Skocz do zawartości

Jak ratować zafiltrowaną stronę firmową?

proseo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie...

Postanowiłem wypozycjonować stronę mojej firmy. Jak wiadomo trzeba szukać klientów gdzie sie da... fraza, którą wybrałem nie jest taka trudna.

No więc nasza firma miała od dawna stronę (kilka lat w sieci kilka backlinków itp...) Czytałem forum bardzo długo i większość z was używa tutaj SWLI... jako, że strona jest dość stara nie bałem się ich użyć...

Kupiłem trochę pktów e-weblinka bo mi się wydawał najlepszy(do czasu). Ustawiłem SWLa na wybrane frazy i po 2 tygodniach strona zaczęła się pokazywać na trochę wyższych pozycjach( przeskoczyła z 53 na 42)... ucieszyłem się niestety tydzień później zniknęła z pierwszej 300 wyników !!! Zamiast pomóc zaszkodziłem mojej stronie... jak to teraz odwrócić... próbowałem kupowania linków na allegro od innych stron tematycznie pokrewnych ale na razie nic się nie zmienia... ile to potrwa??

...Czytałem forum bardzo długo i większość z was używa tutaj SWLI... jako, że strona jest dość stara nie bałem się ich użyć...

No niestety pozycjonowanie to nie SWL, to złożony proces gdzie jednym z elmentów moze byc SWL, nieumiejętne pozycjonowanie strony przynosi wiecej szkód jak kożyści

Wiem że to wydaje się proste typu kupie pkt przywale linkami i już pozycje rosną - niestety w zyciu tak pieknie nie ma !!!

teraz staraj się zdobyć koniecznie "bardzo mocne" linki albo kup nowy adres i zacznij wszysko od nowa powoli albo zleć to pozycjonerowi

Marketing internetowy dla firm

Zwykle trzeba odczekać od kilku dni do tygodnia, google ma różne czkawki i wahnięcia. Mi na przykład czasem z top 10 na frazę raczej konkurencyjną wylatuje strona z PR3 po czym po 1-2 dniach wraca.

Mam sporo stron w SWL zarówno stałych jak i rotacyjnych i jakoś nic im się specjalnie nie dzieje choć w wynikach raczej się nie wybijają. SWL rotacyjny tak jak już było pisane służy raczej do dopalania.

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

Po pierwsze jak domena nie była linkowana nigdy to się zaczyna ją linkować tak samo jak nową domenę zwiększając co jakiś czas przyrost linków i obserwując cały czas co się dzieje.

Po drugie nie zaczyna się nigdy linkowania od rotacyjnych linków

Po trzecie najgłupszą rzeczą jaką można zrobić to przestać linkować domenę co załapała filtry, jak nie przecholowałeś za mocno z nimi to po 2-3 miesiącach filtry zejdą, a strona się znajdzie na wyższych pozycjach.

Po czwarte nie linkuje się tylko na 3-5 pozycjonowane frazy i warto poczytać trochę o podstawach zanim się cokolwiek zacznie robić z witryną.

Po piąte ....

Co możesz teraz zrobić ? Wstrzymał bym się z kupnem nowej domeny i dalej linkował tą stronę różnicując bardziej anchory, postarał bym się o lepszą jej optymalizację i częściej w niej zamieszczał nowe treści, zaczął linkować także podstrony i postarał się jak już ktoś pisał o kilka bardziej wartościowych i tematycznych linków. Po trzech miesiącach jak się nic nie zmieni zaczął bym się dopiero martwić i kombinować z nową domeną.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności