Skocz do zawartości

Najczestrze grzechy firm pozycjonerskich

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

4. Brak wiedzy w dziedzinie, w której świadczy się dana usługę, przez co albo Klient traci czas (a nawet i pieniądze, jak płaci za pracę bez efektu) i czasami jest w gorszej sytuacji niz był przed podjęciem współpracy.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tak ja wiem, ale dla mnie, to jest jedna z najbardziej świńskich rzeczy jakie robią niektóre firmy "pozycjonerskie". Bo w takim razie za co ja płacę? Za to żeby być w TOPie przez pół roku czy rok? Pozycjonowanie powinno przecież przynosić długotrwały efekt. Wiadomo, że jak nic nie będę robił ze stroną, to ona będzie powoli spadać w wynikach. Ale nie może być tak, że przestaje płacić i strona znika...

Edit.

To jest tak jak bym komuś zapłacił za wykonanie czegoś, a następnie ten ktoś zabrałby mi efekt swojej pracy (to za co już przecież zapłaciłem)...

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

T-1000 człowieku, a coś ty myślał, że pozycjonerzy to jakaś akcja humanitarna?

Patrz na umowy a nie pieprz głupot.

edit: płacisz, masz, nie płacisz, nie masz. Proste no nie? Co za mentalność trzeba mieć żeby tego nie ogarniać... ;/

Mojemu znajomemu na hotelowa stronę podpięli SWL i "pozycjoner" mówi ze to podnosi top jego strony w Google:)Starałem się jemu wytłumaczyć ze to paranoja i gość wyłącznie nabija sobie punkty, ale niestety on wierzy "pozycjoneru" a nie restauratory z pasja internetowa:)

T-1000 idź do fryzjera i powiedz, że robote spartolił bo włosy rosną, a Ty zapłaciłeś raz za ścięcie i chcesz by nie rosły już :P

Normalną praktyka jest, że po zakończeniu współpracy usługodawca zabiera swoje zabawki. Są jednak firmy, że częśc pracy pozostaje i strona się trzyma (wpisy na forach, katalogach , preclach itd), czasem trzyma sie jeszcze długo, czasem stoii jak wmurowana, a czasem leci w dół.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Edit.

To jest tak jak bym komuś zapłacił za wykonanie czegoś, a następnie ten ktoś zabrałby mi efekt swojej pracy (to za co już przecież zapłaciłem)...

To tak jakbyś zapłacił jeden raz abonament za telefon i powiedział "przecież już za telefon zapłaciłem-w tamtym miesiącu"

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

T-1000 ma rację. Ale dla niektórych pozycjonerów jest to normalne, aby przywizać klienta jak najdłużej do siebie, a potem jak nie płaci i strona spadnie (a to źle wpływa na dalsze pozycjonowanie jak zniknie raptownie kilkanaście tysięcy linków) to niech się martwi. Takiego pozycjonera wiecej nic nie obchodzi.

Sam takich praktyk nie stosuję i z pewnością nie dodaję takich stron do własnego zaplecza a zdobywam stałe linki. Fakt, kosztuje to trochę, ale klient jest zadowolony. Ci co pozycjonują wiedzą jak to się robi, a ci co liczą tylko na własne zaplecze dużo nie zwojują (przynajmniej przy tych trudniejszych frazach).

Dlatego jak podpisuje się umowę, trzeba patrzeć co się podpisuje (tak jak powiedział kikasek). Nie jest sztuką wypozycjonować stronę na wysoką pozycję, ale sztuką jest tak wypozycjonowac aby wysoka pozycja zachowała się jak najdłużej.

PS. Pozycjonowanie można podzielić na dwa:

a) jak płacisz masz pozycję, nie płacisz pozycję tracisz

:P płacisz pozycja rośnie w wyszukiwarce, przestajesz płacić pozycje dalej się utrzymują przez długi okres

@kikasek - a gdzie ja piszę, że to ma być akcja humanitarna? Ja rozumiem, że nikt nie będzie trzymał za darmo moich linków na swoim zapleczu, ani nie będzie marnował punktów SWL. To chyba oczywiste. Ale są na szczęście też normalne firmy, które oprócz tego katalogują, preclują itp. Wtedy efekt jest trwały i utrzymuje się jeszcze przez jakiś sensowny czas po zakończeniu umowy. Wtedy wiem za co płacę.

Dla mnie wykorzystywanie wyłącznie własnego zaplecza + SWL jest po prostu nieuczciwe wobec klienta i ja osobiście nie skorzystałbym z usług takiej firmy, koniec kropka. Zgadać się nikt ze mną nie musi.

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności