Skocz do zawartości

Email do dodającego stronę

Rekomendowane odpowiedzi

Dostaję informację od użytkowników którzy skarżą się że nie dodawali żadnych stron do katalogu jednak, ich email widnieje przy określonych pozycjach i na ten email przychodzi informacja o dodaniu lub nie do katalogu jakiejś strony.

Proponuję zrobić jakieś zabezpieczenie (i tu prośba do programistów) aby użytkownik musiał potwierdzić że email który wpisał należy do niego. Można to zrobić na podobnej zasadzie jak na forum phpBB gdzie nowy użytkownik musi potwierdzić swój email, i dopiero wtedy strona zacznie się wyświetlać.

Przykładowa zasada działania:

1. Administrator zatwierdza stronę.

2. Wysyłany jest email do użytkownika o zatwierdzeniu strony i obowiązku kliknięcia w określony link wtedy strona zacznie się wyświetlać. Ma na to 14 dni.

3. Informacja dodatkowa (Jeżeli nie wysyłałeś strony www do katalogu zignoruj tę wiadomość lub kliknij w link) Tutaj następny link tym razem powodujący wykasowanie już zaakceptowanej przez administratora strony www z katalogu.

W panelu administratora podawane są dodatkowe informacje o stronach oczekujących.

Nie wiem czy to dużo czy mało pracy dla programistów ale na pewno by się przydało i zaoszczędziło nerwów użytkownikom i administracji.

Dodatkowym atutem może być możliwość blokowania oprócz fraz i www emaila użytkownika.

Pozdrawiam

Unikalny darmowy moderowany Katalog stron PR 2

Interesujesz się grami zapraszam na Forum gry PR 3

SEO katalog

wysyla takiego e-maila

Szanowni Państwo

Dziękujemy za zgłoszenie strony xxxxxxxxxxxxxx.com.pl w katalogu stron.

W celu potwierdzenia zgłoszenia prosimy o kliknięcie poniższego odnośnika:

potwierdzam zgłoszenie

Redakcja serwisu xxxxxxxxxxxxxx.pl

JA kilka dni temu zrobiłem coś takiego pod miniacza, zanim jeszcze napisałeś tego posta.

Jak znajdę trochę czasu to zrobię tutka.

Link do wersji tego katalogu w stopce postu. Zaraz po dodaniu wpisu prosze odebrać pocztę.

• 1 rok później...

mam podobny problem i teraz musze cala baze wyciagac z sql, zeby znalesc adres z którego opodbno nie był dodawany wpis by po tym adresie odnaleść strone, ktora nalezy skasowac. A pan prosi jeszcze o adres IP z którego niby dodano strone z jego maila, a tego to juz wogole nie ma...

www.ebrzuszek.pl

www.epolka.pl

www.teletubis.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności