Skocz do zawartości

Zaplecze na subdomenie

blown

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam zamiar stworzyć sobie nowe zaplecze o całkiem różnych tematach. Nie chce wykupować 100 nowych domen bo potem się nie wypłacę. Chce kupić jakąś fajną unikalną domenę np: ble.pl i tworzyć subdomeny (na rożnych serwach) np: pilkanozna.ble.pl, koszykowka.ble.pl, sport.ble.pl - czy google będzie rozróżniało te strony czy zaliczy jako jedną? Bo chyba w taki sposób o wiele taniej można zbudować zaplecze.

Dzięki z góry za odpowiedź.

możesz wydelegować subdomeny na inne serwery-IP ale jeżeli chcesz zrobić tylko kilka subdomen, możesz śmiało zostać przy jednym IP.

Teraz Ci powiem sekret :

Na głównej domenie postaw wartościowy serwis, zgodny z wytycznymi Guugla, zrobiony pod użytkownika itd , a wtedy możesz na subdomeny ładować zaplecze różnej jakości (najczęściej te kiepskie) :-)

Wtedy jak coś Google zbanuje Ci subdomenę/subdomeny ale główna zostanie, wtedy zawsze możesz dorobić parę nowych subdomen :)

NIGDY nie rób na odwrót :)

• 3 tygodnie później...
a co jezeli na glowna strone nie wrzuce nic? tylko same subdomeny, google zbanuje moja glowna skoro tam i tak nic nie ma?

Kolega pytał czy domena główna dostanie bana jeśli nic na niej nie umieści, odpowiedź - nie dostanie ale teraz widze ze pytanie wiaze sie z poprzednim postem kolegi fikas więc jeśli wprowadziłem w błąd to sorki. Lepiej robić wartościowe zaplecze wtedy ban nie bedzie straszny ;-)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności