałem forum i jest kilka wątków o dedykach, vpsach itp. Przejrzałem oferty i mam kilka na oku, ale wolę się poradzić. Może będziecie mieli pomocne rady.

Mam vpsa w jednej z polskich firm. Dość powiedzieć, że kompy są na ip z .de . Maszyna nie wyrabia. potrzeby są następujące:

- pamięć gwarantowana 1,5GB

- transfer min. 150 GB

- dysk ok. 20 GB

- 1 adres ip

Ruch na stronach jest niezbyt duży, poza jedną stroną, która ma ok. 12-15k UU dziennie, ok. 20-25k wszystkich.

Do tego DirectAdmin byłby super (może być płatny) i pomoc admina (tez może być płatna).

Na obecnym vpsie problem jest z mysqlem, który nie wyrabia zapytań (nawet inserty potrafią przywiesić...). Macie może jakieś propozycje?

Będę wdzięczny za pomoc i porady co wybrać w tym gąszczu ofert.

Przede wszystkim należy zoptymalizować oprogramowanie, a dopiero późnej szukać hostinhu.

Zobacz:

https://ionic.pl/ i https://www.de50.pl/root.html

https://statnet.pl/vps/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Myślę, że to stanowi dla wielu klientów poważną zaporę:

Opłata instalacyjna 599 PLN netto

(730,78 PLN brutto)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Myślę, że to stanowi dla wielu klientów poważną zaporę:

Opłata instalacyjna 599 PLN netto

(730,78 PLN brutto)

Z tego co mi dzisiaj na infolinii powiedzieli to opłata jest 199 zł netto. Do tego 48 zł netto / mc za DirectAdmina.

A pomijając opłaty - parametry są ok? Martwi mnie trochę ten Celeron 1,2GHz...

Parametry nie są zachwycające więc czy da radę zależy w dużej mierze od wydajności oprogramowania, złożoności zapytań do bazy ilości zapytań do bazy czyli operacji I/O wykonywanych przez aplikację im ich więcej tym muszą być wydajniejsze dyski.

---

Tak na marginesie "Na obecnym vpsie problem jest z mysqlem, który nie wyrabia zapytań " masz w ogóle zastosowane cache w oprogramowaniu oraz ustawione cachoanie zapytań przez bazę danych danych. ?

Jeśli baza nie daje rady znaczną poprawę przynosi stosowanie memcache do obsługi cache i zrezygnowanie z apacha na korzyść wydajniejszych i mniej zasobożernych aplikacji serwerów HTTP...

Witam,

Jaką firmę wybrać odnośnie VPS. Moje wymagania co do VPSa:

-ftp 40 gb z możliwością powiększenia do 60 gb

-transfer miesieczny - jak największy. 300 GB / miesiąc albo wzwyż

-skalowalność (posiadanie w ofercie dobrej administracji, możliwość późniejszego przeniesienia na serwer dedykowany, płatności miesieczne, możliwość dokupienie w każdej chwili transferu)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Jaką rolę gra cena ? Czy masz jakieś widełki cenowe dla poszukiwanej oferty ?

Jest ważna, ale nie kluczowa. Jestem otwarty na propozycje. Rozważam także dedyka, ale ze wsparciem admina. Myślę, że wkład pracy admina w systemie miesięcznym to ok.1-2h. Jeśli macie jakąś dobrą ofertę to proszę o info ;) Może być PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności