Skocz do zawartości

Zaplecze a domeny

rroarr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ponieważ to moj pierwszy post hello:)

Przejdzmy teraz do sedna sprawy...

Zamierzam powoli stworzyć zaplecze pod moją tematyczną stronę która jest na ukończeniu. Chce stworzyć 7-8 serwisów pod dobrymi domenami generycznymi. Pojawia się pytanie (może lamerskie więc wybaczcie z góry) czy jeśli wszystkie domeny będą zarejestrowane w jednym koncie np w nazwa.pl google nie potraktuje tego jako spam i całe moje zaplecze będzie skazane na porażkę. O ile pamiętam dane abonenta przy domenach w nazwa.pl nie wyświetlają się w whois ale może nie jest to prawdą. W przeciwnym razie musiał bym zakładać konta na nazwie az itd za kazdym razem na innego abonenta co wydaje sie delikatnym hardcorem. Moze wystarczy żeby serwisy byly postawione na innym hostingu (inny IP) zeby wszystko bylo cacy? Dzięki wielkie za wszystkie pomysły uwagi :)

Mamy ponad 800 domen, w czesci whois jest widoczne w czesci nie (np. namecheap ) . Nie zauwazylismy zadnej roznicy w traktowaniu domen przez Google, wiec uwazam ze jest to mit niczym nie poparty.

Co do ip : z testow przez nas wykonanych wynika ze warto korzystac z roznych ip (jesli ip roznia sie C klasa to jest to na plus )

przy zakupie domen jeżeli będziesz je odnawiał po roku zwróć uwagę na ceny odnowień.

z adresami IP wcale niekoniecznie muszą się różnić C klasą, wystarczy odstęp o kilka oczek w ostatniej klasie,

teoretycznie może się zdarzyć zakup 2 kont w różnych firmach i adresy będą się różnić tylko o jedno oczko.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Domenę można kupic o jednego rejestratora np Nazwy

Nazwa to akurat jedna z najdroższych firm na rynku. Kup domeny w OVH, a hosting w OmniHOST i masz wszystko czego potrzebujesz za naprawdę przyzwoite pieniądze.

najlepiej kupić seo hosting z jakąś pulą 10 adresów IP.

Najlepsza opcja, bezsensu kupować pod taki coś 7-8 różnych hostingów:)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Domenę można kupic o jednego rejestratora np Nazwy

Nazwa to akurat jedna z najdroższych firm na rynku. Kup domeny w OVH, a hosting w OmniHOST i masz wszystko czego potrzebujesz za naprawdę przyzwoite pieniądze.

Racja nazwa jest droga (ale i bezawaryjna i dobry kontakt :P. To był przykład. OmniHOST nie znam. Dają radę?

Bo ostatnio trochę testowałem (netarteria, linuxpl, szybki-serwer). Ta ostatnia firma wypadła najgorzej - strony padają nawet kilka razy dziennie... :/ a pozostałe są ok!

Z niedrogich hostów pod zaplecze z których korzystam obecnie najlepiej wypada neteasy.pl tania pula ip. jak scuttle zarzynały serwer to dostałem info z logami i miałem spokojnie czas na reakcję. Przez ostatni rok był chyba jeden krótki pad. Kontakt szybki i dobry. Choć ja nie jestem zbyt wymagający jeżeli chodzi o hosta pod proste zaplecze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności