Skocz do zawartości

Zmienmy zdanie o polakach

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu artykulu na temat niecheci niemcow do polakow wpadlem na pomysl. Przeczytajcie ten kawalek:

https://kiosk.onet.pl/art.html?NA=7&ITEM=11...1183842&KAT=239

Pamietacie akcje wyszukan w Google dla slowa kretyn?

Zrob to samo dla slowa: Polen witze

A moze zmienic rezultat wyszukan dla Polen Witze?

Jezeli zabierze sie za to kilka osob to nie powinno byc problemow. Przejrzalem wyniki wyuszkiwania dla slowa kluczowego POlen Witze i wiem, ze to mozna latwo zrobic.

Trzeba zrboic 2 kroki:

1. Stowrzyc strone (np. na temat walorow turystycznych POlski) zoptymalizowana pod kontem wyszukiwarek dla slowa Polen witze (slowa kluczowe: w tekscie, w meta tagach, w tytule, w url,w alt tagach itd). Ten krok juz powinien wystarczyc do wdarcia sei do pierwszej piatki.

strony w czolowce maja slaby PageRank i sa slabo zoptymalizowane.

2. Jezeli linkuje sie do tego kilka stron to nie powinno byc problemow. (tak jak nie bylo problemow ze slowem kluczowym w Google: idiota:)

Ja niestety mam za malo wolnego czasu, aby stworzyc strone, ale sluze rada i pomoca. Strona nawet nie musi byc po niemiecku!

Mozemy przechytrzyc niemieckie uprzedzenia!!!

Czy ktos jest chetny do tego projektu?

niemieckich uprzedzen nie przechytrzysz googlem. to glupi pomysl, ocierajacy sie wrecz o nacjonalizm (oni nas, to my ich). sam zaproponowales strone o walorach turystycznych polski. zrob strone o cechach narodowych polakow - zareczam ci, ze chwalic sie nie bedzie specjalnie czym.

"i can handle it without linking :)"

Ja wcale nie uważam że to głupi pomysł na pewno byłoby to pożyteczniejsze niż pozycjonowanie pod słowem kretyn i innych "wielkich".

Może i googlem nie przechytrzysz uprzedzeń, ale się zrobi w tym kierunku mały krok.

Chociaż trudno przekonywać, że się nie jest wielbłądem...

...

niemieckich uprzedzen nie przechytrzysz googlem. to glupi pomysl, ocierajacy sie wrecz o nacjonalizm (oni nas, to my ich). sam zaproponowales strone o walorach turystycznych polski. zrob strone o cechach narodowych polakow - zareczam ci, ze chwalic sie nie bedzie specjalnie czym.

Oczywiscie, jak zwykle najlepiej nic nie robic.

Co ty opowiadasz, mozna napisac o dobrych cechach polakow (najlepiej zrzecz sie obywatelstwa), ale wiecej polotu mialoby stworzenie lub linkowanie sie do strony o walorach turystycznych.

Jezeli chodzi o "przechytrzenie", to mialem na mysli dobra optymalizacje.

poza tym prosze mi nie mow co moge zrobic z Google, a co nie.

Ja wiem co sie da zrobic, a co nie.

To jak najbardziej da sie zrobic i jezeli mialbym chociazby kilka godzin tygodniowo wiecej zrobilbym to nawet sam.

Ale do tego projektu ze wzgledu na jego charakter powinno sie dolaczyc jak najwiecej osob.

Pokazmy, ze nie mozna sie z nas tak dowoli naigrywac!

To wcale nie bedzie chamskie tylko zart w rodzaju akcji kretyn, albo miserable failure, lub "french military victories" (wlasnie - sprawdzcie te hasla na google).

Strony, ktore sa na pierwsyzch miejscach dla keyword Polen witze nie maja prawie wogole optymalizacji i maja bardzo slaby PR (2-3).

Keine problem, meine Damen und Herren. ;)

Ja wcale nie uważam że to głupi pomysł na pewno byłoby to pożyteczniejsze niż pozycjonowanie pod słowem kretyn i innych "wielkich".

Myslisz sie ;). Akcja kretyn ma szeroki wymiar spoleczny i nalezy robic wszystko aby weszla na stale do swiadomosci wszystkich Polakow.

niemieckich uprzedzen nie przechytrzysz googlem -- >

poza tym prosze mi nie mow co moge zrobic z Google, a co nie. 

Ja wiem co sie da zrobic, a co nie.

eh... chyba mnie w ogole nie zrozumiales. nie samymi komputerami czlowiek zyje. mialem na mysli to, ze pozycja no1 nie zmieni swiadomosci Niemcow na nasza korzysc. mozna ten problem potraktowac jedynie na zasadzie zaspokojenia ambicji patriotycznych (wypozycjonowac strone o Polakach na top).

Pokazmy, ze nie mozna sie z nas tak dowoli naigrywac!

... albo raczej nie dawajmy innym powodow do naigrywania sie, to z pewnoscia przestana. nie chodzi tu o 'nic nie robic' - bo zrobic mozna bardzo wiele, ale nie w wymiarze internetowo-komputerowym, tylko najpierw w spolecznym (co sie zreszta pozniej w internet samo przeniesie).

"i can handle it without linking :)"

eh... chyba mnie w ogole nie zrozumiales. nie samymi komputerami czlowiek zyje. mialem na mysli to, ze pozycja no1 nie zmieni swiadomosci Niemcow na nasza korzysc. mozna ten problem potraktowac jedynie na zasadzie zaspokojenia ambicji patriotycznych (wypozycjonowac strone o Polakach na top).

Jak najbardziej zgadzam sie, ze nie samymi komputerami czlowiek zyje, ale tez one wspoltworza obecna rzeczywistosc.

Internet w coraz wiekszym stopniu jest srodkiem opiniotworczym, wiec czemu tez z tego nie skorzystac?

Samo "swiecenie" dobrym przykladem nie jest wystarczajace.

Trzeba to tez umiec wypromowac.

A kto by potrafil to lepiej zrobic niz czytelnicy forum Pozycjonowaaie i optymalizacja.

Nie ma na co czekac, az szczesliwym trafem jakis olsniony niemiec napisze strone pochwalna na temat polakow.

Tutaj trzeba ruszyc z miejsca.

Czy ktos ma jakies sugestie lub pomysly?

Strona by musiala byc po niemiecku, bo inaczej w google.de i tak by sie pokazywala jakas niemiecka strona przed polska, a tu chyba chodzi o wyniki niemieckie ;)

Wypozycjonowac strone na to haslo to nie jest zaden problem, bo wystarczy garstka linkow do tego. Nie jest naweet w najmniejszym stopniu konkurencyjne haslo (dopoki soczysta.pl sie o tym nie dowie ;))

Wiec, nie widze zadnych przeszkod zeby to zrobic, ale ja nie znam niemieckiego na tyle zeby cos sensownego napisac (co najwyzej moge przeczytac po niemiecku osiagi samochodow w magazynach), i dlatego nie moge sie tym zajac.

Byloby dobrze gdyby strona byla po niemiecku, ale zeby znalezc sie w wynikach google. de strona wcale nie musi byc po niemiecku.

Nawet jezeli wejdziesz na google.de to niemiecki nie jest domyslnym jezykiem. Google podaje wyniki z calej sieci, a dopiero po zaznaczeniu "seiten auf Deutsch" zwraca wyniki po niemiecku.

To tez nie jest raczej problem, bo chyba wystarczy zadeklarowac w meta tagach jezyk niemiecki.

co najwyzej moge przeczytac po niemiecku osiagi samochodow w magazynach

To tez nie jest takie potrzebne bo niemcy moga sie pochwalic zaledwie kilkoma samochodami. Reszta to przyrzady do przemieszczania sie.

Nie to angielska i amerykanska motoryzacja ;)

Byloby dobrze gdyby strona byla po niemiecku, ale zeby znalezc sie w wynikach google. de strona wcale nie musi byc po niemiecku.

Kiedys na forum mielismy temat hasla leasing i tam bylo to przedstawione, ze nie koniecznie musisz wybrac tylko strony w danym jezyku zeby sie pokazywaly takie ;)

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic802.html

To tez nie jest takie potrzebne bo niemcy moga sie pochwalic zaledwie kilkoma samochodami. Reszta to przyrzady do przemieszczania sie.

Nie to angielska i amerykanska motoryzacja

Tu sie z Toba zgodze, ale kiedys jak bylem w Polsce, to magazynow samochodowych nie bylo tak wiele polskich, ale za to niemieckie byly calkiem niezle.

Jednak Motor Trend bije je wszystkie i tak. ;)

fakt teksty musialy by byc po niemiecku ale wystarczy zebysmy sie zglosili do organizacji turystyki zajmujacej sie promocja polski na swiecie i przedstawili pomysl bez uzcia terminow "google bomb" ;)

mysle ze na jednym hasle nie ma co sie ograniczac mozemy zrobic to na dosc popularne niemieckie hasla takie jak urlop, wczasy itp tak zeby ta strona miala konkretny wymiar

ale od poczatku musimy ustalic ze jest to projekt non profit

Check email deliverability tool Maildog

fakt teksty musialy by byc po niemiecku ale wystarczy zebysmy sie zglosili do organizacji turystyki zajmujacej sie promocja polski na swiecie i przedstawili pomysl bez uzcia terminow "google bomb" ;) 

mysle ze na jednym hasle nie ma co sie ograniczac mozemy zrobic to na dosc popularne niemieckie hasla takie jak urlop, wczasy itp tak zeby ta strona miala konkretny wymiar 

ale od poczatku musimy ustalic ze jest to projekt non profit

MElassa, swietny pomysl. Wlasnie takie podejscie jest konstruktywne, a nie pieprzenie kotka przy pomocy mlotka.

Idee trzeba rozwinac. Napisz czy znasz moze jakies ciekawe organizacje ktore, to organizuja.

Slowo Urlop moze byc bardzo trudne, bo w Niemczech to jest duzy biznes, ale na pewno mozemy wywalczyc cos w innych specyficznych frazach.

Jakies pomysly?

wlasciwie informacje juz sa i taka strona zyje jedynie co mozna zproponowac to zmiana layotu, zrobienie katalogu stron turystycznych w oparciu o jakis darmowy skrypt, no a przedewszystkim pozbycie sie frameset, dobrze tez by bylo odpalic forum z tym ze tutaj trzea by bylo niemca lub tez nawiazania blizszej wspolpracy z POT

https://www.polen-info.de/

caly czas uwazam ze jak mamy grac to o fraze wczasy ;) albo urlop zajmie to dluzej ale bedzie wiekszy odbior

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności