Skocz do zawartości

Kilka pytań

Zawleka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam kilka pytań na , które mam nadzieje pomożecie mi odpowiedzieć. Mianowicie.

1. Google zindeksowało moją stronę, ale w opisie strony jest tylko napis " Click here " i adres do strony, adresem tym jest www.granet.pl

2. Analizując strone narzędziem https://www.widexl.com/remote/search-engine...g-analyzer.html napotkałem się na pare poważnych błędów, które nie wiem jak naprawić mianowicie.

- Title relevancy to page content is fair.

The Title relevancy to page content is 58%.

- Keyword relevancy to page content is terrible.

The keywords relevancy to page content is 25%.

- Found no robots meta tag.

This tag is not really required but helps spiders to index the web page.

Co do meta tagu dla robotów to jaki to tag, bo pierwsze o nim słysze, co do 2 pierwszych błędów czekam na porady.

Oraz jak zrobić aby google przy indeksowaniu mojej strony dodawało do niej wpis taki jak chcę, a nie pierwsze wyrazy ze strony, bo w moim przypadku to wychodzi coś takiego : Witamy na strone firmy Granet || Zapraszamy do zapoznania siê z nasz± ofert±

select language w itamy pañstwa na stronie firmy granet . jeste¶my firm± zajmuj±c± siê tworzeniem stron internetowych oraz wykonywaniem us³ug graficznych. nasz± firmê tworz± kreatywni m³odzi ludzie, ...

https://granet.pl

Mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiązać te problemy, oraz może dacie jakieś porady. Był bym bardzo wdzięczny i pozdrawiam. To mój pierwszy post tutaj miejmy nadziję, że nie ostani.

1. Google zindeksowało moją stronę, ale w opisie strony jest tylko napis " Click here " i adres do strony, adresem tym jest www.granet.pl

Robot posiada inną wersję strony. Jako początkujący pewnie nie wiesz co to jest cloaking, ale z tym charakterystycznym "click here" się już spotkałem i możliwe, że firma u której kupiłeś hosting oszukuje Cię, zbierając Twoje linki.

Analizując strone narzędziem (...)

Użyj więc głowy a nie narzędzia. :hello:

Found no robots meta tag.

Możesz dodać:

<meta name="robots" content="index,follow">

albo lepiej:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="INDEX,FOLLOW">
<META NAME="MSNBOT" CONTENT="INDEX,FOLLOW">
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX,FOLLOW">

- dlaczego drugie jest lepsze od pierwszego, znajdziesz w moich postach na forum.

Pozdrawiam, J.

Też raczej nie , tak więc jak temu zaradzić

89730[/snapback]

jak dla mnie wszystko jest ok sprawdź TUTAJ

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Google indeksuje (zaczytuje) strony co jakis czas...

Majac mało linków kierujących do Twej strony, nieczesto tam zagląda...

To co widzisz jest efektem zaindeksowania tego co bylo na domenie zaraz po jej postawieniu. Teraz to musi troche potrwac nim wyindeksuje poprzednia (starą) zawartość.

Poczytaj o linkach i dodawaj linki.. bądź cierpliwy, czytaj forum.

[edyta]

Zaraz... gdzies juz pytales o to samo... juz uzyskales odpowiedz... poszukam.

[edyta2]

tu pytales o to samo...

Zapoznaj sie z regulaminem i nie śmieć na forum (czytaj tez odpowiedzi do swoich tematow)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=9947

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności