Skocz do zawartości

Spadek w wynikach a język strony

erotiksite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam następujące pytanie ...

strona w wynikach wyszukiwania na 2 ważne frazy była na 3 i 4 stronie.

Wykupiłem blasta z xrummera ( więcej tego błędu nie popełnię ) dzień po wykonaniu blasta moja strona spadła w wynikach na 16 i 12 stronę a przy nazwie strony pojawiło się "tłumaczenie strony" co pojawia się przy wynikach zagranicznych stron.

Czy jest możliwe że google uznało moją stronę za obcojęzyczną przez to że nagle pojawiło się do niej sporo linków z zagranicznych for dyskusyjnych itd i to spowodowało że moja strona spadła w wynikach ?

Wie ktoś jak sobie z tym poradzić ?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przerobiłem podobną sytuacje kilkakrotnie.Nie ma to nic wspólnego z blastem.Taka sytuacja spotykała mnie przy obcojęzycznych stronach kiedy były stosunkowo swieże.Po dodaniu większej ilości mocnych linków spoza danego obszaru dochodziłem do Top 10-15 po czym wskakiwało "tłumaczenie strony" i wielki spadek.Jedynym sposobem było i chyba jest zdobycie linków z tego kraju gdzie pozycjonujesz.Po jakimś czasie ( średnio 1-2 misiące ) strona wracała na poprzdnią pozycję i potem nie było już problemu ze zdobywaniem pozycji.Ale na chwile obecną jedyne co moge Ci poradzić ,na podstawie swoich doświadczeń , to linki z danego obszaru geo.Po jaimś czasie ,kiedy G. już na stałę zainstaluje Twoją stronę w danym obszarze będziez mógł dodawać co dusza pragnie.Przynajmniej tak było kilka razy w moim przypadku.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

it_management

Adresu strony z wiadomych względów podawałem na forum raczej nie będę ;)

Blast został wykonany 4 dni temu, kupiony na allegro

Dzień po otrzymaniu raportu gdzie zapostował xrummer strona spadła w wynikach o jakieś 12 stron oraz pojawiło się obok adresu strony " Tłumaczenie strony ".

Tak to wyglądało i dalej się utrzymuje, dlatego nie jestem zadowolony z blasta.

Nie pozycjonuje stron zawodowo, nie zarabiam na tym więc nie mam powodów by urządzać tutaj jakieś prowokacje czy zabierać komuś klientów na usługi.

dudi64

Wielkie dzięki, faktycznie może tak być, będe się starał zbierać linki z polskich stron. :)

...

Wykupiłem blasta z xrummera ( więcej tego błędu nie popełnię ) dzień po wykonaniu blasta moja strona spadła w wynikach na 16 i 12 stronę a przy nazwie strony pojawiło się "tłumaczenie strony" co pojawia się przy wynikach zagranicznych stron.

Najwiekszym błedem było skorzystanie z Xrumera, teraz musisz ratować co zostało, kataloguj strone mocnymi katalogami może ci sie uda wyjśc z opresji

Marketing internetowy dla firm

Może ma na to wpływ wiek domeny ? domena ma miesiąc , góra 2 miesiące.

60 dni ? liczba chyba trochę przesadzona :)

W tematach o xrummer często można przeczytać posty jak to po 2 dniach a nawet po 1 dniu widać poprawę pozycji, nie mówię tu od razu o TOP 3 ale spadek o 12 stron to raczej mało pozytywny efekt + wydane pieniądze.

60 dni ? liczba chyba trochę przesadzona :)

Niekoniecznie, bo może tyle trwać filtr z Xrumera

...

W tematach o xrummer często można przeczytać posty jak to po 2 dniach a nawet po 1 dniu widać poprawę pozycji,....

W takie cuda żaden staty wyga nie wierzy a TY na własnej skorze przekonałeś się ze to nie prawda, na przyszłośc ostożniej podchodź to anonimowych opini

Nie mam nic do XRUMERA ale w Twoim przypadku to było najgorsze z możliwych rozwiązań. Strona utraciła swoją geolokalizację i przez to straciła pozycję w wynikach w danym kraju. Ratunkiem może być jedynie zdobycie mocnych linków ze stron z kraju, na którym Ci zależy. Jeżeli dostałeś 20.000 linków z forum rosyjskich albo for z USA to ciężko Ci będzie uratować stronę :) jeżeli zależy Ci na pozycjonowaniu w innym kraju.

Jest to niestety przykład tego, że XRUMER to nie złoty środek na każdą stronę.

Pierwszy raz slysze o takim zjawisku. Wiekszosc stron pozycjonujemy zagranicznymi linkami (nie tylko z xrumera) i taka sytuacja nie miala miejsca.

tak się dzieje prawie zawsze jak masz mało tekstowego contentu na stronie i mocno podlinkujesz z zagranicy

pojawia się wtedy link do tłumacza, strona przestaje być widoczna przy ustawionym "tylko język polski"

Wiek domeny nie ma znaczenia. Byc moze osoba ktora wykonala blast nie ma doswiadczenia. Tym rozni sie jeden blast od drugiego .. doswiadczeniem osoby wykonujacej i baza for.

Daj znac na pw to pozwole Ci ocenic czy blast byl wykonany prawidlowo.

Xannie - usluga jest nierowna usludze , jak w kazdej branzy .

Xrumer potrafi dac efekt w ciagu 24-48h i jest to potwierdzone przez wielu forumowiczow. Proponuje Ci Xannie zebys sam zamowil u nas blast i publicznie opisal wyniki w przeciagu 1-90 dni od daty blasta.

Filtr z Xrumera ? A co to za nowe zjawisko ? Strona mogla miec FSB ... generalnie 4 dni to zbyt krotki okres czasu zeby cokolwiek oceniac.

...

Daj znac na pw to pozwole Ci ocenic czy blast byl wykonany prawidlowo.

...

Niezła wymówka na xramera :) blast był wykonany nie prawidłow prez co strona furkła w wynikach, wiemy bedziesz bronił go do ostantniej kropli krwi bo zarabiasz na blastach ale ak wiekszosc mówi ze to narzedzie nie nadaje się na Polski rynek to chyba coś w tym jest,

Widziałem juz na własne oczy pare stron "pocharatanych" xrumerem i wiem jedno że : użycie xrumera grozi śmiercią ale najlepiej jak młodzi sie sami przekonają ;)

Xrumer potrafi dac efekt w ciagu 24-48h i jest to potwierdzone przez wielu forumowiczow. Proponuje Ci Xannie zebys sam zamowil u nas blast i publicznie opisal wyniki w przeciagu 1-90 dni od daty blasta.

Widziałęm i obserowałem ten efekt w konkursie na pzycjonowanie "atrakcje turystyczne w Pieninach" w którym brałeś udział, wiec wiem o czym mówie

https://www.seoparty.net/news/artykuly/uwag..._grozi_smiercia

W chwili obecnej nie mogę pokazać "spalonych" (zafiltowanych) domen tym narzędziem

A co takiego stoi na przeszkodzie?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności