Skocz do zawartości

Zaplecze a użyte skrypty

zajacgd

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu, w którymś z wątku przeczytałem wypowiedź, w której autor mówił, że ma zamiar stawiać zaplecza na różnych skryptach, bodajże Joomli, WP, Drupalu i jakichś sklepach. Wychodziło z tego, że to oczywistość, szczególnie, że nikt później do tego nie wracał.

Ale ja w tym wszystkim czegoś nie rozumiem. Rozumiem: różne domeny, ip, klasy ip i przede wszystkich różna treść i design, w tym grafy do niego użyte. Ale co ma do tego skrypt. Przecież np. taka Joomla czy WP to strony na nich postawione liczyć pewnie można w milionach, więc idąc tym tokiem myślenia, to każda strona na Joomli czy WP może liczyć, że coś ją złego spotka ze strony wyszukiwarek i że najlepiej robić każdą stronę na oryginalnym skrypcie. Ale to brzmi absurdalnie. Czy też czegoś nie wiem?

Nie chodzi o to, że strona na jakimś skrypcie może dostać bana. Chodzi o urozmaicenie linków - różne strony, skrypty, IP, precle, katalogi, sklepy...

Wtedy linki wyglądają na bardziej naturalne.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Nie chodzi o to, że strona na jakimś skrypcie może dostać bana. Chodzi o urozmaicenie linków - różne strony, skrypty, IP, precle, katalogi, sklepy...

Wtedy linki wyglądają na bardziej naturalne.

Jeśli o to chodzi, to coś w tym jest :) Choć nie trzeba używać aż tak różnych skryptów, ale to kwestia treści, tematyki i struktury strony. A moje pytanie się wzięło jak widać ze złego odczytania, bo od razu sobie pomyślałem, że w tej kwestii jest, coś czego jeszcze nie wiedziałem. :)

Jeśli będziesz chciał postawić 10 stron zapleczowych to wg mnie nie ma co się bawić w różne skrypty - stawiaj to co najszybciej i najwygodniej postawisz :)

Więcej czasu zejdzie na zrozumienie danego CMS'a niż z tego pożytku będzie. Niektóre strony linkowane są np. z samych precli postawionych na WP i zapewne im to nie szkodzi :)

Ja osobiście też bym się w to nie bawił. Ile takich serwisów musiałbym zrobić żeby zyskać zróżnicowanie? Setki? Tysiące? Przy mniejszych ilościach i tak to zginie w gąszczu innych linków.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Ja osobiście też bym się w to nie bawił. Ile takich serwisów musiałbym zrobić żeby zyskać zróżnicowanie? Setki? Tysiące? Przy mniejszych ilościach i tak to zginie w gąszczu innych linków.

Dokladnie, no chyba ze dla samego siebie nie moglbym zniesc monotoni ciagle tych samych paneli, itd Jezeli content, serwer, rejestrujacy domene sa rozni, i nie ma crosslinkowania, jakie moze miec znaczenie skrypt strony, poza technicznymi aspektami ulatwiajacymi sybkosc obslugi czy modyfikacji?

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności