Skocz do zawartości

Drastyczny przyrost site, czy warto odindeksować

Heniek22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanko, był taki czas że serwis mój miał site 50, 000. Przyszedł czas że zaczęto wprowadzać w nim poprawki, nowe kombinacje, site wzrósł do 550,000. Mam teraz takie pytanko, site wzrósł drastycznie w niedługim czasie, nie przybyło linków wiele, zastanawiam się coraz bardziej nad wyindeksowaniem zbędnych stron których jest dużo około 200,000 i nie przedstawiają żadnej wartości. Pytanie mojej dotyczy jak google potraktuje takie zabawy. Czy warto pozbyć się tych śmieciowych stron, czy zostawić już ten bałagan takim jaki jest. Najgorsze jest to, że ruch na stronie zamiast wzrosnąć to spadł, ale ostatnio dużo podobnych serwisów notuje spadki.

https://dobrykatalogstron.pl/ - jak sama nazwa wskazuje. A tutaj drugi na Arfoo.

Ja w takich wypadkach najpierw myślę jak zwiększyć unikalność takich podstron, aby złapać kolejne wejście z long taila, a gdy nic nie da się zrobić - noindex.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

.... site wzrósł do 550,000. ...

to że tyle ci pokazuje site nie musi oznaczać ze tyle go masz, google nie jest idealne ma swoje błedy i zongi, parametr site czesto płata figle

google nigdy nie pokaże prawidłowo parametru link, wcale nie jest powiedziane że pokazuje prawidłowo parametr site

Marketing internetowy dla firm

to że tyle ci pokazuje site nie musi oznaczać ze tyle go masz, google nie jest idealne ma swoje błedy i zongi, parametr site czesto płata figle

Właśnie Xann dobrze mówi - weź sobie spory nawias na to co Ci pokazuje polecenie site.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności